La SPAM demana a l’administració que faci complir la llei d’identificació dels animals

Text: SPAM
  • Comparteix:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg

Les dades dels animals ingressats en els centres d’acollida que gestiona la SPAM des del 2010 fins a dia d’avui mostren una realitat a la qual no es pot donar l’esquena. Només el 27% dels animals recollits duen identificació, tot i que la Llei de Protecció d’Animals aprovada pel Parlament de Catalunya en precisa l’obligatorietat. Les xifres, en aquest aspecte, són clares: dels 2.838 gossos, la SPAM en va poder retornar als seus propietaris uns 1.117, dels quals només 778 anaven identificats.

Segons la tresorera de la SPAM, Isabel Navarra, és difícil d’entendre com els polítics permeten que gairebé el 75% dels gossos a Catalunya no estiguin identificats: “Per aquells que no identifiquen els seus animals de companyia, la llei estableix sancions de fins a 400 € però ningú no les aplica. Podem imaginar una societat on el 75% d’altres obligacions com la de disposar d’un DNI o la de matricular un vehicle no es duguessin a terme?”

Navarra assegura que la societat disposa del microxip com a eina per assenyalar qui són aquells que abandonen els seus animals: “Cada dia rebem trucades de persones que han perdut el seu gos o gat. Quan els demanen si van identificats, en més d’un 90% dels casos la resposta és negativa.”, expliquen, Si s’aconsegueix d’una vegada per totes que els animals duguin microxip es podrà actuar contra els abandonadors i la ciutadania no haurà de pagar la irresponsabilitat dels infractors.

I la llei va més enllà. Per a les persones que abandonen, es contemplen sancions de fins a 20.000 €, per tant, “només es tracta que els polítics agafin la directa i comencin a multar els irresponsables i autofinançar així el cost de l’abandonament en els centres d’acollida públics del nostre país”, afirma Navarra.

Si els nostres polítics realment posen els mitjans necessaris per aplicar la llei, la despesa d’aquest servei públic es veurà dràsticament reduïda, assegura la portaveu de l’entitat: “Només cal fer números: mantenir els animals en vida en els centres de la SPAM costa només 400 € d’un sol cop. Si apliquéssim la llei, no només el cost de l’abandonament recauria sobre el propietari sinó que a més disposaríem d’un diferencial que ens permetria destinar recursos econòmics a projectes d’àmbit social i educatiu que revertissin en la societat. I fer complir la llei també costa a l’abandonador 400 €.”

Segons l’entitat, l’animal no és culpable de l’abandonament però sí que és la víctima de la irresponsabilitat d’uns i la deixadesa dels polítics per “no voler resoldre un problema que tenen obligació de solucionar fent complir la llei”. “Solucionem d’una vegada aquesta lacra, no és tan complicat”, afegeix l’entitat.

Deixa un missatge

Obligatori *

Obligatori *

*