Diumenge, 17 de juliol de 2011 | 15:43
Vostè es troba a: Inici > Comunicació >

Polèmica a Telemadrid per un documental sobre l'assassinat de Calvo Sotelo

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Es planteja que la mort del diputat va ser detonant per al cop d'estat
Polèmica a Telemadrid per un documental sobre l'assassinat de Calvo Sotelo
Comunicació 14/07/2011 11:38
Polèmica mediàtica per l'emissió de Telemadrid d'un documental titulat ‘El asesinato de Calvo Sotelo'. L'autor del treball, un historiador de la Universitat San Pablo CEU anomenat Alfonso Bullón de Mendoz, planteja que l'assassinat del diputat va provocar el cop d'estat.
9calb-sotelo
El cert és que Bullón és un historiador polèmic, ja que també organitza anualment un Congrés anomenat ‘La otra memoria', en el que es dedica a destapar els suposats crims comesos per membres del PSOE i del PC en els anys de la República i la Guerra Civil.

El documental (encara es pot veure al web de Telemadrid), que es va emetre en l'espai ‘Madrid Opina', forma part d'una sèrie que inclou diferents capítols per rememorar l'inici de la Guerra Civil.

Entre els crítics es troba l'historiador Santos Julià, qui en un article en ‘El País' es refereix al documental com "una lamentable manipulació" perquè no té en compte el context històric i intenta "mostrar que la Guerra Civil va ser la inevitable conseqüència de l'assassinat de Calvo Sotelo pels socialistes".

Però no tot són crítiques. Mitjans com Intereconomía han respost a Julià amb vehemència. En un bloc titulat Paracuellos'36, l'historiador i periodista Santiago Mata defensa les lectures més comprensives amb el documental, com les d'Alberto Royo o Miguel Vidal Santos.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1