Diumenge, 24 de juliol de 2011 | 14:59
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

El Barça purga els 5 pecats venials

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Manel Mora
El Barça purga els 5 pecats venials
Manel Mora
23/07/2011 14:38
Un cop finalitzades les obres de millora d’accessibilitat i d’ubicació del Camp Nou, ha arribat el moment de fer balanç.

Abans d’entrar en matèria, hom voldria fer un recordatori del document que van firmar els 7 precandidats que optaven a la Presidència del FC Barcelona: el PACTE BLAUGRANA PER LA MOBILITAT.

El document, signat el 5 de maig del 2010 durant la presentació de l’Associació Blaugranes en Cadira, obligava moralment els Precandidats a prendre les mesures necessàries, segons l’ordre de prioritats i el calendari que pactaríem, per tal de posar fi als greuges comparatius en el si del FC Barcelona.

Blaugranes en Cadira, per la seva banda, es comprometia a col•laborar amb el President elegit per les urnes des del diàleg constructiu, la cultura de l’esforç i l’intercanvi d’idees. Ho vàrem prometre i així ho estem fent. Complir les promeses és de cavallers i totes dues parts les hem complit.

Jurídicament, el document no obliga ningú. Ho sabíem i ho sabem. Però considerem que el mandat moral que emana és molt superior a qualsevol norma legal. Col•laborem amb la Junta Directiva i continuarem col•laborant. Que ningú no en tingui cap mena de dubte. Exactament igual que ho faríem amb qualsevol altre President.

Així ho dicta el PACTE i així obrarem. No hi ha cap motiu per no fer-ho. Ans el contrari. Ens hem trobat amb persones amb les quals hem sintonitzat a la perfecció (Jordi Cardoner, Josep Cortada, Pere Jansà, Pilar Guinovart – els nostres interlocutors directes) per la manera de tractar la nostra problemàtica, pel respecte que ens han tingut com a persones i com a institució i pel seu compromís de complir el calendari pactat.

Hom també du a terme una reflexió. El que a nosaltres ens va motivar a saltar a la palestra el novembre del 2009, va ser l’accessibilitat i la mobilitat. Per tant, la nostra màxima preocupació ha de ser que aquests temes rebin el tractament adequat per part de la Junta Directiva (actual i futures), per tal que la gent amb diversitat funcional tingui els mateixos drets i les mateixes obligacions que la resta de socis barcelonistes.

Veus té la Santa Mare Església Blaugrana, amb interessos ben diferents dels nostres, per parlar de tots els temes que creguin oportuns.

Fet l’aclariment, esperem que tothom entengui definitivament que no farem cap declaració sobre temes que no pertanyin al nostre àmbit d’actuació. El nostre concepte de “col•laborar” no ens permet la pràctica del “dialogando y con el mazo dando”. A més a més, no forma part del nostre tarannà.



Anàlisi temporada 2010-2011

La farem des de l’òptica que li pertoca: verificar que les actuacions socials de la Junta Directiva han assolit els objectius ressenyats al full de ruta (PACTE BLAUGRANA PER LA MOBILITAT) que Blaugranes en Cadira de Rodes va lliurar a la Junta del President Rosell.

El document ha servit de punt de partida per al diàleg constructiu que s’ha produït entre totes dues parts amb una única finalitat: els drets (i deures) dels socis i seguidors amb diversitat funcional.

Millora dels accessos al Camp Nou

Els primers moviments per part del club es van produir amb la construcció d’una rampa a Travessera de Les Corts (costat Maternitat). La rampa permet a les cadires accedir a l’estadi amb més facilitat i sense els riscos que comportava trobar-se de cara la munió de socis que hi accedeixen per les escalinates de Travessera.

Obres de millora per a la zona de cadira de rodes

S'han efectuat obres de millores per a la zona destinada a les persones en cadires de rodes. Cada abonat disposarà del seu espai numerat i hi haurà seients per als acompanyants també numerats.

Sens dubte, l’avenç és considerablement substancial. Es dupliquen les localitats de la zona de cadires amb la possibilitat d’abonament per als socis.


Llista d’espera diferenciada i possibilitat d’abonament

Una altra de les sol•licituds de Blaugranes en Cadira. Fins ara, els socis en cadira figuraven a la llista d’espera general, la qual cosa no tenia cap sentit, atès que opten a la zona adaptada. La junta directiva ha regularitzat la situació amb la creació d’una llista diferenciada.

Sanitaris nous i d’ús exclusiu

Els sanitaris també s’han ajustat a les necessitats del col•lectiu. Fins ara, només n’hi havia un. Ara, l’Àrea Social ha impulsat la construcció d’un nou bany adaptat, a més de realitzar les reformes necessàries en el que ja existia.

A més a més, ateses certes necessitats específiques del col•lectiu, els banys s’han segregat i són d’ús exclusiu de les persones en cadira.

Valoració

Primer de tot, voldríem remarcar l’extrema exquisidesa amb què totes les persones que han intervingut en el projecte ens han tractat.

Pel que fa a la valoració, n’estem altament satisfets. La suma de la sensibilitat i de la bona predisposició de la Junta Directiva per donar solucions a la problemàtica del nostre col•lectiu, s’han concretat en decisions que beneficien les persones en cadira.

Tot i així, encara queden moltes coses per fer. No oblidem que les reformes realitzades són provisionals. El nostre gran repte (com a Associació) arribarà en encarar la remodelació del Camp Nou, que serà quan es durà a terme la ubicació definitiva de la zona de cadires i la dels altres col•lectius: sords, visió reduïda...

S’han aconseguit pràcticament els 5 punts del nostre Manifest. Per tant, la valoració de Blaugranes en Cadira no pot ser cap altra que evidenciar la nostra satisfacció, felicitat i, sobretot, la nostra il•lusió per la inauguració de la nova zona adaptada, que significa la normalització del nostre col•lectiu.

Ara a continuar treballant per fer del Camp Nou un estadi totalment accessible.


MANEL MORA
Coordinador Associació Blaugranes en cadira de rodes i amb problemes de mobilitat
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1