Notícies

Dimecres  20.07.2011  13:17

L'oposició exigeix la dimissió immediata de Camps

Compromís i PSPV insisteixen que Rajoy hauria de pendre mesures

La portaveu adjunta de Compromís a les Corts, Mònica Oltra, ha exigit la 'dimissió immediata' del president Francisco Camps, i que abans d'anar al jutjat ha de reconeixer que és un delinqüent com 'ja han reconegut' els seus 'companys de banqueta' al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV). El portaveu del grup socialista, Jorge Alarte, ha preguntat a Rajoy 'què sap per acusar a Camps i demanar-li que assumeixi la culpa'. 

Per Oltra, a Camps 'no li queda altra opció que reconèixer la culpa també' i abans 'hauria de presentar la dimissió com a president de la Generalitat'. Ha demanat al líder estatal del PP, Mariano Rajoy, que 'no toleri ni un minut més aquesta situació indigna i humiliant per al poble valencià'. Oltra ha denunciat 'la transició que el president de la Generalitat està recorrent des del molt honorable al molt delinqüent president'.

Per altra banda, el portaveu del grup parlamentari socialista a les Corts i secretari general del PSPV, Jorge Alarte, ha demanat a Rajoy què sap per haver condemnat a Camps 'obligant-lo a dir que és culpable'. Alarte s'ha preguntat 'perquè Rajoy ha obligat a Camps a confesar i que assumeixi la pena i a dir a tots els valencians que sí, que ha comès un delicte de corrupció'. Alarte ha considerat que Rajoy és 'responsable de la vergonya' i que si Camps assumeix la culpa estarà reconeixent que 'ha mentit sistemàticament a la seu parlamentaria durant dos anys, dient que es pagava ell els vestits i que no conexia a ningú'.

La coordinadora d'EUPV, Marga Sanz, ha exigit la 'dimissió immediata' de Camps perquè considera que 'en les pròximes hores també es declararà culpable' i, per tant, 'un delinqüent no pot estar al capdavant de la presidència de la Generalitat'. Sanz ha dit que 'una persona que es declara culpable d'un delicte de corrupció no pot ser president de la Generalitat i la seva obligació manifesta davant de tots els valencians, quan ha enganyat el conjunt del nostre poble i ha mentit en seu parlamentària, és presentar la seva dimissió immediata'.