Divendres, 22 de juliol de 2011 | 16:23
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Una maratoniana protesta d''indignats' acaba a l'Hospital del Mar

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Rebaixen l'ERO de l'Hospital del Mar de 194 a 85 treballadors
Una maratoniana protesta d''indignats' acaba a l'Hospital del Mar
21/07/2011 18:33
9indignats-hospital-mar
Maratoniana jornada de protestes convocades per l'assemblea en la que va acabar la manifestació d'aquest dimecres convocada contra els pressupostos. La falta de manifestants llastra els objectius dels convocants.
Al matí, dos grups de manifestants han intentat tallar les avingudes Meridiana i Diagonal per tractar de fer evident la seva oposició a les retallades col·lapsant els accessos a Barcelona. No ho han aconseguit per falta de ‘personal', i un grup d'uns 30 ha estat identificat per la polícia.

Més tard, uns 200 activistes s'han concentrat, cap a les 14.00 hores, davant l'Hospital del Mar de Barcelona per protestar per les retallades pressupostàries en la sanitat pública.

Un cordó policial els ha impedit entrar a l'hospital i ocupar la calçada del passeig Marítim, mentre corejaven consignes com a 'Sanitat pública i de qualitat' i 'Puig dimissió', i col·locaven pancartes al terra, una de les quals deia 'Mentre tu prens el sol ens estan matant la sanitat pública'.

De nou s'han produït identificacions per part de la policia, 77 segons Europa Press.

Es minimitza l'ERO al Parc Salut Mar

En paral·lel –els manifestants han escollit aquest hospital perquè aquest dijous se celebrava una reunió important-, els sindicats del Parc Salut Mar -consorci que agrupa l'Hospital del Mar i el de l'Esperança de Barcelona, entre uns altres- han aconseguit que el nombre d'acomiadaments es redueixi finalment de 194 o 85.

Aquesta reducció de l'ERO previst seria possible per l'adopció de mesures sobre la plantilla actual, d'uns 3.200 treballadors, que permetrien estalviar 6 milions d'euros dels 14,5 milions fixats com a objectiu de reducció pressupostària.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1