Quico Sallés | Actualitzat el 14/07/2011 a les 01:17h

Benvinguts a Corleone

Podia haver escollit un altre títol. Per exemple, "La familia bien, gracias" dels inimitables Pepe Isbert i Alberto Closas. Però el punt caspós que representa em feia venir totes les picors. Així que m'he decidit per un que descriu una nissaga mística del cinema, i un xic més sofisticada, la família Corleone, per fer-me la idea de la candidatura d'Oriol Junqueras a la presidència d'ERC posada de llarg aquest dimecres a Barcelona.

Certament, era molt colpidor i feia goig veure com gent que fa tres anys practicava entre ells el mateix nivell d'amistat que Hanníbal Lecter amb els enquestadors, seien a les cotxeres de Sants com minyons escoltes seguint l'eucaristia de les colònies d'hivern. El pacte de les famílies liderat per Junqueras i bastit pel seu gran arquitecte universal, l'ebrenc Lluís Salvadó, ha sortit bé.

De moment, Corleone ha recuperat aquella bellesa natural d'un paratge sicilià. Un encisador paisatge de vinya, olivera i llesca de pa molsut sota una figuera veterana que contempla l'agror d'un horitzó cruel però prometedor. Les famílies han arribat a la pau. En les properes setmanes només caldrà comprovar si l'alto el foc és verificable passi el que passi, sense que es noti massa si és una pau armada o bé una calma tensa.

Junqueras ha fet una oferta que vés a saber si algú la podrà rebutjar -n'hi ha hagut uns que ho han fet i han estat condemnats a l'ostracisme-. La família Corleone és dura, però un joc de nens si ho comparem amb la gran família calabresa, republicana, d'esquerra no dogmàtica i independentista. Sia com sia és pau, i és un bon principi. De fet, ja saben què diuen les àvies de la pau: ara pau i després glòria. I si la dita no es compleix, tranquils, això també passa a les millors famílies. Ara per ara l'abnegada militància gaudeix i canta:

"Gloria in excelsis Oriol,
et in terra pax hominibus bonae voluntatis.
Laudamus te,
Benedicimus te,
Adoramus te,
Glorificamus te".

Navega per les etiquetes

ercoriol junqueras

COMENTARIS

+0
-0
no m´estranya
Anònim, 14/07/2011 a les 23:34
Totalment d´acord. A més no m´estranya anant Lluis Salvador( disciple d´Stalin i anticonvergent acerrim), persona sense escrupol alhora d´apartar la militancia q no predica la fe de l´aparell.
+3
-1
Mercenari
Anònim, 14/07/2011 a les 20:15
Sallés, ets un mercenari
+0
-0
es diu...
peret2, 14/07/2011 a les 18:16
que el c-n-i. ès infiltrat arreu.
en saps res,,,,,
+5
-1
Això no serveix de res
Xandri, 14/07/2011 a les 18:04
Tens acudits molt bons Sellés. Molt Ah aha, molt eh, eh. Però això no serveix de RES.

Esquerra està treballant i construint futur. I el senyor Sellés se'n va enfotent, molt bé però ja us ho trobareu. Sou vós qui us comprometeu contra bona gent i no se a que treu cap si no vull pensar malament.

+14
-3
ERC continua
Lluís2, 14/07/2011 a les 13:47
Gran article (!?), sobretot si te'l llegeixes amb el mateix rencor cap a ERC com qui l'escriu. ERC sempre ho farà tot malament: si fan candidatura conjunta malament, si fan candidatures separades malament, si no fan candidatura malament, etc... suposo que només trobaria bé que s'autodissolessin, s'afiliessin a SI i llavors ja els riurien totes les gràcies. oi?
+6
-4
Esquerra, Esquerra
Anònim, 14/07/2011 a les 11:36
Per que sempre avantposem/avantposen el partit, per que Esquerra, per que no CATALUNYA ?????. Els ciutadans catalans, hem de començar a veure clar que si l'objectiu principal, es el partit "apaga i vamonos". CATALUNYA, i els seus ciutadans son el PRIMER. Els partits sigui el que sigui i els que els formen, han de tenir clar i nosaltres els primers, que NOSALTRES els VOTEM, NOSALTRES els PAGUEM, NOSALTRES EXIGIM , i NOSALTRES els podem FER FORA. Algún dia els ciutadans d'aquest pais veurem CLAR QUE HA DE SER AIXI ?????. alguna vegada deixarem de possar en un "pedestal" a els NOSTRES ASSALARIATS ???. Parlo a tots els nivells, pensem que de desde la UE a els AJUNTAMENTS, NOSALTRES TENIM EL DRET I TENIM EL PODER per a que es faci la feina BEN FETA i si no es aixì AL CARRER !!!. Si no ho tenim clar, si deixem que avantposin partit a pais, passarem molt i molt de temps i les coses MAI canviaran.
Algú ho havia de dir !!!!!!
+24
-1
POSEU-VOS-HO AL CAP: HI HEM DE SER TOTS, NO SOBRA NINGÚ
Anònim, 14/07/2011 a les 10:42
Tots aquests que demaneu a crits una caça de bruixes, un tribunal de la inquisició independentista, i que fins i tot us oferiu voluntaris per encendre les fogueres on han de cremar els impurs, heu de saber una cosa: no conseguireu mai els vostres objectius perquè no aconseguireu mai sumar una majoria al vostre voltant. Com a molt podreu muntar una espècie de monestir des d'on somniar les virtuds d'una pàtria lliure, mentre cultiveu un petit hort i renegueu de tot alló que no sigui tant immaculadament pur com vosaltres. Encara que no sé si superarieu amb èxit la "prueva del pañuelo".

I una altra cosa, així no sereu mai feliços. Farieu bé d'intentar superar el bovarisme crònic que us afecta.
+7
-15
Politicament orfe
Ramon P, 14/07/2011 a les 09:46
Quan veus a primera fila els que han portat Esquerra (Em dol però aquella Esquerra Republicana de Catalunya que va dirigir Macià i Companys no la veig per enlloc, deu ser morta i enterrada) a la situació actual i donant suport a la "nova" candidatura; i parlant amb gent que coneix personalment l'Oriol (i que no en parlen precisament bé), a l'única conclusió que puc arribar és que sortim del foc per caure a les brases.

Amb tot SCI no em resulta creïble (massa fantasia, poc programa realista), les CUP no tenen estructura a nivell nacional i a nivell local els que coneixo són paràsits, CiU és nacionalista (amb el permís del govern espanyol de torn), RCat (no tenen credibilitat), etc.
No ho he fet mai, sé que no és bo per a les meves expectatives, però a les properes eleccions votaré en blanc o no aniré a votar. (No em queixaré, si no voto, però els que no votaria mai faran el que els toca i amb els que podria votar em sento enganyat.)
+6
-4
...
Anònim, 14/07/2011 a les 09:41
Almenys no has escrit Korleone i és d'agrair.
+7
-12
Poc patriotisme
Anònim, 14/07/2011 a les 09:29
i massa interessos personals. Aixo es el que es troba a faltar. Si realment els importes el pais deixarien les disputes a banda i treballarien per la nostra nacio, pero fan tot el contrari. Catalunya es una excusa, se'ls veu el llauto...
+7
-13
una mica fluix tot plegat.
Yunkeras, 14/07/2011 a les 09:16
algú hi veu alguna renovació?
em fa l'efecte que el Junqueras per assegurar-se el lideratge s'ha venut a aquells que hauria de subtituir. O no ha estat prou valent o no és tan intel·ligent com sembla...
Hagués pogut estirar bastant més!
+9
-16
NO ÉS AIXÒ COMPANYS!
Mariona, 14/07/2011 a les 07:19
Em sap greu dir-ho, però crec que Junqueras s'equivoca i molt. Veig ERC acabada i finiquitada i em dol. Tan de bó m'estigui equivocant.
+9
-17
Esquerra - Regiment Pirinaic no. 1
El Palanca (Tor), 14/07/2011 a les 01:42
Benvinguts a Tor, benvinguts a Corleone. El Palanca per secretari general

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: