Inici » Pere Culell - Des del món de la sanitat

Consells a viatgers internacionals

Enviat per Pere Culell en 18 juliol 2011 – 11:00Sense comentaris
Consells a viatgers internacionals

Des de fa anys, els catalans viatgem cada cop més i a destins més llunyans o exòtics. Així, ens exposem a malalties tropicals com la malària o la filària, a malalties derivades del canvi de clima o alimentació, i a malalties de distribució universal com la tuberculosi o l’hepatitis. Tanmateix, la majoria d’aquestes malalties són evitables si se segueixen una sèrie de recomanacions.

És molt aconsellable anar unes setmanes abans a un consultori per al viatger internacional, on rebre consells sobre roba, menjar, banys i la farmaciola necessària, atès l’estat de salut personal i el viatge a realitzar. També rebrem les vacunes recomanades, certificats de vacunació i d’altres mesures preventives. Cal especificar les zones exactes a visitar i l’època de l’any en la qual viatjarem. Hem de tenir en compte que algunes vacunes cal administrar-les amb temps.

Per al viatge, és millor dur la medicació habitual necessària per a tot el temps de viatge previst, i per a alguns dies extres. Contractar una assegurança per tal de poder ser atesos o retornats a casa en cas necessari. Si s’emmalalteix després d’un viatge a països de risc, encara que faci mesos del viatge, cal comunicar-ho al metge per tenir en compte aquest antecedent.

Viatjar és sempre gratificant i enriquidor. Seguint les recomanacions rebudes, gaudirem de paisatges i cultures ben diverses, sense posar en risc la nostra salut.


Si t'ha agradat, comparteix-lo:

  • Imprimeix aquest article!
  • Envia-ho a un amic per E-mail!
  • Facebook
  • Digg
  • del.icio.us
  • Meneame
  • MySpace
  • Converteix aquest article en PDF!
  • Technorati
  • RSS

Deixa un comentari!

Afegeix el teu comentari a continuació, o trackback des del teu propi lloc. També pots subscriure't als comentaris per RSS.

Sigues agradable. No realitzis faltes d'ortografia. No surtis del tema. No facis spam.

Pots utilitzar aquests tags HTML:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Aquest blog està preparat per usar Gravatar. Per a obtenir el teu propi avatar global, si us plau, registra't a Gravatar.

MP4192.168.1.1
192.168.1.1
192.168.1.1
reverse phone look up
192.168.1.1
192.168.1.1
192 168 1 1
Linksys Router
MP4
192.168.1.1
8664727931
http 192.168.1.1