Actualitzat el 27/07/2011 a les 00:01h

La invasió dels ultracossos

M'escriu una dona, G., tan catalana com vosaltres i com jo, que se'm fa encara més pròxima perquè intueixo que viu en un entorn, per cultura, i per estatus social, similar al meu. De correus de lectors en rebo molts últimament, però cap com aquest.

El missatge porta per títol “SOS” i està escrit de pressa, com amb urgència. Comença dient que no parla per ella, perquè la seva vida, diu ella que està construïda a base de pallisses i que ja no val res. Demana ajuda per als seus fills perquè, segons paraules seves, la justícia permet que els maltractin. Tenen 7 i 10 anys i, quan se'n van de cap de setmana amb el pare, explica que ell els tanca en una habitació i “els fa veure coses que els nens no han de veure” –i em posa com a exemple l'exhibicionisme. Diu que els deixa sense menjar tot el dia i, continua explicant-me, ha arribat fins a l'extrem de circular amb cotxe amb els nens tancats a dintre del maleter. Aquest últim fet, ha propiciat que la mare el denunciés i no li deixés més els nens desafiant les ordres judicials; i segons diu, per culpa d'això l'han condemnat i ara es troba que no pot protegir més els seus fills.

Després de mostrar-me el procediment d'una justícia que, als seus ulls, no funciona com ha de funcionar, em diu el més esfereïdor de tot plegat que per a mi és el quid de la qüestió i és on volia anar a parar: “Jo no entenc com no els veuen venir, són tots del mateix patró i fan el mateix: és igual que sigui un economista amb màster en ESADE com el nostre, o un cambrer...”. Em fa pensar en aquella pel·lícula de la invasió dels ultracossos: qualsevol pot ser-ho, sembla que n'estem envoltats. Vés a saber si ho és el veí amable, el cosí, el company de feina, l'amic... o potser el que tenim a dintre casa, i només nosaltres sabem que vivim en un infern.

I mentre tot això passa, mentre hi ha nens i mares que viuen en autèntiques cases de la por,   nosaltres, els altres, potser marxarem de vacances o simplement continuarem vivint les nostres vides sense malsons terrorífics. I, com deia Joan Salvat Papasseit, “oblidarem els pobres –i tan pobres com som”. I serem incapaços de protegir els indefensos dels monstres que entre tots hem creat; monstres tan semblants als humans que no sabem ni identificar ni desemmascarar.

Per pensar-hi. Bon estiu.

COMENTARIS

+0
-0
Justicia? On?
josep_7491, 27/07/2011 a les 10:23
És molt fort el que dius, però ho és més encara el fet que cap jutge, i més havent-hi, com sembla, denuncia al respecte, no hagi ordenat una comparescència dels nens per treure'n l'entrallat. Amb set i deu anys ja són conscients del que passa, i crec, bajanades legals a banda -que n'hi ha, i moltes-, que ja poden prestar declaració. Ara, si aquest individu (ja no en dic pare, però no més ho faig a tenor del que aquí s'exposa)és un titulat d'ESADE, pot ser ja forma part, o té molt bona relació amb els cercles judicials, que, menys justicia, acostumen a impartir de tot.

Salutacions.
+0
-0
i tant
Canarinho, 27/07/2011 a les 09:43
A l'assassí aquest de Noruega no li faltava res, no era pas cap sense sostre ni desesperat, ni tan sols era un desplaçat o immigrant desarrelat... i mira quina desgràcia de tio. No hi ha ningú vacunat contra la maldat
+1
-1
Proves o testimonis?
Josep Brâut, 27/07/2011 a les 01:42
I aquesta persona que fa aquestes acusacions tan greus, té alguna prova, o té algun testimoni? Hi ha, com a mínim, algun indici raonable?
I si n'hi ha, com és que no va al jutjat?
O ens trobem amb l'enèsim cas de periodista que publica sense contrastar?

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Blanca Busquets
Treballa a Catalunya Ràdio des de fa vint-i-cinc anys on ha fet de tot i molt i se sent com a casa. La ràdio l'apassiona, però confessa que la seva vida són les lletres: ja té cinc novel·les publicades, Presó de Neu (2003), El Jersei (2006) Tren a Puigcerdà (2007), Vés a saber on és el cel (2009) i acaba de publicar La nevada del cucut.
Altres articles d'aquest autor


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: