Redacció osona.com | Actualitzat el 26/07/2011 a les 08:44h

Les Nits de Cinema Oriental, en un recull d'imatges

La Nit dedicada a Bollybood es va celebrar a la plaça Osona. Foto: Nits de Cinema Oriental

El festival Nits de Cinema Oriental apaga el projector fins l'any que ve. Ho fa satisfet en una edició en què, si bé el temps no ha acompanyat massa, no s'ha notat en el nombre d'assistents, al voltant de les 6.000 persones.

El públic, a qui aquest any, amb la reconversió de les Nits en festival, se li demanava que valorés els 11 títols de la secció oficial, ha escollit la pel•lícula japonesa “Kazura” com a guanyadora del premi Gat de la Sort. La comèdia sobre l'acomplexada societat japonesa de Renpei Tsukamoto va obtenir una puntuació mitja de 4,53 sobre 5 entre tots els vots del públic. En segon lloc va quedar la xinesa “Lost on Journey”, amb 4,18, i en tercer “Enthiran The Robot”, superproducció índia que va aconseguir un 4,07.

En total s'han projectat 28 pel•lícules, el doble que l'any anterior, alternades en sessions més cinèfiles en sala i sessions populars, amb sopar, activitats paral•leles i projecció, a l’aire lliure. Una línia que es continuarà potenciant en les properes edicions.


Tailàndia, Hong Kong i la Índia

Aquest any s’han pogut tastar plats de països com Tailàndia, a la Nit inaugural, Hong Kong, amb una estrella convidada: l’ànec rostit cantonès, Japó i l’India. També han tingut una gran acceptació els “sopars a la falda”, servits a les sessions del Pati posterior del Museu de l’Art de la Pell.

L'organització del Festival també vol destacar la col•laboració amb diferents entitats i associacions osonenques.

La Nit més multitudinària va tornar a ser la dedicada a l'Índia i al cinema de Bollywood, que es va celebrar el passat dissabte. Una jornada que va començar a la tarda amb un concert de música clàssica índia a la Biblioteca Joan Triadú amb l’Albert G. Trio. A partir de les 9 de la nit, a la Plaça d’Osona, es va fer el fi de festa amb un sopar preparat per l’Associació Social i Cultural de l’Índia de Vic, l’estrena del musical de les Bollywood Diamonds “Déjà Bollybú” i la projecció del film de cloenda, “Dabangg”, premiat amb el Filmfare Award (els Oscar indis) a la millor pel•lícula.

Entre les activitats paral•leles destacar la jornada solidària amb Fukushima, en que la desenes de persones van omplir la sala 2 del Cinema Vigatà per conèixer l'abast de la tragèdia a través d'una vuitantena de dibuixos de nens que viuen a uns 60 quilòmetres de la central nuclear.

La sessió Robot Day, novetat introduïda aquest any, i un clàssic com la Nit Golfa, amb una assistència d'unes 200 persones a cada una, també han funcionat molt bé.


Les Nits s’allarguen

Malgrat que el Festival pròpiament dit s'ha acabat, encara es poden gaudir d'algunes de les seves activitats paral•leles. Fins l’11 de setembre es pot veure al Museu de l’Art de la Pell l’exposició “Corea del nord: el pes de la història” i el proper dijous, 28 de juliol, a l’embarcador del Ter, a Manlleu, es projectarà el film “The Seaside Motel”, inèdit al nostre país.

Tota la informació de les Nits de Cinema Oriental


 

Més informació, al web de les Nits de Cinema Oriental




-------------------
Galeries de fotos de les Nits de Cinema Oriental:

2011
- Bollywood
- Nit Golfa
- Contes perses i nit japonesa
- Hong Kong
- Primer cap de setmana
- Inaugauració de l'exposició "Corea del Nord: el pes de la història"

2010
- Indonèsia
- Bollywood

2009
- Tailàndia
- Nepal
- Vietnam

2008
- Bollywood
- Tailàndia
- Japó
- Presentació

2007
- Nit Golfa
- Hong Kong
- Iran i Corea
- Porco Rosso (infantil)
- Nit Índia
- Exposició "Caminants"
- Caligrafia xinesa i cercavila de lleons

Referències a Internet

Vic

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Predicció Vic
dimarts
15°C  24°C
dimecres
16°C  23°C
dijous
15°C  25°C
Enquesta
Qui té la culpa de les morts a l'Eix Transversal?
      Vots emesos: 111

I tu, de quin poble ets?

Els consellers comarcals no s’acaben de conèixer.

Edicions locals
Arxiu històric
Humor
Vés a: Troben un retrat d’Innocenci Sallés a Roma

Troben un retrat d’Innocenci Sallés a Roma

Nova entrega d'humor d'en Mandanga (imatge ampliada a dins de la notícia).



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: