Divendres, 22 de juliol de 2011 | 16:35
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Salgado veu l'acord europeu com "un gruixut mur" contra l'especulació

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Els mercats reaccionen amb alleujament al pacte de l'Eurozona
Salgado veu l'acord europeu com "un gruixut mur" contra l'especulació
22/07/2011 11:14
9salgado al consell de ministres
La vicepresidenta primera i ministra d'Economia, Elena Salgado, ha elogiat l'acord al que van arribar aquest dijous els líders de l'Eurozona. Ha assegurat que l'acordat suposa un "mur gruixut" que hauria de "reduir la dependència de les agències de qualificació".
"Hi ha un apartat a la declaració que es va fer el dijous per reduir la dependència de les agències de rating, és a dir, que els dóna un petit avís: ja no anem a considerar la vostra opinió com l'única opinió que hem de tenir en compte", ha explicat la vicepresidenta després de l'acord en una entrevista en la Cadena Ser.

Així, "es podran proporcionar línies de crèdit flexible i pot aportar diners als Estats perquè recapitalitzin els seus bancs".

La ministra ha assegurat que es tracta "d'un acord d'una gran potència, diferent a altres acords que potser no fossin tan ambiciosos". I si hi alguna cosa positiva per al Govern espanyol és que aquesta és una "decisió europea", i la millor prova d'això per a Salgado és la presència del president del Banc Central Europeu, Jean-Claude Trichet.

Mercats

També els mercats valoren positivament l'acord. L'Ibex, després de tancar el dijous amb crescudes per sobre del 3%, ha obert aquest divendres també en positiu. A mitjan matí guanyava un 1,48%.

No obstant això, no tothom veu amb tant optimisme l'acord. Una bona part de la premsa europea considera que el tracte no és més que una treva i una suspensió de pagaments pactada amb Grècia.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1