Dissabte, 23 de juliol de 2011 | 14:26
Vostè es troba a: Inici > Política >

Mena, a l'ull de l'huracà: el PSC demana el seu cap en creure que no té model per reduir l'atur

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Agra discussió al Parlament: el conseller, acusat de "xulesc"
Mena, a l'ull de l'huracà: el PSC demana el seu cap en creure que no té model per reduir l'atur
21/07/2011 18:56
9conseller-mena-parlament
CatalunyaPress.- En un debat parlamentari d’aquells que marquen una legislatura, que s’ha perdut el President Mas, el diputat del PSC Jaume Collboni ha demanat el cessament del conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, perquè consideren que “no té full de ruta”.
L’estil del conseller, que no pocs qualifiquen de xulesc i superb, i algunes patinades com el fet d’afirmar que la meitat dels catalans que estan a l’atur no tornaran a treballar ha provocat que el Conseller Mena s’hagi guanyat moltes enemistats al Parlament.

“Estem parlant d’un tema molt seriós com perquè vostè ens vingui amb frases en japonès o proverbis en llatí”, ha etzibat Collboni a un Mena que ha respost a la reprovació dels socialistes amb un sonor desafiament: “a vostès els va reprovar el poble de Catalunya en les passades eleccions”. La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha hagut de demana silenci als diputats pel to que estava prenent la disputa.

Després d’acusar a Mena d’haver tirat la tovallola, d’haver “parat les màquines” i d’haver fet perdre “un any de lluita contra la crisi”, Collboni ha sentenciat que “ja no sentim a parlar del nou model productiu perquè no tenen model". El diputat de l’oposició ha assegurat que el Conseller no put utilitzar aquest to “xulesc” quan “sap que 3.000 empreses i 34.000 emprenedors que necessiten ajuts a la formació no tindran assignació pressupostària”.

És en aquest sentit que, en absència de Mas, el socialista ha reclamat a la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, que la “manca de full de ruta” i el “desgavell” del Conseller “mereixen una reprovació” i que Mena sigui apartat del Departament d’Empresa i Ocupació, que necessitaria “un reset”.

Reaccions a Twitter

A Twitter no ha agradat el to utilitzat per Mena en la reprovació del PSC. Distints periodistes han comentat, per exemple, que al Conseller no li ajuda el seu “to de superioritat”, o s’han preguntat si sap que les intervencions arriben a les llars dels catalans a través de la televisió.

També alguns diputats socialistes han reaccionat. Marina Geli assegurava que Mena “practica un estil de supèrbia dialèctica que allunya qualsevol debat rigorós”, mentre que Joan Ferran anava més enllà i es preguntava si Mena tenia “alguna cosa a veure amb un animador cultural d’hotel de costa”.

ERC també l’ataca

El cert és que el responsable de reduir l’atur no s’ha guanyat les simpaties de gaires grups parlamentaris en els sis mesos que duu al Govern. Sense anar més lluny, aquest dimecres, ERC també li demanava que marxés “si no és la persona que pot liderar la lluita contra l’atur”, en referència a les seves paraules sobre més de 300.000 aturats.

“Si no creu en la capacitat de superació i supervivència de centenars de milers de persones, si no creu en les polítiques que són de la seva competència, si no creu en el compromís del president Mas de baixar l’atur a la meitat, aleshores no és la persona que pot liderar la lluita contra l’atur i ha de plegar".
antonio
22/07/2011
al sr Mas ni esta ni se le espera, lo suto son actos "representativos";hoy inaugura una fabrica, mañana una churreria, pero de "su" govern ni se preocupa, lo suyo era llegar a President. Y al Mena que lo cojan esos que él a sentenciado al paro de por vida y ñe den un trepaso; aver si estos h.d.p. que solo estan jodiendo a los humildes se enteran de una vez. Los votos recibidos no les autorizan a joder a esos votantes.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1