Dimarts, 19 de juliol de 2011 | 15:12
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Denuncien irregularitats en el procés de selecció de les oposicions d'Ensenyament

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
CCOO demana "transparència" al Departament d'Irene Rigau
Denuncien irregularitats en el procés de selecció de les oposicions d'Ensenyament
18/07/2011 18:55
9rigau-al-departament
CatalunyaPress.- No és la primera vegada que sindicats i opositors ho denuncien, però no per això deixa de ser preocupant. I és que, una vegada més, el procés de selecció de les oposicions d’Ensenyament ha estat rodejat de polèmica.
Segons que ha explicat a CatalunyaPress el portaveu de CCOO, Marc Sangüesa, la “falta d’instruccions” per part del Departament o la “falta de claredat” de les mateixes ha provocat situacions de malestar entre els candidats a les places.

La legalitat vigent diu que els tribunals simplement han de corregir els exàmens dels opositors i deixar en mans dels comitès de selecció l’adjudicació de les places. A la pràctica, segons que denuncia CCOO –no és l’únic, és vox populi entre la majoria dels candidats-, hi ha especialitats en les que els tribunals es reparteixen el nombre de places “per enllestir la feina més ràpid”. Amb això, el treball del comitè de selecció és inexistent.

CCOO demana en aquest sentit al Departament de Rigau “instruccions clares i diàfanes” sobre com han d’actuar els presidents de tribunals.

Impugnació

En paral.lel, un total de 80 professors han signat un manifest que demana la impugnació de les 1245 places d'oposició a Secundària convocades per la Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat el juny passat, en considerar que han estat un "frau".

La portaveu del col.lectiu Professors per a unes oposicions justes i transparents, JM, ha explicat que tot i les poques places ofertes per la Conselleria, els aspirants volen saber la seva nota "real", ja que veuen molt estrany que s'hagi suspès a la majoria de candidats.

Falten places

D’altra banda, el sindicat també ha denunciat el baix nombre de places convocades per a aquest any. Segons un acord signat en 2005 i renovat en 2007, en aquesta convocatòria hi hauria hagut d’haver 3.000 places, i només n’hi ha hagut 1.200.

Així, el sindicat demana, i demanarà de cara a l’any vinent, “noves convocatòries d’oposicions fins arribar al sostre de l’oferta de places de l’acord signat”.
Opositora Contenta
19/07/2011
El meu tribunal va actuar millor impossible, fins aigua tenien per si en voliem!!! On s'ha vist aquest bon tracte. Vamos, aquesta gent no s'ha enfrontat a un tribunal en sa vida, perque jo he fet tesines, tesi, xerrades vàries, i mai mai m'han tractat aixi de bé!
cras
19/07/2011
Oi tant que hi anirem!!!
pep
19/07/2011
Volia dir si impugnen (referint-me als que no han entrat i que com bé diueu no mostren cap respecte per les més de 1200 persones seleccionades)
quikm
19/07/2011
Hola Pep! Estic d'acord amb tu. Anem al Sindic de Greuges.
pep
19/07/2011
Proposo que si impugnem siguem els 1200 i pico que hem aprovat els que anem al síndic de greuges. També tenim dret a defensar-nos!!!!!
anna
19/07/2011
no estic d'acord en la impugnació de les notes pq, tot i que jo no he aprovat, hi ha molta gent que ha aprovat dignament i legalment, i com bé dieu amb molts anys de presentar-se a oposicions! De totes maneres, també diré que sé de varis tribunals amb irregularitats i explicades pels propis membres del tribunal... (ja s’han pres les mesures apropiades!), per tant, crec que alguna cosa sí hauria de canviar!!
Opositor EF
19/07/2011
Estic d'acord amb els companys quan diuen que crec que els tribunals han fet majoritàriament una bona feina. Segurament hi haurà casos puntuals que es poden valorar, però d'aquí a impugnar tot el procés n'hi ha un troç. Després de varies oposicions t'adones de com funciona el precés, i és cert que el factor humà també hi participa: a mi també m'han puntuat mes baixa la programació que fa 2 anys i resulta que l'havia treballat i millorat durant tot l'any. Però depen molt de com fas la defensa el propi dia, l'hora en que es fa i el moment del tribunal. Vaja el factor humà que deiem. Però d'aquí a impugnar tot el procés em sembla, com ja han dit alguns companys, una falta de respecte a la gent que ha aprovat aquest any. Hi crec que ho puc dir després d'haver aprovat 3 oposicions i quedar-me sense plaça en les 2 anteriors!
anna
19/07/2011
no estic d'acord en la impugnació de les notes pq, tot i que jo no he aprovat, hi ha molta gent que ha aprovat dignament i legalment, i com bé dieu amb molts anys de presentar-se a oposicions! De totes maneres, també diré que sé de varis tribunals amb irregularitats i explicades pels propis membres del tribunal... (ja s’han pres les mesures apropiades!), per tant, crec que alguna cosa sí hauria de canviar!!
quikm
19/07/2011
Sonia, estic totalment d'acord amb tu. Però, jo em pregunto: Si els sindicats és posicionen amb aquests indignats, qui ens defensarà a nosaltres, persones que ens ha costat molt arribar on hem arribat i que la nostra victoria, com tu dius, és ben merescuda.
Sonia
19/07/2011
Em sembla tb una falta de respecte i crec que haurien d'assumir la seva "derrota" perquè anul·lar tot un procés és il·lògic! Cal pensar en un mateix i fer-se una autocrítica, i si no, situacions injustes n'hi ha hagut cada any però... hem seguit lluitant i finalment, alguns aquest any hem obtingut plaça després de 6 anys -o més- de molt d'esforç! No està de més queixar-se si toca però cal pensar en les conseqüències i en que hi havia molts tribunals i no tots estan dins el mateix sac, si és que algunes de les coses que diuen aquests "indignats" són veritat... Només espero que de totes, totes, es tingui respecte pels que hem aprovat i obtingut plaça i que ningú ens la prengui perquè és nostra! I ben merescuda.
quikm
19/07/2011
Em sembla una falta de respecte per part d'aquest col.lectiu a tots els companys que hem aprovat les oposicions i em sento indignat amb aquest col·lectiu d'indignats.
quikm
19/07/2011
Em sembla una falta de respecte per part d'aquest col.lectiu a tots els companys que hem aprovat les oposicions i em sento indignat amb aquest col·lectiu d'indignats.
Cesk
19/07/2011
Quantes oposicions us heu presentat? Com a mínim t'has de presentar a 3 oposicions per entendre com funcionen i poder fer un bon paper. A part has d'haver treballat com a docent en l'especialitat que et presentes entre 3 o 4 anys (si el que valorem és l'educació no el fet de ser funcionari). Totes les oposicions que jo m'he presentat han aprovat el numero exacte o menys de les places convocades, per tant s'han d'impugnar les 3 darreres oposicions? Fa ràbia suspendre (jo 2 cops) però això ha fet que millori substancialment, gràcies a l'experiència docent. Tothom té clar que no portaria el seu fill a un metge sense experiència, però sembla que això no importi per l'educació dels nostres fills. Abans de la indignació cal reflexió. El nostre tribunal va actuar de manera correcte, segons els criteris fets públics.
opositor Leng cast
19/07/2011
Com s'explica que programacions que havien obtingut unes qualificacions entre 7 i 8 a la darrera convocatòria, ara hagin obtingut un 1 o 2 !!! Per estalviar-se feina amb la baremació dels mèrits, la consigna era només aprovar uns quants i a la resta "tocar" les notes perquè els resultats fossin sota 5.
cras
19/07/2011
Estic en total desacord amb JM.Al meu tribunal van ser transparents . Ensenyaven els exàmens i els càlculs que van fer pels mèrits. Em sembla molt bé el "dret a la pataleta", però d´aqui a impugnar... Els 1200 seleccionats també ens em sacrificat durant 2 anys i portem moltes opos a les esquenes. No mereixem que s´annul.li la nostra nota. Què s´ha pensat, jugar així amb la vida dels demés? Ara,toca buscar feina i pensar en la propera oportunitat i preparar-se bé....
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1