Dilluns, 1 de agost de 2011 | 14:19
Vostè es troba a: Inici > Cultura >

El banc atribuït a Gaudí de l'hospital de Sant Boi serà restaurat

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
S'obrirà al públic
El banc atribuït a Gaudí de l'hospital de Sant Boi serà restaurat
01/08/2011 12:55
9Bnaco de Gaudí en Sant Boi
El banc situat en els jardins de l'antic Hospital Psiquiàtric de Sant Boi de Llobregat, atribuït a l'arquitecte Antoni Gaudí pels seus característics mosaics i la seva forma particular serà restaurat a partir de setembre amb l'objectiu que pugui ser visitat pel públic.
Ho ha avançat en declaracions a Europa Press l'arquitecte i autor de l'estudi que relaciona l'obra amb Gaudí i que va ser publicat en el número 106 de la revista 'Sàpiens', David Agulló, qui a partir de setembre s'encarregarà del projecte de rehabilitació amb la intenció que "pugui ser visitable".

L'arquitecte, que va realitzar l'estudi al costat del geòleg Daniel Barber i l'artista Jordi Martí, ha explicat que el banc va ser realitzat en 1912 -dos anys abans de la construcció dels bancs del Parc Güell-, però que té unes característiques que indiquen que tenen la mateixa autoria.

Agulló ha assenyalat que els mosaics, la secció i els enregistraments que es troben en l'obra demostren que el banc és de Gaudí i que l'arquitecte estava experimentant i fent proves amb elements que més tard va utilitzar en les seves construccions arquitectòniques com La Pedrera, la Casa Batlló i la Cripta Güell.

A més, ha relatat que en el recinte també es troben una sèrie de coves, grutes i estructures excavades en la roca que van ser finalitzades en 1906 i que són "molt semblants" a les estructures de les naus i el creuer de la Sagrada Família, per la qual cosa aquestes estructures inèdites podrien ser esbossos per al temple.

Tots aquests factors han portat a Agulló a concloure que Gaudí va usar les obres de l'hospital de Sant Boi per experimentar amb diferents tècniques i formes, com les estructures hiperbòliques i parabòliques, i els mosaics de ceràmica.

"Al principi de la seva carrera, Gaudí tenia un estil eclèctic que barrejava molts estils històrics, i de sobte va canviar adoptant el seu estil tan significatiu", ha apuntat Agulló, desvetllant que aquest canvi es va produir, probablement, en l'època en la qual Gaudí experimentava en les instal·lacions de Sant Boi.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1