Dijous, 21 de juliol de 2011 | 15:33
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Mas-Colell indigna als funcionaris en demanar-los més sacrificis

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Ortega nega que vulguin baixar els sous
Mas-Colell indigna als funcionaris en demanar-los més sacrificis
14/07/2011 13:00
9mes-colell
El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, torna a demanar més sacrificis als funcionaris, i troba l'oposició dels sindicats. En una conferència a Esade, ha proposat als treballadors públics "treballar una mica més per menys".
No és aquesta la seva única proposta. Una altra de les idees del Conseller és que els funcionaris treballin una mica menys a canvi de tenir menys vacances. I tot, perquè "els treballadors públics han de ser conscients que l'economia està en una situació molt difícil".

Aquestes idees han xocat una vegada més amb uns funcionaris i sindicats molt bel·ligerants amb el Govern. CCOO reaccionava amb un comunicat a les paraules, i assegurava que les mateixes "no són de rebut, perquè no pot ser que els empleats públics paguin una crisi que no han provocat".

Lamenten que el missatge de Mas-Colell es produeixi en una conferència i no "en l'àmbit que deuria, això és, la Mesa General de Negociació de l'Empleat Públic de la Generalitat".

"Ajustos marginals"

Mas-Colell ha afirmat que després de la rebaixa salarial de 2010, el que s'està plantejant són "ajustos marginals" com perllongar jornades laborals 15 minuts, o reduir-les disminuint també les vacances.

"És una crida a la cooperació solidària dins del sector públic, perquè més val que ho fem minimitzant les mesures més doloroses i distribuint el dolor", ha sentenciat.

Davant un auditori complet, ha considerat que en un entorn europeu i mundial complicat, Catalunya s'ha de "moure cap a l'estabilitat del pressupost" amb retallades necessàries per mantenir el sistema públic, ha de mantenir la credibilitat no dient el que no es pugui complir, i demanar coresponsabilitat a l'administració central. En altres paraules, que l'ajust es perllongarà.

Ortega surt al pas

Veient les crítiques al conseller Mas-Colell, la vicepresidenta Joana Ortega ha sortit al pas i ha assegurat que no hi haurà una nova baixada de sou a funcionaris. I és que ella mateixa s'hi va comprometre al Parlament.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1