Dissabte, 23 de juliol de 2011 | 14:19
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

Fart de CiU

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Pere Nieto Diaz
Fart de CiU
Pere Nieto
18/07/2011 18:12
No m’agraden els governs de CIU, de fet no m’agraden els governs conservadors. Suposo que com que sóc militant d’ICV ningú s’estranyarà d’això. Però hi ha una cosa que em supera que és el seu intent constant de despolititzar la política, o per concretar de desideologitzar els seus governs. Ja no és tan sols la diversitat brutal de la seva definició ideològica individual que va de la teòrica socialdemocràcia a posicions de cristianodemòcrates radicals. No m’agrada que fins i tot hi hagi gent de CIU que es situï en el camp de les esquerres. El que em preocupa és la seva estratègia com a coalició en aquest sentit.

El primer que em posa nerviós és la seva obsessió per parlar de que ells fan un govern dels millors. Artur Mas ens va vendre això durant tota la campanya i al final ja hem vist com ha acabat. En primer lloc és evident que no va aconseguir convèncer a algunes de les persones de més prestigi que va voler incorporar al govern, però a part, com s’ha vist, el més important no era la seva capacitat real sinó les polítiques que havien de desenvolupar. El govern d’Artur Mas està fent una política clarament de dretes i en aquest sentit el que em preocupa de consellers com els de sanitat o educació, no és si són bons o no, sinó quines polítiques fan. Xavier Trias ha començat a dir el mateix. Parla d’un Ajuntament molt transversal on la gent amb capacitat hi té cabuda. És evident que comparteixo que hi ha càrrecs tècnics que es poden mantenir i això és positiu, però el problema no són els tècnics sinó quines polítiques s’apliquen. Jo suposo que la persona que m’ha substituït a mi a Horta-Guinardó el seu objectiu no serà fer-ho millor que jo, sinó fer-ho diferent. Si sols parlem d’eficàcia és evident que no té sentit presentar-nos a unes eleccions, fem un concurs de gestió.

Per altra banda avui escoltava els arguments de CIU per pactar amb el PSC les lleis òmnibus (per cert això es mereixerà comentaris en propers articles, ho veia realment preocupant). Tots els arguments són que és bo pel país, que es necessita ... arguments que en cap cas parlen de quina ideologia hi ha al darrera d’una modificació legal tan ambiciosa. Algú es creu que darrera d’aquesta gran onada legislativa no hi ha una línia política?

CIU ha trobat el seu hàbitat ideal en la indefinició política. En un moment de crisi de confiança en la política això els alimenta i alhora crea més indecisió en la gent d’esquerres. El combat real per aconseguir una confiança real en la política és deixar les coses ben clares. No busquem gerents, necessitem polítics. No pot ser que CIU visqui de la indefinició, i no pot ser que des de les esquerres no es faci denúncia clara d’aquesta situació. Realment em preocupa aquesta política light i la soledat d’ICV (dins dels partits amb representació parlamentària) per denunciar aquesta situació.
 
Pere Nieto
23/07/2011
Ismael, potser no m'he explicat bé. He dit que els càrrecs de confiança política ho han de fer bé, però en funció d'una ideologia determinada. Per exemple a Horta-Guinardó hem impulsat la memòria democràtica com un element fonamental. No es tracta tan sols de fer-ho bé, es tracta de saber establir prioritats. La persona que a mi m'ha substituït de CIU la conec i segur que ho farà bé, però amb altres objectius i prioritats, això és el que intento plantejar. Si no és així no tindria sentit votar partits.
Ismael
23/07/2011
Política, gerents, ideologies varies....... aqui sembla que està parlant per a una minoria molt elitista, que els que votem hem perdut la confiança en els polítics !!! Molta ideologia política però cal posar-la a la pràctica, apropant-se a la gent allà on mes es necessita. El problema es que heu de "gestionar" o "gobernar", però amb seny. Que pensi que el seu succesor al càrrec que tenia no ho voldrà fer millor que vosté, sino diferent per a mi es "lamentable", sentit comú i seny, que el que està ben fet es deixi, ara els de CiU estan tombant anys de feina feta (en alguns departaments ho se de bona font), tornar a començar..... per a que? segueix la tasca i millora-la, porta-la a les teves idees polítiques, el que feu afecta a la gent que teniu fora i no ens sentim representats, mes be diria, ens sentim oblidats. Podria seguir però seria massa llarg.
electra
19/07/2011
bloc d'esquerres per fer-hi front.
La pacotilla de CiU
19/07/2011
¿Pero hay ideología en CiU? Cada día dicen aquello de "Tengo estas pero las puedo cambiar si no le gustan" ¿Recuerdan?
Pere Nieto
19/07/2011
Bloc d'esquerres? jo no ho tinc clar. Precisament jo crec que el que cal és oferir espais clars des de les esquerres per garantir que tothom es pugui sentir representat i després acords de govern. Ni tothom que vota a ICV-EUiA o vota al PSC votaria una sola formació. Crec que perdríem votants.
Pere Nieto
19/07/2011
Bloc d'esquerres? jo no ho tinc clar. Precisament jo crec que el que cal és oferir espais clars des de les esquerres per garantir que tothom es pugui sentir representat i després acords de govern. Ni tothom que vota a ICV-EUiA o vota al PSC votaria una sola formació. Crec que perdríem votants.
electra
19/07/2011
el poder de la dreta és en la seva inquebrantable cohessió d'interessos economicosocials. fins que no s'hi afronti amb les mateixes armes continuarem igual. aquesta és ni més ni menys la raó de fons que fa que el sistema "democratico"parlamentari resti tan devaluat avui dia: "que no, que no, que no ens representeu!" (proclama civicoIndignada). no ha de costar tant, D!!! : tots els que us dieu d'esquerres: icv/eua, erc, qui més?: cup... moviment de base civicoIndignada, unim-nos per la marca economicosocial (que aquí a Cat s'ha de trobar la manera de fer-la un TOT1 amb la nacional: l'Espoli estatal, pq ho és), que ens estan donant pertot arreu i sempre hem d'acabar-hi sotmesos. prou de rivalitats de capelleta en el dedins i entre els partits que us dieu d'esquerres, si us plau!!! Us(ENS) cal que feu quòrum!
Arqueòleg Glamurós
19/07/2011
La coalició PSOE-IU a les eleccions generals del 2000 va catapultar al PP a la majoria absoluta i l'acord ICV-PSC a les catalanes del 99 van deixar a Pujol al Govern. El que cal és una llei electoral justa i proporcional que deixi expressar tota la pluralitat política i no sobre-representi el vot de les zones tradicionalment convergents
Carme Martín
19/07/2011
Ens agradi o no cada dia estic més convençuda que els pobles tenen els governants que es mereixen. Estem en mig d'una època mediocre i la gent en general és mediocre i , per tant, els que ens governen, que no són més que gent, també ho són. Ho sento però algú ho havia de dir.
Martín
19/07/2011
Bloc d'esquerres, no gràcies, si ni tal sols van saber negociar i posar-se d'acord per governar, no per repartir-se conselleries etc., ara fariem un bloc. No. No ho entendria ningú. I d'estar fart Nieto ho tens clar 4 anyets. Éls que ja estaven comenceu a treballar amb humilitat preparant el futur, i després retirada a temps. Això és patriotisme. La resta són contes, per si es pot tornar al poder.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1