Actualitzat el 20/07/2011 a les 00:01h

Què té l’estiu que afecta tant les parelles?

Tothom ho diu, tothom ho sap i, quan arriba l’estiu, tothom en parla. L’estiu és una època de crisi per moltes parelles. I m’agradaria reflexionar sobre els motius d’aquestes crisis.

No és que l’estiu tingui quelcom negatiu per si mateix però, durant l’època de vacances, hi ha moltes parelles que passen molt més temps de l’habitual juntes. I passar més temps l’un/a al costat de l’altre/a pot tenir conseqüències molt positives però també en pot tenir de realment desastroses.

Què fa que una parella gaudeixi del seu temps de vacances d’estiu i d’això en tregui un benefici més que positiu per a la relació? Doncs la clau perquè l’augment de temps en parella sigui beneficiós pels dos està vinculat a la qualitat de la relació. Si una parella, normalment, s’entén, gaudeix i es diverteix quan estan l’un/a amb l’altre/a, poden discutir però arriben a acords i, a més, ho fan de manera madura i responsable, tenen aficions en comú (i, al mateix temps, també tenen aficions pròpies), etcètera, és possible que quan tinguin més temps per estar junts aprenguin a compaginar aquelles coses que poden fer junts i aquelles que poden fer separats, que puguin tenir més temps per divertir-se i per gaudir de les hores que, durant la resta de l’any, no poden tenir.

Què fa que una persona maleeixi el seu temps de vacances d’estiu quan pot estar durant més hores amb la parella? Allò que sembla, en principi, quelcom positiu: “Quan estiguem de vacances estarem més tranquils i això ens farà estar millor” pot girar-se en contra i fer que el temps lliure per estar en parella resulti, inclús, excessiu. Això pot venir donat per una relació de parella on la base ja està afectada: parelles que no saben com divertir-se juntes, que en comptes de discutir (fet que sempre és constructiu si es fa des de la maduresa i des de la bona comunicació) tendeixen a barallar-se (una baralla, segons el meu parer, implica no escoltar a l’altre, utilitzar un to de veu irrespectuós, no comunicar-se correctament, etcètera), parelles que potser ja no es relacionen bé quan passen poc temps junts, per tant, quan la quantitat de temps per estar “en família” augmenta, la mala relació encara es potencia més.

Per tant, què podem fer per poder gaudir del temps de vacances en positiu amb la parella? Una de les possibles respostes seria cuidar la relació de parella quan s’està de vacances i quan no s’està de vacances. Una altra proposta seria fer una valoració real de l’estat de la parella: Ens entenem? Ens estimem? Què implica estimar-se? Què podríem fer per millorar?

Evidentment, aquestes i moltes d’altres preguntes parteixen des d’un punt de maduresa personal important. Per poder ser una parella madura que aprèn a resoldre les seves dificultats  hauríem de partir de dues persones madures que decideixen endinsar-se dins del món de la parella. I que consti que ningú ha dit que sigui un món fàcil...

Navega per les etiquetes

parella

COMENTARIS

+6
-0
Qui fa servir la lògica?
Anònim, 21/07/2011 a les 07:38
Cert, tot és molt lògic... però quantes vegades no seguim la lògica? moltes... Sembla mentida però sovint, ens equivoquem una vegada i una altra en el mateix... per molta lògica que ens digui que hem d'actuar d'una manera... sovint acabem fent el contrari.Potse cal que algu ens recordi l'esquema lògic per veure si algun dia el volem/podem seguir...
+9
-0
Malauradament la lògica...
Elena Crespi, 20/07/2011 a les 19:07
Benvolgut absurd...
gràcies pel teu comentari... malauradament el que és simple lògica sovint no es té en compte i allò que moltes parelles saben que ajudaria a millorar la seva relació de parella no ho fan i, ans el contrari, fan tot allò que ajuda a empitjorar. Tan de bo fos tan senzill com la lògica.

I tens tota la raó... ni deu milions de Màsters ajudaran a desfer la lògica però igualment les parelles continuen sense fer cas a la lògica...

De vegades sabem un pilot de coses, estic completament d'acord amb tu... però dur-les a la pràctica és molt més complex...

Gràcies!
+8
-0
D'on no n'hi ha no en raja...
Anònim, 20/07/2011 a les 13:42
Completament d'acord en que si no hi ha una bona base i la relació no és sòlida i està bé, quan arriba el temps de passar moltes hores junts... enlloc de ser millor és pitjor!
+2
-12
absurd
Anònim, 20/07/2011 a les 13:14
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Elena Crespi
Vaig néixer a Vic l’any 1981, tot i que sóc pescallunes, ja que sempre he viscut a Torelló. Sóc llicenciada en Psicologia per la UB i mentre estudiava la carrera em van interessar tots aquells temes que estiguessin relacionats amb la salut sexual, el món de la parella i les relacions interpersonals. Precisament per això vaig estudiar el Màster de Teràpia sexual i de parella de la UB, el Postgrau en Salut sexual de la UdL i llavors vaig seguir la meva formació amb el Postgrau de teràpia de parella, el Postgrau de teràpia breu estratègica i el Postgrau de psicoteràpia integradora de la UdG.
L’objectiu de la meva professió: no serà la primera ni l’última vegada que ho dic, em vaig decantar per treballar dins del món de la sexualitat i la parella perquè sovint són temes que ens aporten més patiment i malestar que benestar i plaer. Per tant, si puc posar un granet de sorra per fer que algú visqui la seva sexualitat i la seva relació de parella amb més felicitat... em donaré per satisfeta.


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: