Europa press

Logo ep

El banc atribuït a Gaudí de l'hospital de Sant Boi serà restaurat per poder-lo visitar

12:5301.08.2011

BARCELONA, 1 (EUROPA PRESS)

El banc situat als jardins de l'antic Hospital Psiquiàtric de Sant Boi de Llobregat, atribuït a l'arquitecte Antoni Gaudí pels seus característics mosaics i la seva forma particular serà restaurat a partir de setembre amb l'objectiu que pugui ser visitat pel públic.

Ho ha avançat en declaracions a Europa Press l'arquitecte i autor de l'estudi que relaciona l'obra amb Gaudí i que ha estat publicat al número 106 de la revista 'Sàpiens', David Agulló, qui a partir de setembre s'encarregarà del projecte de rehabilitació amb la intenció que "pugui ser visitable".

L'arquitecte, que ha fet l'estudi amb geòleg Daniel Barber i l'artista Jordi Martí, ha explicat que el banc va ser fet el 1912 --dos anys abans de la construcció dels bancs del Parc Güell--, però que té unes característiques que indiquen que tenen la mateixa autoria.

Agulló ha assenyalat que els mosaics, la secció i les gravacions que es troben a l'obra demostren que el banc és de Gaudí i que l'arquitecte estava experimentant i fent proves amb elements que més tard va utilitzar en les seves construccions arquitectòniques com La Pedrera, la Casa Batlló i la Cripta Güell.

A més, ha relatat que al recinte també es troben una sèrie de coves, grutes i estructures excavades en la roca que van ser finalitzades el 1906 i que són "molt semblants" a les estructures de les naus i el creuer de la Sagrada Família, per la qual cosa aquestes estructures inèdites podrien ser esbossos per al temple.

Tots aquests factors han portat Agulló a concloure que Gaudí va usar les obres de l'hospital de Sant Boi per experimentar amb diferents tècniques i formes, com les estructures hiperbòliques i parabòliques, i els mosaics de ceràmica.

"Al principi de la seva carrera, Gaudí tenia un estil eclèctic que barrejava molts estils històrics, i de sobte va canviar adoptant el seu estil tan significatiu", ha apuntat Agulló, revelant que aquest canvi es va produïr, probablement, en l'època en la qual Gaudí experimentava a les instal·lacions de Sant Boi.[FIN]

Cercador

Últimes notícies