Diumenge, 24 de juliol de 2011 | 14:43
Vostè es troba a: Inici > Política >

CiU es planteja recolzar una moció de censura al Govern de Zapatero

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Duran Lleida diu que l'objectiu és la convocatòria immediata d'eleccions. 
CiU es planteja recolzar una moció de censura al Govern de Zapatero
Política 24/07/2011 12:49
El portaveu de CiU al Congrés i cap de llista en les generals, Josep Antoni Duran Lleida, s'ha plantejat la possibilitat de recolzar una eventual moció de censura al Govern de José Luis Rodríguez Zapatero, amb l'objectiu d'aconseguir la convocatòria immediata d'eleccions. "No té sentit prorrogar una legislatura que no té vida", ha dit el candidat de CiU.
masduranlleidaconfirmado
Un dia després d'haver estat ratificat com a candidat de la federació als comicis, Duran Lleida ha insistit que si el Govern no accelera reformes pendents "no té sentit prorrogar la legislatura".

En aquest cas, si el PP impulsés una moció de censura, Duran ha admès que haurien de sospesar la posició de CiU, encara que ha afegit que si l'objectiu es limités a canviar a Zapatero pel president del PP, Mariano Rajoy, "no tindria sentit".

"No tenim confiança en Zapatero, però tampoc investiríem president a Rajoy. Ara bé, una moció en la qual es posés a algú, no necessàriament a Rajoy, i que el seu objectiu fos convocar eleccions immediatament seria necessari pensar-ho i parlar-ho", ha subratllat en declaracions a Tv3.

No obstant això, Duran ha qüestionat que el PP tingui el coratge de fer-ho a pocs mesos que acabi la legislatura, quan, al seu judici, "ha tingut motius més que justificats".

Pacte fiscal

Duran també s'ha mostrat aquest diumenge partidari d'implicar-se amb presència directa de ministres al Govern que sorgeixi de les properes eleccions generals en cas que avali la demanda de pacte fiscal.

"No ens inquieta aquesta possibilitat, perquè com situem per davant el pacte fiscal, les conseqüències de l'acceptació del pacte fiscal estem disposats a que siguin les necessàries", ha assegurat, reobrint així el debat sobre la possibilitat que CiU entri a formar part del Govern de l'Estat.

Ha recordat que ell sempre ha estat partidari d'aquesta opció perquè "seria bó que el catalanisme polític es pogués implicar en un Govern de l'Estat, sempre que es donessin aquestes condicions".

Malgrat tot, ha admès la dificultat del context electoral que s'albira davant la possibilitat que el PP guanyi amb majoria absoluta i el PSOE sofreixi un desastre, per la qual cosa decidiran què fer "quan coneguem les condicions que planteja el futur Executiu espanyol".

Després de presentar a CiU com la força que millor pot representar els interessos de Catalunya a Madrid, ha recordat que la prioritat de la seva formació "és aconseguir el pacte fiscal sigui el que sigui l'escenari polític després de les eleccions generals".

No obstant això, ha evitat concretar un 'pla b' si no s'aconsegueix el pacte fiscal, la qual cosa considera que seria un error i un problema per a Catalunya i per a la resta d'Espanya, que derivaria en una "resposta molt negativa" per part dels catalans.

Després que Òmnium Cultural advoqués per la insubmissió fiscal si es plantegés aquest escenari, Duran ha apuntant: "No és la prioritat de CiU".
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1