Dissabte, 23 de juliol de 2011 | 14:39
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Pajín pacta amb les CCAA que els metges receptin medicaments per principi actiu

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Per estalviar en despesa farmacèutica
Pajín pacta amb les CCAA que els metges receptin medicaments per principi actiu
22/07/2011 09:48
9farmacies
El Ministeri de Sanitat i les CCAA han acordat modificar el procediment de prescripció de medicaments perquè es faci per principi actiu i no per motius comercials en tot el Sistema Nacional de Salut (SNS), com a part de les mesures per garantir la sostenibilitat del sistema.
"Pot suposar un estalvi fonamental", ha ressaltat la titular del ram, Leire Pajín, després de les gairebé cinc hores que ha durat la reunió.

Aquesta mesura obligarà al metge a receptar medicaments segons el seu compost i no per la marca comercial, i després als farmacèutics a dispensar el medicament de menor preu i, a igualtat de preus, el genèric, segons estableix la Llei de Garanties i Ús Racional de Medicaments.

Aquesta mesura compta amb el suport de la pròpia Organització Mèdica Col·legial (OMC), segons ha destacat Pajín, i ja està implantada en diverses comunitats. En algunes d'elles, com Andalusia, afecta a més de 80 per cent dels fàrmacs receptats en aquesta comunitat, permetent-li "estalviar una quantia molt significativa".

La ministra ha assegurat que en la despesa farmacèutica "encara hi havia marge per a l'estalvi", si bé ha reconegut l'"esforç" que hauran de fer tant la indústria farmacèutica com les oficines de farmàcia, per als que aquestes mesures tenen "un enorme impacte en els seus beneficis".
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1