Dimarts, 19 de juliol de 2011 | 15:11
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Salut estudia un projecte per convertir el Dos de Maig en el primer hospital que gestionen treballadors

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Els sindicats asseguren que a la pràctica és una privatització
Salut estudia un projecte per convertir el Dos de Maig en el primer hospital que gestionen treballadors
19/07/2011 14:10
9acampada-dues-de-maig
X. Prera.- L’existència d’un projecte per convertir l’Hospital Dos de Maig en el primer que s’autogestiona per part dels treballadors torna a posar sobre la taula el debat sobre si les anomenades Entitats de Base Associativa (EBA) són o no privatitzacions.
Aquest projecte, segons que ha pogut saber CatalunyaPress de fonts sindicals, existeix i s’ha presentat al Departament de Sanitat, que no només ho veu amb bons ulls sinó que estaria disposat a cedir-los les instal•lacions durant 20 anys, un espai temporal suficient com per arribar a desenvolupar un projecte a llarg plaç.

El que no esperaven els treballadors, que fa setmanes que són conscients dels rumors sobre aquesta operació, és que apareguessin diferències entre les dues cares visibles del projecte, els doctors Carles Miret i Santiago Nofuentes. I és que aquest dimecres, amb el projecte ja en mans del Departament, Nofuentes va quedar fora del projecte per motius que de moment es desconeixen. Tampoc està clar com pot afectar aquesta baixa al projecte, però tot indica que no impedirà que tiri endavant si no ho impedeixen les mobilitzacions.

El cercle d’una idea que es troba en un estat de gestació molt avançat és el Col•legi de Metges de Barcelona (COMB), que presideix Miquel Vilardell, que fa anys que defensa les EBA com una manera d’introduir eficiència en la gestió sanitària. El COMB fins i tot estaria disposat a aparèixer com a avalador del projecte de cara a demanar el crèdit necessari per tancar l’operació.

La formula que s’ha utilitzat és el de la cooperativa de treballadors, però els sindicats denuncien que es tractaria d’una “privatització mal amagada”, ja que si en la gestió apareixen les pèrdues, tornarien a apostar per la tisorada per mantenir els beneficis dels socis.

Presentar-ho com l’opció menys dolenta


CCOO, primer sindicat que ha denunciat l’existència d’aquest projecte, assegura que “la sensació és que era una operació molt ben preparada” des del Departament per presentar aquesta “privatització” com “inevitable” i com “l’opció menys dolenta”.

I és que, segons la seva portaveu, Carme Navarro, la Generalitat ha ocultat un acord signat amb la Creu Roja en 2002 segons el qual quan s’obrís l’hospital Moisès Broggi els treballadors del Dos de Maig serien traslladats a aquest nou centre, i l’edifici passaria a mans de la Generalitat. El nou Govern ha decidit incomplir aquest acord amb el pretext que no hi ha diners.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1