Divendres, 29 de juliol de 2011 | 14:04
Vostè es troba a: Inici > Política >

Salgado respon a Mas-Colell que l'"esforç major" l'ha fet l'Estat

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Pugna ideològica i política més enllà del CPFF
Salgado respon a Mas-Colell que l'"esforç major" l'ha fet l'Estat
28/07/2011 12:51
elena 9salgado
Les discrepàncies al si del Consell de Política Fiscal i Financera estan molt lluny de ser purament econòmiques. Hi ha molta ideologia i tacticisme. El vicepresident de Política Territorial, Manuel Chaves, acusa al PP de voler "endossar" les retallades socials al Govern.
En declaracions a RNE, Chaves ha acusat al PP de donar a entendre que si ha de retallar a les autonomies que governa és per una espècie d'ofegament per part del Govern Central. En un llenguatge planer, el vicepresident ha acusat als populars de "voler endossar" les retallades a l'executiu.

Chaves ha recordat que és responsabilitat seva decidir on ajusten els seus pressupostos. "Tots sabem on farà el PP els ajustaments. En educació, sanitat...", ha assenyalat. Precisament, preguntat per les retallades sanitàries catalans, ha afirmat que respecta però no comparteix el model. "Jo no ho faria".

Salgado contesta a Mas-Colell

Per la seva banda, i en declaracions a a l'Ésser, la ministra Salgado ha negat que el Govern tingui avantatge respecte a les autonomies per rebaixar el dèficit, com havia assegurat el conseller català, Andreu Mas-Colell. Salgado assegura que "l'esforç major" en la reducció del dèficit l'està fent el Govern de l'Estat, que ha hagut de reduir les inversions, baixar el sou dels funcionaris o congelar les pensions.

"Així que l'asfíxia a la que es refereixen (les comunitats del PP i CiU) és que simplement han d'ajustar les seves despeses a la situació econòmica actual", ha assenyalat.

Feijóo respon

L'altra versió de la situació que viu Espanya l'ha donat el president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, per qui l'Estat "no pot desentendre's dels serveis públics que financem en la seva majoria les comunitats".

"El Govern seria incapaç de gestionar els serveis públics que gestionen les comunitats si se sotmetés a les mateixes restriccions que les autonomies", ha assegurat.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1