Redacció | Actualitzat el 10/07/2011 a les 20:45h

La gerència al Consell

Pere Fontanals: Que la principal formació política del Bages es pugui deixar imbuir per velles rancúnies personals a l'hora de decidir sobre l'estructura d'un òrgan com el Consell Comarcal i, encara més lluny que això, que algun dels seus recents militants, amb un reconeixement polític sobtat, aprofiti tenir un peu a la sorra i un altre a la mar insinuant cròniques digitals de paper couché per tombar aquella que busquen tombar des de fa anys, ja no és només poca-solta i cutre, sinó que, a la pràctica és un error.

El Consell Comarcal és una institució que ja va néixer coixa de dotacions i segurament és cert que, com amb totes les estructures del país, cal aprimar-la per garantir-ne la viabilitat futura. Històricament i popular als consells comarcals se'ls ha acusat de ser poc executius i de ser poc més que una nova menjadora de polítics i un altre organisme inútil com la Diputació o el que haurien de haver estat les Vegueries. Precisament per això, plantejar la necessitat de la figura del gerent al Consell Comarcal al Bages, o plantejar la seva dedicació, com ha demanat CiU, és com buidar l'òrgan de les seves funcions més enllà que les de sol·licitar i repartir subvencions. És voler un Consell Comarcal mort: empresarialment, com una empresa fantasma.

Tots els consellers comarcals són alhora regidors o alcaldes dels seus municipis de manera que políticament el Consell no és casa de ningú. Ningú no li dóna continuïtat. L'única figura que pot garantir seqüència, transversalitat i comunicació entre els polítics "a hores" que hi treuen el cap i els funcionaris és la gerència. El Consell Comarcal sense gerent és com el cos i el cap sense medul·la que els uneixi.

El que hi ha de remor de fons és lleig, ombrívol i pudent; però pitjor que això, encara, és que la seva execució tindria pitjors conseqüències.

Navega per les etiquetes

consell comarcal

COMENTARIS

+8
-7
Molt malament
Anònim, 11/07/2011 a les 09:35
Pere crec sincerament que últimament pixes fora de test. Estàs ben informat de l'estructura del Consell?
Saps que l'actual gerent té un sou d'uns 60.000 €?
Saps quantes vice-presidències hi ha?
No tens la ment prou oberta per a poder trobar altres fórmules que no passin per l'estructura actual?
En fi, tothom és lliure d'opinar el que vulgui, però hi ha moltes coses en la política actual que cal qüestionar i qüestionar vol dir no deixar que tot segueixi igual i trobar alternatives millors. Això comporta riscos, està clar, però sense risc no hi ha canvis, i sense canvis es perden oportunitats.
+6
-3
La secta dels millors
Marc, 11/07/2011 a les 22:28
Benvolgut Anònim: a mi ni em va ni em ve, però cal ser molt ruc o molt convergent per no saber que la figura d'un gerent als Consells Comarcals és obligada per la Llei de Consells Comarcals que va fer CiU a la lluïda època de Sant Pujol Arcàngel. Fins i tot el Decret de remodelació que van aprovar a última hora de l'època Pujol (Decret 2/2003, article 16)es manté aquesta figura.....i ara la Sra. Joana Ortega (la del currículum fals) ja ha dit que no pensen retocar rés d'aquesta Llei ni de la Llei de vegueries ni de la d'adminsitració local. És a dir, que els hi expliquin a aquests nous cadells convergents que van molt llançats o bé que s'aclareixin, encara que la política de tirar la pedra i amagar la mà ha estat sempre el pal de paller de CiU. Això si, "amb il·lusió" i pactant amb el PP.
+3
-3
Falsedats
Anònim, 11/07/2011 a les 22:38
I per més inri deixa anar lo dels 60.000 euros anuals. L'actual gerent del CCBages cobra menys de 2.000 euros al mes, i tot i ser un sou destacat, no s'acosta ni de lluny a aquests 60.000 euros / any.

No, ni comptant-ho en brut
+5
-3
la qüestió és que ho fa malament!
Anònim, 12/07/2011 a les 10:23
El tema de la gerència del Consell comarcal és més que un tema de diners, o rancunies personals o política. Només cal demanar al personal que hi treballa si ella no té preferencies personals alhora de donar permisos, pagar sous extres, viatges, etc a algunes persones i d'altres no.
El fet és el moobing que fa a alguns dels seus treballadors, que hi són i que ja no, el fet és que és una mala gerent, pèsima, que no confia en la meitat dels seus tècnics als que considera inútils i als quals sempre deixa per terra davant els polítics, i que és ella la primera persona que es deixa endur per coses personals. El fet és que ella es busca persones al seu voltant que li parin els cops, i l'ajudin en la seva carrera, com és el cas de la secretària del consell, com que la cap de serveis jurídics no era del seu agrad doncs, la va apartar i apa, nova sercretària!!! el fet és que són tantes i tantes coses que primer s'ha de saber tot!!
+1
-1
I tu que ets?
Anònim 9:35, 12/07/2011 a les 13:18
Benvolgut Marc, diguem que més que ruc no tinc tants coneixements com tu i com que no sòc convergent se m'enrefot qui va fer la llei que obliga a tenir gerents. Tot això que has explicat no treu que no es puguin reformular les estructures, redistribuir les competències de cada lloc de treball per així optimitzar recursos. Això passa per revisar sous,productivitat de cada funció, etc. I per cert, quan es parla de sous, SEMPRE es parla de sou brut anual.
+1
-1
I tu que ets?
Anònim 9:35, 12/07/2011 a les 13:31
Benvolgut Marc, diguem que més que ruc no tinc tants coneixements com tu i com que no sòc convergent se m'enrefot qui va fer la llei que obliga a tenir gerents. Tot això que has explicat no treu que no es puguin reformular les estructures, redistribuir les competències de cada lloc de treball per així optimitzar recursos. Això passa per revisar sous,productivitat de cada funció, etc. I per cert, quan es parla de sous, SEMPRE es parla de sou brut anual.
+6
-2
es demana canvi de gerència?
Anònim, 13/07/2011 a les 00:24
pq?? potser pq se salten la llista de la borsa d'auxiliars com els hi surt dels nasos??? pq durant molt temps s'han malgastat diners?? pq s'han pagat estudis que no serveixen per res i que han costat una mortarada?? pq es crea un facebook per promocionar la comarca a nivell turístic i com que no li agrada la idea bloqueja el servidor per no poder-hi entrar!! pq no ha fet les coses executives com a tals sinó per qüestions polítiques, vaya!!! i molts altres pq's!!
doncs pq per si les coses es fan o no per decisions polítiques al marge de la bona gestió, doncs que canvin de gerent o que ho facin els polítics directament, i així ens estalviem un sou!
cal destacar la bona feina d'altres gerents d'altres consells comarcals, que han tirat endavant molts projectes al marge de la política i han fet crèixer la seva comarca pel be comú.
crec que no treuran la figura del gerent, esta clar aquestes alçades, però cal reflexionar molt i preguntar a la gent quina imatge té del consell, jo a vegades ho pregunto i la gent em respon, en uns casos no saben que fa el consell comarcal, i els que si ho saben, comenten que és una olla de grills.
Volem aixó per la nostra comarca??? jo no,
+0
-0
A fer la MA
Fins els collons dels politics, 14/07/2011 a les 12:36
Ni consells comarcals ni ósties. Politics a treballar i a deixar de viure del cuento. El consell comarcal es la menjadora, a traves de dietes i kilometratjes de molts fracasats que es dediquen a la politica.
+0
-0
no es parla malament quan ...
Anònim, 15/07/2011 a les 07:54
Està clar que aquest diari no parlarà malament del Consell Commarcal, perquè hi posen anuncis, com els del rebost del bages. sr. Pere Fontanals, no sé si és comentarista o periodista, però en el segon cas hauria d'informar-se, contrastar la informació, que, qui, com ,quan, i perquè, i llavors escriure un article. crec que no ha estat el seu cas.
És una guerra entre diaris??? o que està passant?? a ningú ja no li importa la veritat de les coses??? a mi com a ciutadana m'importen molt i no vull que els diaris estiguin amb una guerra que a mi ni em va ni em bé, vull llegir les veritats, vull proves d'allò que es diu, vull una informació clara i precisa d'allò que s'està dient. Sr Pere fontanals, li recomano que faci un reportatge d'investigació sobre el consell comarcal i segur que farà el reportatge de l'any!

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Predicció Bages
X?c amb trons
diumenge
17°C  28°C
Clar
dilluns
19°C  26°C
Possibilitat de pluges
dimarts
14°C  26°C
Edicions locals
L'actualitat al #Bages, al minut

Records de casa amb banda sonora

Isabel Palà: En els darrers mesos n'han passat moltes, de coses al món! Massa… pel meu gust! Algunes, fins i tot, prescindibles. Bé, moltes...

Els immigrants ens prenen la feina?

Carles Claret: El recel (la malfiança, la sospita, la temença, segons el diccionari) i, sobretot, la ignorància són els trets més destacats del dens...
Vés a: Santa Maria de les esglésies de Navàs, la oblidada

Santa Maria de les esglésies de Navàs, la oblidada

Anàvem pel terme de Navàs, un xic desencisats, davant la més que minsa informació que la pàgina web de l’ajuntament aporta en relació a Santa Maria de les Esglésies: "Del segle XI ens ha arribat només el creuer nord amb decoració llombarda; la resta és del segle XVI".


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: