Dilluns, 1 de agost de 2011 | 14:24
Vostè es troba a: Inici > Política >

Griñán creu "un disbarat" que es plantegi renunciar a competències autonòmiques

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El president andalús defensa el model territorial
Griñán creu "un disbarat" que es plantegi renunciar a competències autonòmiques
01/08/2011 11:48
9griñan
EP.- El president de la Junta d'Andalusia, José Antonio Griñán, considera "un disbarat" que alguns presidents autonòmics del PP hagin plantejat un debat sobre la possibilitat de retornar a l'Estat competències que han estat assumides per les comunitats autònomes.
En una entrevista amb la Cadena Ser, recollida per Europa Press, Griñán ha destacat que s'ha construït una Espanya de les autonomies que és la història "de major èxit" quant al model d'Estat que ha tingut Espanya al llarg de la seva història.

"Amb aquest mateix model d'autonomies Espanya ha creat més ocupació que mai i ha crescut més que mai. És un model d'èxit i partint d'aquesta premissa hem d'enfortir el que és l'Espanya de les autonomies, assumint cadascun les nostres responsabilitats en la comunitat i enfortint el concepte d'Espanya que és més que la suma de 17 comunitats", ha afegit.

Després d'assegurar que des que es va aprovar la Constitució totes les regions d'Espanya, "sense excepció", han convergit amb Europa, el president de la Junta ha assenyalat que en l'últim Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) es va produir "l'aparició d'una espècie de bloc d'identificació amb un partit tractant de fer-li la guerra al Govern".

Al seu judici, en el moment econòmic en el qual estem, això suposa "un disbarat" per diverses raons. En primer lloc, segons ha destacat Griñán, perquè cal enfortir la imatge d'Espanya davant els mercats internacionals, i en segon lloc, perquè "quan un representa a la seva comunitat no representa a un partit sinó a tota la comunitat".
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1