Arnau Urgell | Actualitzat el 19/07/2011 a les 17:22h

Vegueries des de baix

Vila d'Abadal i Munell coincideixen en la necessitat d'enfortir lligams entre Ripollès, Osona i la Garrotxa més enllà d'una incerta divisió territorial.

Josep Maria Vila d'Abadal i Jordi Munell, alcaldes de Vic i Ripoll, i Miquel Rovira, president del Consell Comarcal del Ripollès. Foto: Arnau Urgell

L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, és el principal “animador” de l'etern debat de les vegueries. Ahir mateix, en declaracions a Ràdio Olot, mostrava la “gironitat” dels osonencs si havien de triar entre Girona i Barcelona. Avui, al costat de Jordi Munell, alcalde de Ripoll, ha apostat per potenciar projectes comuns entre Ripollès, Osona i la Garrotxa mentre les vegueries continuin aparcades.

En aquest sentit Munell i Vila d'Abadal consideren que s'ha d'aprofundir la cooperació sanitària entre els hospitals d'Olot, Vic i Campdevànol. “Que les especialitats s'apropin als ciutadans i no a la inversa”, ha afirmat l'alcalde de Ripoll. De fet, Jordi Munell ha anat més enllà i considera que aquest triangle pot ser l'embrió d'una futura regió sanitària. La cooperació universitària, la creació d'un producte turístic comú i la vinculació de l'Aula d'Hostaleria del Ripollès amb les comarques veïnes són alguns dels altres camps de treball futur.

Tot plegat –sumat a altres iniciatives privades com el treball comú de les patronals de les tres comarques- mostren segons ambdós alcaldes els vincles reals en aquest territori. Un fet que, per a l'alcalde de Vic, suposa que si mai s'acaben fent les vegueries Osona ha d'anar plegada del Ripollès i la Garrotxa. Tot i que s'ha mostrat partidari que no n'hi hagin –aposta per un model de Generalitat, consells comarcals i ajuntaments- ha deixat molt clar que abans anirien amb Girona que amb Barcelona.

Per la seva banda Jordi Munell ha deixat clar que s'han “d'evitar línies que separin voluntats”. Tot i que explícitament no s'ha pronunciat a favor de cap vegueria, ha destacat els projectes comuns que s'engeguen conjuntament amb Osona i la Garrotxa.

Referències a Internet

vegueries

COMENTARIS

+2
-0
El joc de Vila d'Abadal
Anònim, 20/07/2011 a les 18:22
En vista del que va succeïnt, seria bo saber a què juga l'Alcalde de Vic amb aquest seguit de declaracions. Primer apostava incondicionalment per l'Alt Ter, després per la cocapitalitat de Vic i Manresa assumint la Catalunya Central (que va arribar a donar-li nom propi) i ara afirma la "gironitat" dels osonencs? En què es basa i perquè canvia d'aquesta manera la seva opinió i la seva acció política?
Em sembla del tot incongruent i interessat, i més tenint en compte els moviments que està fent darrerament que li otorguen notorietat en l'àmbit mediàtic encetant una guerra oberta amb el seu partit a través de cop de titular o pretenent liderar -sempre liderar, no es conforma amb formar part- una associació de municipis independentistes.
Em sembla que això s'allunya força de la regeneració democràtica que ens cal.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Predicció Vic
dimarts
15°C  24°C
dimecres
16°C  23°C
dijous
15°C  25°C
Enquesta
Qui té la culpa de les morts a l'Eix Transversal?
      Vots emesos: 111

I tu, de quin poble ets?

Els consellers comarcals no s’acaben de conèixer.

Edicions locals
Arxiu històric
Humor
Vés a: Troben un retrat d’Innocenci Sallés a Roma

Troben un retrat d’Innocenci Sallés a Roma

Nova entrega d'humor d'en Mandanga (imatge ampliada a dins de la notícia).



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: