Diumenge, 24 de juliol de 2011 | 14:50
Vostè es troba a: Inici > Política >

ERC dóna per fet l'avançament electoral i triarà al seu candidat al setembre

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter

Joan Ridao es postula per ser cap de llesta

ERC dóna per fet l'avançament electoral i triarà al seu candidat al setembre
Política 23/07/2011 19:41
El Consell Nacional d'ERC ha aprovat per unanimitat celebrar el congrés del partit l'1 d'octubre a Girona, encara que per preparar-se davant un avanç electoral que veu segur celebrarà un Consell Nacional el 3 de setembre per escollir al candidat republicà a les eleccions generals. De moment, l'únic aspirant a encapçalar la llista republicana és Joan Ridao.
ercelecciones
Així ho ha explicat el portaveu d'ERC, Ignasi Llorente, qui ha explicat que Ridao, malgrat ser l'únic que s'ha postulat per encapçalar la llista dels republicans al Congrés, "no ho ha fet davant els òrgans del partit".

Llorente també ha detallat que s'ha començat a redactar la futura ponència política cara al congrés, en la qual volen "subratllar la 'R' de republicanisme, perquè és el que reclama la societat".

No obstant això, ha reconegut que les propostes --que hauran de ser ratificades-- han intentat centrar-se en els compromisos, els reptes i els objectius, i no fitar les decisions concretes perquè "la nova direcció tingui marge de maniobra".

Document base

A més, han redactat un document base per modificar els estatuts del partit, que podrà ser modificat pels consellers nacionals fins al 3 de setembre i, posteriorment, podrà ser esmenat pels representants locals.

Els nous estatuts seran votats, definitivament, al Congrés Nacional ERC de l'1 d'octubre a Girona, amb la participació de més de 2.000 militants.

Els nous estatuts, ha avançat Llorente,  "portaran més flexibilitat a les organitzacions territorials --en funció del nombre de militants i la població--, desburocratizará l'administració interna i donaran més marge de maniobra a les organitzacions de Balears, València i Catalunya Nord".

A partir d'aquest dissabte, els consellers nacionals d'ERC podran presentar esmenes tant als estatuts com a la nova ponència política fins que se celebri el consell nacional de setembre.

Puigcercós: "Relleu ordenat i responsable"

Anteriorment, el president d'ERC, Joan Puigcercós, ha celebrat el relleu "ordenat i responsable" que està realitzant la cúpula del partit, per tenir en compte "els diferents accents i sensibilitats" de la formació.

Ha advertit que la conjuntura política a la tardor pot ser "complicada" ja que pot solaparse el Consell Nacional del partit, que se celebrarà l'1 d'octubre a Girona, on s'escollirà la nova direcció, i la convocatòria d'eleccions generals.

"Hem de ser suficientment intel·ligents per aprofitar aquest moment i reimpulsar el partit", ha dit Puigcercós, que ha animat als militants a posar damunt de la taula "noves idees, sense perdre la mirada en les properes eleccions generals".

Un dels grans problemes actuals, ha avisat el líder d'ERC, "és la incertesa". "No només es fa patent en els dubtes sobre la data de les eleccions --ha afegit--, sinó també en la conjuntura econòmica, les dificultats financeres i la poca claredat política del govern de José Ruiz Rodríguez Zapatero".
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1