Dissabte, 30 de juliol de 2011 | 15:03
Vostè es troba a: Inici > Política >

Un centenar de càrrecs reclamen un "canvi real, participat i generós" al PSC

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
De cara al Congrés de la tardor, que consideren una "oportunitat"
Un centenar de càrrecs reclamen un "canvi real, participat i generós" al PSC
29/07/2011 10:33
9mitin-psc
Un centenar de quadres mitjans del PSC–alcaldes, diputats, regidors membres d’agrupacions locals-, han fet públic un manifest en el que demanen una regeneració del partit. Exigeixen un “canvi real, participat i generós”.
Malgrat que en cap moment es demanen relleus, sí que salta a la vista que el manifest està redactat per un conjunt de persones d’una generació nova, en trobar-s’hi algunes de les reivindicacions i queixes expressades pel moviment 15-M.

El text comença reivindicant l’acord assolit en 1978 per crear el PSC, però assegurant que “més de trenta anys després”, “veiem amb preocupació com la crisi econòmica, social i política i els seus efectes amenacen els fonaments d’aquesta cohesió, i que des del PSC no hem estat capaços d’oferir horitzons d’esperança”.

Per això i perquè “no ens resignem al discurs econòmic dominant que es presenta mancat d’alternativa”, asseguren que volen construir “una societat i un sistema econòmic que no condemnin a la precarietat laboral i social tota una generació”, que lluiti per una “fiscalitat justa”, “un creixement respectuós amb el medi ambient” o “una democràcia més participativa i de més qualitat”.

Reivindiquen un “nou PSC” que “doni la batalla de les idees”, “on les primàries obertes a la ciutadania siguin la norma habitual” i on s’instaurin “més mesures per al rendiment de comptes dels càrrecs orgànics i institucionals, i pel compliment dels nostres compromisos electorals”.

Així doncs, reivindiquen un “canvi real, participat i generós, que en cap cas no pot ser un canvi per tal que res no es mogui”. I sentencien: “estem davant d’un congrés que no pot ser de resignació, sinó que ha de ser un congrés d’oportunitat”.

Els signants

Entre els signants hi ha dirigents amb pes específic ja en l’actualitat com l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, o el coordinador dels diputats del PSC a Madrid, Francesc Vallès. També hi ha la portaveu adjunta al Parlament, Laia Bonet, o l’exalcaldessa de Salt, Iolanda Pineda (consultar-los tots).

Llegir el manifest
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1