Diumenge, 24 de juliol de 2011 | 14:47
Vostè es troba a: Inici > Societat >

L'autor del tiroteig es defineix com a nacionalista i crític amb l'Islam

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter

Anders Behring és qualificat de fonamentalista cristià d'extrema dreta

L'autor del tiroteig es defineix com a nacionalista i crític amb l'Islam
Societat 23/07/2011 12:06
Anders Behring Breivik, a qui la Policia noruega ha confirmat com a autor de l'atemptat d'Oslo i el tiroteig de la Illa d'Utoya, que han causat almenys 91 morts, es defineix com a nacionalista i oposat a una societat multicultural. Va escriure diumenge passat en el seu compte de la xarxa social Twitter que una persona amb una creença "equival a 100.000 persones que només tenen interessos".
noruegodetenidotres
Aquest és l'últim missatge que va difondre el detingut en el seu compte de Twitter el passat 17 de juliol. La Policia noruega l'ha definit com un fonamentalista cristià d'extrema dreta. De 32 anys i de nacionalitat noruega, va ser arrestat ahir per la seva suposada implicació en el doble atemptat terrorista d'Oslo, i en el tiroteig de la illa d'Utoya, que han provocat almenys 91 morts.

L'autor s'autodefineix com a nacionalista en diversos fòrums d'internet i hauria estat estat detingut en 2001, segons algunes informacions locals, per possessió d'armes i explosius. Durant el registre del seu apartament, les autoritats han trobat un quilo d'explosius i dos uniformes de policia.
 
Segons un testimoni del tiroteig, el vigilant Simon Brænden Mortensen, portava una pistola i un rifle i es va identificar com a policia quan va assaltar l'illa d'Utoya, a la qual va arribar en un pot dels organitzadors que va agafar en deixar una camioneta platejada.

Crític amb l'Islam

El diari noruec VG revela que és autor de nombroses entrades en una web anomenada Document.no, caracteritzada per les seves postures crítiques amb l'Islam. En una d'elles assegura que la política actual no consisteix en una pugna entre socialisme i capitalisme, sinó entre nacionalisme i internacionalisme. És aquí on es declara nacionalista.

En altres comentaris ataca als mitjans per no ser suficientment crítics amb l'Islam.

La policia ha confirmat que el detingut manté opinions hostils a l'Islam i fins i tot que podria tenir una ideologia "cristiana fonamentalista", segons el responsable de la investigació, que serà "a llarg termini". Segons les autoritats, el rastre deixat pel detingut a la xarxa fa pensar "que té traços polítics que s'inclinen cap a la dreta i l'antimusulman, però aquestes dades no són suficients per dir que aquest sigui el motiu del seu atac", ha declarat el comissari de la policia Sveinung Sponheim a la cadena de televisió NRK.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1