Divendres, 29 de juliol de 2011 | 13:49
Vostè es troba a: Inici > Política >

L'Ajuntament de Castelldefels retira l'ajuda al Festival Internacional de cinema gai i lèsbic de Barcelona

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
L'organització de l'event acusa d'"homòfob" al consistori, on governa el PP
L'Ajuntament de Castelldefels retira l'ajuda al Festival Internacional de cinema gai i lèsbic de Barcelona
26/07/2011 18:24
9sonia-motos
CatalunyaPress.- El Festival Internacional de Cinema Gai i Lèsbic de Barcelona ja nota les conseqüències del canvi de color polític a l’Ajuntament de Castelldefels. El consistori, en mans del Partit Popular de Catalunya, ha retirat la totalitat del conveni amb el festival, obviant que els últims set anys s’havia convertit en una de les subseus més importants.
Un portaveu del festival ha assegurat a CatalunyaPress que s’està davant d’un acte d’”homofobia” i ha apuntat directament a la segona tinent d’alcalde de Castelldefels i responsable tant de Cultura com de Polítiques d’Igualtat, Sonia Motos.

Fonts de l'Ajuntament han assegurat a aquest diari que la intenció és que Castelldefels segueixi sent subseu del festival, però retirant la subvenció al concurs de curts que el consistori concedia a l'esdeveniment. Afirmen que la política de retallades en la despesa pública obliga a prendre aquesta decisió.

El cert és que es fa difícil justificar la retirada del conveni per motius econòmics, ja que només s’aportaven 4.000 euros anuals -5.000 segons el consistori-. El que sí que suposa és un canvi radical en la política de l’Ajuntament vers els col•lectius gai i lèsbic, ja que amb l’anterior equip de govern la ciutat s’havia compromès amb el festival, punt de trobada de referència d’aquests dos col•lectius a nivell europeu.

Des del festival lamenten l’actitud del consistori, en especial perquè Castelldefels era un dels puntals del mateix. Més enllà de Terrassa, no hi havia cap subseu on s’hi projectessin més Films durant l’event.

Després de set anys, el festival s’acomiada d’aquest municipi, però se seguirà celebrant a Barcelona i altres ciutats catalanes entre els dies 15 i 24 d’octubre.

Anar al web del Festival
eucabes
28/07/2011
Ben fet. 5.000€ son 4 o 5 sous. Ho sento pel festival, pero opino que no son moments per aixo.
Martín
27/07/2011
S'ha de dir, qui és aquesta Sonia Moto, que sap de cultura, i d'igualtat, i de... Segurament és una superdotada, perque es segon tinent d'Alcalde, es pot ocupar ella sense saber-ho, pobrisona, d'això de la Agri Cultura, i es clar no dona per tot. I el que veurem, els ciutadans de Castelldefels començaran a notar el canvi segurament. Però reflexionem, perquè han volgut un canvi? els que estaven abans qué havien fet, com? governaven solament per la "familia" o per a tots els ciutadans? el bo és aprendre dels errors, però com la dita aquella, "mientras mas conozco a mi perro...
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1