Dilluns, 1 de agost de 2011 | 14:26
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Crida a la "resistència" per evitar que Ascó funcioni fins a 2021

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Els ecologistes es mobilitzen a Internet
Crida a la "resistència" per evitar que Ascó funcioni fins a 2021
01/08/2011 12:57
9central-nuclear-fàstic
Grups ecologistes catalans han llançat una "campanya de resistència" per evitar que el Govern prorrogui fins a 2021 el permís d'explotació de la central nuclear d'Ascó, després de l'informe favorable emès pel Consell de Seguretat Nuclear (CSN).
Agrupats al voltant del col·lectiu Tanquem els Nuclears (Tanquem les Nuclears), unes 250 entitats i associacions, a més d'unes 2.500 persones a títol individual, han signat un manifest públic en Internet que recapta suports per evitar la pròrroga d'Ascó.

En un comunicat, els ecologistes analitzen l'informe favorable emès pel CSN i conclouen que, malgrat realitzar un "reconeixement explícit que la central nuclear té deficiències", permet que els propietaris de la central continuïn operant posposant les millores necessàries.

En concret, asseguren que l'informe estableix 9 condicions d'operació el compliment de la qual pot realitzar-se fins a un any després de la pròrroga, a més d'altres 17 instruccions tècniques complementàries, que seran dirigides directament al titular de la planta en un futur.

"Les dues decisions suposen una negació de tot l'ocorregut a Fukushima i una burla a les prioritats de seguretat", han assenyalat els ecologistes, que consideren que el CSN passa per alt el centenar d'incidències registrades en els últims 4 anys, entre elles la fugida de partícules radioactives de 2007 que va ser ocultada durant mesos pel titular de la planta.

Vandellòs I

De fet, els ecologistes van més enllà i equipessin el que podria succeir a Ascó amb el que va ocórrer a Vandellòs I en 1989, quan un succés va provocar la clausura d'un reactor tres anys després de prorrogar la llicència d'operació i amb la ressaca encara de l'accident de Txernòbil.

Tanquem els Nuclears, que va mobilitzar al juny a unes 2.500 persones a Barcelona en una manifestació que reclamava el tancament de les nuclears, precisa que el problema no resolt de Fukushima és un "seriós advertiment" del que podria succeir a Catalunya.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1