Dissabte, 23 de juliol de 2011 | 14:35
Vostè es troba a: Inici > Comunicació >

Hertsch perd la seva demanda contra Wyoming

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El jutge creu que els muntatges de El Intermedio estan emparats per la llibertat d'expressió
Hertsch perd la seva demanda contra Wyoming
22/07/2011 11:55
9tertsch
Hermann Tertsch ha perdut la seva batalla judicial amb el Gran Wyoming, i de pas la llibertat d'expressió ha guanyat un pols en la seva versió satírica. El presentador de Telemadrid va demandar al de la Sexta per uns vídeo-muntatges humorístics.
El vídeo era un muntatge en el que Tertsch deia que mataria a 15 pacifistes, a 15 menors, a dos ministres del Govern i a Zapatero. Llavors, en un article en ABC assegurava que els seus advocats estaven preparant una demanda contra Wyoming, La Sexta i Globomedia per dir-li "quatre vegades assassí". En la mateixa, sol·licitava una compensació de 200.000 euros.

El cas es va fer encara més gran quan Tertsch va ser agredit en un bar de Madrid, provocant-li el trencament de dues costelles i diverses contusions. Fins i tot la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, va sortir a defensar al presentador de Telemadrid.

La sentència

Ara, la sentència del jutjat de Primera Instància ha desestimat íntegrament la demanda de Tertsch perquè, en considerar-lo un personatge públic, entén que la seva imatge "podria ser objecte d'utilització no només en el moment immediat en què va ser presa, sinó també amb caràcter posterior".

A més, s'afirma que El Intermedio és un programa d'actualitat satírica però no informatiu, i que per tant l'espectador, quan s'asseu a veure'l, "és conscient que està davant muntatges realitzats per entretenir. No els confon mai amb la realitat". En aquest sentit, es té en compte la permissivitat del gènere satíric i ho lliga a l'exercici del dret a la llibertat d'expressió.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1