Ferran Adrià tanca una dècada revolucionària
El restaurant elBulli ha tancat per tornar a obrir el 2014 convertit en una fundació
És difícil de calibrar avui la influència que Ferran Adrià hagi pogut tenir en la cuina internacional, des dels fogons d'elBulli. Caldrà força temps per a descobrir-ho. Però no hi ha dubte que la cuina de Ferran Adrià, amb tota la recerca que ha originat, és una de les forces d'avantguarda de les dues dècades que ens precedeixen, les del tombant de segle. El dia 30 de juliol elBulli va tancar definitivament com a restaurant, si bé el 2014 tornarà a obrir convertit en una fundació. Adrià i el seu equip es preparen per continuar capitanejant l'avantguarda culinària del segle XXI.
Comiat del restaurant elBulli
Els millors cuiners acompanyen Ferran Adrià l'últim dia
Els primers espases de la cuina mundial acompanyen Ferran Adrià, l'últim dia d'elBulli restaurant. Tots han passat per la seva cuina durant els vint-i-vuit anys que Adrià l'ha dirigit. 'No em sembla que s'acabi res', ha dit Adrià (àudio), que té previst d'arrencar elBulliFoundation el 2014. Al vespre René Redzepi (Noma), Andoni Luis Aduriz (Mugaritz), Joan Roca (Celler de Can Roca), Massimo Bottura (Ostreria Francescana)... cuinaran per a amics i familiars.
L'UCE ret homenatge a Santi Santamaria
Se n'ha destacat el talent i patriotisme · També la manca de reconeixement social
El xef Santi Santamaria ha estat homenatjat avui a la Universitat Catalana d'Estiu, quan fa mig any que es va morir. Hom n'ha recordat el talent i el patriotisme i n'ha assenyalat la manca de reconeixement social. Entre més coses, s'ha dit que el cuiner del Racó de Can Faves va ser el primer a rebre, 'i a conservar sempre', els tres estels Michelin. 'Un geni i un patriota' que era rebut als millors restaurants del món 'com un príncep', ha recordat la cuinera Eliane Comelade.
La rostidora al vapor de Lékué guanya el Delta d'Or de disseny industrial
És un premi que atorga el FAD, Foment de les Arts i el Disseny, cada dos anys
El crític vinícola Robert Parker destaca 32 vins de la DO Terra Alta
LaFou de Batea 2007, amb 94 punts, és el vi que obté la puntuació més alta
Casa Bacardí Sitges, primer aniversari
Una exposició permanent mostra el procés de producció d'aquest rom
Pintura i tastets: connexió Empordà
L'artista Javier Luján presenta les seves obres al restaurant 'Les Escoles' de Sant Feliu de Boada
Neix la primera mozzarella del tot catalana feta amb llet de búfala
És una iniciativa de Lluís Mont, pagès de Palau-saverdera
Sindicat i patronal signen un nou conveni del cava després de dos anys de negociacions
El conveni recull un augment salarial del 2%