Actualitzat el 19/07/2011 a les 00:01h

Per un nou model de convivència i seguretat a Vic

A Vic necessitem reorientar el nostre model de convivència i seguretat. Amb més imaginació que diners hem de fer possible un model que tingui com a objectiu final l’excel•lència convivencial.

Això sí, cap partit polític, ni tampoc cap entitat i/o associació, ni tan sols el propi Ajuntament per si sol pot liderar en solitari aquest gran repte. Ni construir-lo fent exclusions d’entrada. Totes i tots ens hi hem d’implicar. No és fàcil. Tot al contrari. Però sense prejudicis i dient les coses pel seu nom ens en sortirem.

A Vic de moment hi ha pau social, cert, però també hi ha alguns problemes de convivència. De petit format, sí, però prou importants com per ser la nostra primera prioritat. Sovint detectats i malauradament ja enquistats necessiten d’un pla de xoc i una millor coordinació dels instruments que tenim a l’abast per combatre’ls. Són aquestes disfuncions endèmiques les que han estat altaveus de rumors, poques vegades certs, moltes vegades falsos, que no han ajudat a construir un model basat en la confiança i en l’autoritat democràtica.

Encara som a temps a donar-hi la volta. És l’última oportunitat. Hem començat a treballar en un nou model de convivència i seguretat que posi ordre, racionalitzi recursos i mancomuni esforços (també a nivell comarcal, si cal) i que resti obert, mitjançant un consell públic de convivència i seguretat, a la participació de tothom a partir de la pròxima tardor. Un model que posarà en valor els seus diferents però coordinats protagonistes (Guàrdia Urbana, mediadors, agents cívics i educadors de carrer) i on l’actuació transversal i el flux d’informació farà possible treballar per assumir un dels reptes que té plantejats la ciutat: ser referent nacional en l’excel•lència convivencial.

Navega per les etiquetes

seguretatconvivènciaimmigracióVic

COMENTARIS

+3
-4
Paraules.....i fets!!
Arisdot, 19/07/2011 a les 22:14
Simpatitzo amb el comentaria de josep_7491 en el sentit que el senyor Bayana hauria de concretar quins creu que son els problemes, i quina creu que és la solució. Les paraules se les emporta el vent, i llavors solament resten els fets (i/o la seva absència).
Sembla evident que arraconar la PxC solament serveix per que aquest partit guanyi regidors en cada noves eleccions. Cal buidar de contingut el seu discurs, populista, si, demagògic, també, però efectiu sense cap mena de dubte.
I si el comentari del sopar Senegalés s'ajusta a la veritat, crec que no s'ha començat de la millor manera possible.
+1
-0
facil
Anònim, 19/07/2011 a les 17:42
be, tot son bones intencions,pero avegades es tanfacil com el exemple que ens va donar una senyora al metro de barcelona ,que simplement anava amb un pitu (xiulet)i quan veia a un carterista a les andanes xiulava el senyalava perque tothom el veies i vegiles de no ser robat. Encanvi els politics no i troben solucio,inomes sels acudeix posar mesmossos mes policia mes guardia urbana quan aquets mareixos reconeixen que no poden fer-hi res dons que els donin un xiulet i cada vegada que veiguin un (treballador)es dedeiquin a xiular i senyalar-lo perque el incaut ciutada pugui estar alerta.Estalvierm funcionaris ,burocracies ,i un munt de disgustos a mes de diners publicsper defensar.nos de una cosa tan simple.Prenem exemple i deixemse de donar voltes i voltes amb les excuses de sempre
+13
-16
Guàrdia Urbana
Anònim, 19/07/2011 a les 15:33
Per millorar la convivència hauriem de començar per fer fora els agents racistes i xenòfogs que hi ha a la Guàrdia Urbana. No pot ser que parlem de convivència i que els que representa que l'han de salvaguardar es dediquin a ficar més llenya al foc. I a sobre pagats per l'ajuntament!
+6
-6
Políticament correcta
josep_7491, 19/07/2011 a les 14:25
M'agrada, Ballana, que siguis tan correcta. Parles de problemes, però no dius quins son.
Parles de disfuncions endèmiques i de rumors que poques vegades son certs, però tampoc dius quines son i quins son. D'aixó se'n diu demagògia i hipocresia, i, personalment, crec que és quelcom -com ja sabem tots-, habitual i inseparable dels polítics. Peró m'havien dit que eres d'una altra manera, més ara en dubto.
Si no tens el que cal per parlar clar i sense embuts,val més que callis, ja que només aconseguiràs malmetre la teva imatge.
Cordialment,
+17
-15
Xevi
Anònim, 19/07/2011 a les 13:19
Vaig assisitir al sopar Senagalés que es va fer per la festa major. Entre participants, hi havia dos municipals "secretes" que es van dedicar a demanar la documentació del local, mirar els extintors, els wc,... ho vaig trobar de molt mal gust i certament molt provocador. Espero que a l'Ofici de St. Miquel també es fes el mateix control que es va fer al sopar i que s'aixeques acta tal i com es va fer a la Torratxa.
+6
-4
Aprovat
Anònima, 19/07/2011 a les 12:51
Ballana tens una papeleta complicada xro sembla que ho portes força be d moment em diuen xl barri.Sort nanu
+6
-2
no es or tot el que brilla
Nuria, 19/07/2011 a les 10:25
Pensa que a Vic, el caracter de la gent es tancat,aix� vol dir que hi han mes problemes de convivencia, delincuencia.... que els de les dades publiques.
I que quan s'exterioritza potser ja es tard.
+14
-16
A Vic ...
Anònim, 19/07/2011 a les 09:39
Bla, bla, bla, i més bla bla bla. A Vic el què hi ha és molt trepa que es canvia de jaqueta per poder tornar a ser regidor...
+9
-5
ningu fa nosa
Manel, 19/07/2011 a les 09:38
sembla entendre de no excloura Plataforma.Comences be perque alguns el votem no per gust sino per no tenir mes remei per obri els ulls.Veure com tens surts Esta be lo que dius.Aviam la practica
+10
-7
Endavant!
Anònim, 19/07/2011 a les 08:01
Endavant!

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Joan Ballana
És fill de Vic. Hi va néixer el 19 d'octubre de 1974. És advocat amb despatx i consultoria pròpia. Ha estat regidor de l'Ajuntament de Vic (PSC) de 1999 a 2007, essent el regidor més jove en les dues legislatures. Actualment és membre d'ERC i forma part de l'executiva local de Vic com a responsable de Política Municipal. Ha estat un dels blocaires referents i més actius de la ciutat i comarca, així com un dels principals impulsors de l'osonosfera.


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: