lamalla.cat > Societat

19/07/2011  07:50h  | Actualizat 12:13h

Matí d'intenses pluges a la costa barcelonina

Protecció Civil finalitza l'alerta del pla Inuncat activat per les precipitacions al Barcelonès, Baix Llobregat, Garraf i Maresme

LAMALLA.CAT 

  • Opcions article

    • Clica aquí per escoltar
  • Opcions enllaços externs

Les comarques de la costa barcelonina s'han despertat aquest matí sota una alerta per les fortes tempestes. Per això, la Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat ha activat, a les 6.18 hores d'aquest matí, la fase d’alerta del pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya, el pla Inuncat, per la intensitat de la pluja a les comarques del Barcelonès, Baix Llobregat, Garraf i Maresme. L’alerta s’ha activat davant la possibilitat que les pluges es perllonguessin fins passades les 8 del matí, coincidint amb l’hora de màxima mobilitat a la xarxa viària. A les 9.47 hores, però, la fase d'alerta s'ha desactivat després que el Servei Meteorològic de Catalunya hagi donat per finalitzada la situació meteorològica de risc per pluges.

Notícies relacionades


Barcelona també ha activat en fase d'emergència el seu pla d'actuació municipal per inundacions, que posteriorment també ha estat desactivat. I és que per exemple, al Poblenou han caigut fins a 81 litres per metre quadrat. També ha plogut amb força a Castelldefels, que ha activat en fase d’alerta el seu PAM per inundacions, on les precipitacions han provocat afectacions en els ponts que connecten la població amb la platja, segons explicava el regidor de governació de la població, David Soler. Les pluges han deixat algunes xifres destacades com 73 litres per metre quadrat a Badalona, 43 a Sant Vicenç dels Horts, 40 a Begues, 38 a Gavà i 34 a l'Hospitalet.

Pel que fa amb el problemes ocasionats per les pluges que hi ha hagut aquesta nit i matí, cal destacar que els Bombers de la Generalitat han rebut, des de les 4.00 hores de la matinada, 76 avisos que han acabat en 37 actuacions, concentrades al Baix Llobregat i el Garraf, bàsicament per inundacions en baixos i pàrquings sense cap afectació personal i per petites afectacions en carrers per la gran quantitat que ha caigut en poca estona. Els Bombers de Barcelona n'han fet una trentena més. Els Bombers de Barcelona han gestionat, entre les 04.45 i les 08.30 hores del matí, 140 avisos que han acabat en 51 intervencions, també pels mateixos motius.

Problemes als transports
Cap a les 6.25 hores l'acumulació d'aigua a les vies ha suspès la circulació de trens entre Barcelona Sants i Passeig de Gràcia afectant així el servei de les línies R2 sud, R2 nord, R11 i i serveis Regionals amb sortida d'Estació de França. Al cap d'una hora s'ha pogut restablir la circulació i es preveu que la normalitat arribi de manera progressiva.

També el metro s'ha vist afectat per les pluges per dues incidències a la Línia 4 ha a les estacions de Verdaguer i Bogatell, segons que ha informat Transports Metropolitans de Barcelona. La primera incidència s'ha produït a la 6.11 hores, quan s'ha inundat l'estació de Verdaguer, i els trens no podien aturar en aquesta estació. A les 7.26 l'estació tornava a estar operativa.

Una altra inundació a l'estació de Bogatell ha provocat que la Línia 4 només estigués en servei entre les estacions de La Pau i Selva de Mar i de Ciutadella i Trinitat Nova a partir de les 6.34 hores, pel que s'ha habilitat un servei d'autobusos per al tram en què el Metro no circulava. Cap a les 9.00 hores s'han solucionat els problemes a l'estació de Bogatell i la Línia 4 del Metro ha tornat a circular amb normalitat.

Talls de llum
El temporal d'aigua ha provocat talls de subministrament elèctric en diverses zones de la ciutat, entre elles en els barris del Guinardó i Sagrera, així com de la comarca del Baix Llobregat, alguna de les quals encara segueixen sense llum. Fonts d'Endesa han explicat que els talls de llum s'han produït de manera automàtica a causa de les proteccions en els dispositius que hi ha en els centres de transformació i en les línies de mitjana i baixa tensió interrompen de manera automàtica el subministrament en detectar alguna afectació externa, com aigua o vent. Segons Endesa, quan passa l'afectació, el subministrament es restableix automàticament, pel que, en la majoria dels casos es tracta de microtalls de subministrament elèctric.


Publicat 19/07/2011  07:50h  | Actualizat 12:13h


  • Opcions article

    • Clica aquí per escoltar
  • Opcions enllaços externs


Comentaris

  • Jops - 19/07/2011 - 11:29h

    Cauen quatre gotes i el mon s'atura....

Escriu el teu comentari

Normes d'ús

  • Les opinions són dels internautes, no pas de lamalla.cat
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis vigents.
  • lamalla.cat es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.

Escriu les lletres que apareixen a la imatge