Dijous, 21 de juliol de 2011 | 15:20
Vostè es troba a: Inici > Cultura >

Les 'majors' dobleguen la mà a la Generalitat i situen el conflicte en l'origen

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Tornaran a doblegar entre 30 i 40 pel·lícules
Les 'majors' dobleguen la mà a la Generalitat i situen el conflicte en l'origen
07/07/2011 10:49
9mascarell
Una tornada a començar que es presenta com una victòria. Les ‘majors' i la Generalitat han acordat tornar a l'anterior situació a la Llei del Cinema, en la que les distribuïdores es comprometien a doblegar entre 30 i 40 títols familiars a l'any.
La Federació de Distribuïdors Cinematogràfics (Fecicine), la gran guanyadora d'aquesta tornada als orígens, assegurava després de l'acord, que començarà amb Harry Potter, que després d'haver detectat "una altra sensibilitat" en la Conselleria que lidera Mascarell, han trobat "lleres de diàleg".

Per la seva banda, el conseller Mascarell assegura que el que s'obre ara és un procés de diàleg, i que no hi ha cap acord tancat. Respecte a la Llei del Cinema, afirma que el reglament està per redactar. Com a punt de partida, el conseller sosté que hi ha "una realitat" i és que "hi ha un mercat per al cinema català, i Hoolywood té pel·lícules que tenen un públic en català".

Un altre dels beneficiaris serà el Festical de Cinema de Sitges, ja que desapareix el veto de títols dels grans estudis d'Hollywood, com va ocórrer en l'última edició.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1