Salvador Cot | Actualitzat el 29/07/2011 a les 23:59h

El 20-N sempre torna

La pròxima legislatura al Congrés no serà com cap altra. Inexorablement, es van tancant totes les escletxes de l'Estat autonòmic i la recentralització arriba com a conseqüència necessària de la crisi. El PP ja està començant a desmantellar les seves autonomies -quasi totes- i Maria Dolores de Cospedal ha estat l'encarregada de fer la prova pilot a Castella-La Manxa. Trenta anys després, l'invent del cafè per a tothom ha resultat econòmicament inviable.

Així que, en certa manera, tornem al punt de partida d'aquell altre 20-N. Catalunya i Euskadi tornen a ser els subjectes polítics principals als quals ha de fer front qualsevol model d'articulació territorial de l'Estat. I les creacions autonòmiques de l'Espanya castellana es dilueixen enmig de la indiferència total de les seves societats. Les banderes creades per concurs públic no sobreviuen a qui les va encarregar.

Definitivament, els mapes tornen on els van deixar els Àustries i els combois de l'AVE circulen buits com el miratge que els va causar.

COMENTARIS

+0
-2
Els aragonesos són catalans
Anònim, 31/07/2011 a les 00:06
La major part de Aragó ès catalana.
Són castellans els pobles de Gallur, Tarazona, Calatayud,
Daroca, Calamocha, Albarracín.
+6
-0
20 N
Rual, 30/07/2011 a les 20:07
Fa uns anys el 20N el celebraban cuatre nostalgics.
Gracies ha la transicio descafeinade , hara no cal el 20N,ja el tenim per una majoria ,com un gran retrobament de una España uniformada ha gust del neo franquistes,amb ajuda de partits de dretes que ens volen fer creura que son democratics him altres cosas
+0
-11
realitat
Anònim, 30/07/2011 a les 18:29
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+12
-19
ARAGÓN ANTICATALANISTA
ARAGÓN ANTICATALANISTA, 30/07/2011 a les 16:22
.
La cuerda entre Aragón y Cataluña se continúa tensando.
.
Tras la ruptura institucional por parte de Aragón a raíz del conflicto del arte sacro, quedaron exentos los convenios comunes y recíprocos que afectaban al ciudadano, como el convenio sanitario, de extinción de incendios o de protección civil.
.
La Generalitat trata de modificar la dotación presupuestaria que recibe por la atención sanitaria valiéndose de la salud o la enfermedad de miles de aragoneses como moneda de cambio.
.
La invención de una historia de Cataluña, (impunemente adulterada), por determinados círculos políticos (y, lo que es peor, sociales y culturales) a costa de Aragón.
.
¿Cómo se puede reclamar el respeto a la cultura catalana y al mismo tiempo expoliar el patrimonio cultural aragonés que legalmente nos pertenece?
.
Esquilmaron las iglesias de Aragón para convertir estos bienes en pilares de su nacionalismo y se niegan a devolver las obras de arte sacro de Aragón como les ordena el Vaticano.
.
Cataluña pretende apropiarse de parte de los fondos comunes del Archivo de la Corona de Aragón.
.
El deseo anexionista que acecha a la zona oriental de Aragón. El nacionalismo catalán ha aterrizado en suelo aragonés, campañas “culturales” con dinero público llegado desde Barcelona, fomento del sentimiento “nacional” en estas comarcas que pretenden como catalanas integrantes de los “Países Catalanes”.
Publicaciones subvencionadas por la Generalitat en las que aparecen como «Franja de Ponent de Catalunya». Este concepto figura incluso en documentos oficiales del Gobierno catalán.
.
Cataluña lleva tiempo intentado gestionar el Ebro, recuperar el proyecto de interconexión de redes, para seguir fomentando el ritmo insostenible del crecimiento del área metropolitana de Barcelona, (la prolongación a Barcelona del minitrasvase del Ebro a Tarragona), y lograr que esa comunidad gestione la parte catalana de la cuenca en detrimento de otros territorios, como Aragón.
En la actualidad, de los nueve trasvases del Ebro, tres son a Cataluña.
.
Intento de catalanizar las modalidades lingüísticas del este de Aragón, siendo que dichas modalidades lo que necesitan no es una norma ajena sino una propia.
.
Cataluña contraprogramando siempre que nuestra comunidad presenta un nuevo proyecto a los enlaces transpirenaicos de Aragón hacia Francia.
.
Las ciudades de Jaca, Huesca y Zaragoza, con el apoyo del Gobierno de Aragón, deciden el 8/10/2009 concurrir a los Juegos Olímpicos de Invierno de 2022.
Nos hubiera gustado tener el apoyo a nuestra candidatura de Cataluña, pero en vez de eso… 13/1/2010 candidatura de Barcelona a los juegos olímpicos de invierno de 2022.
.
Las instituciones catalanas no son capaces de entender que los aragoneses también tienen “sensibilidad” con sus cosas.
.
.

http://aragonanticatalanista.wordpress.com/

.
.
+12
-4
antiaragonesista?
Anònim, 30/07/2011 a les 16:01
Ja es poca feina que un paio que s'arroga el nom d'Aragó no tiingui res més a fer que ser anticatalanista, quina casulaitat que no sigui ni anticastellanista, ni antivalencianista, ni antinavarrista (els altres veïns de l'Aragó). Això de l'anticatalanisme és una malaltia fòbica espanyola dels que ni viuen ni deixen viure. Catalunya antiaragonsesita? No pas, que a l'Aragó facin i decideixn el que els hi roti. Som més democràtics i civilitzats que aquest fòbic aragonès.
+2
-15
2011
Plini, 30/07/2011 a les 12:39
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+3
-1
CATALANS? CONTRA CATALANS?
Anònim, 30/07/2011 a les 12:26
20 N
Em de reconèixer que ARA ja sou un GRANDIOS EGERCIT ELS QUE SABEU I TENIU CAPACITAT PER EXPRESAR-VOS (no com el BURRO que soc jo) a veure SI avans del 20 N, podeu TROBAR la manera d´avergonyir ben AVERGONYITS a TOTS AQUELLS que us vulguen fregar per la cara les excelències dels seus PARTITS (dièu-los SENSE GALTES!!! dieu-los que ENEMICS d´aquesta TERRA ja no en voleu més, que la voleu RECUPERAR per poder VIURE amb la cara BEN ALTA, BEN NETA i BEN CATALANA sense que TIRANS INVASORS ens obliguen a VIURE AL SEU GUST i auxís és que PARTITS POLITICS TOTS, TOTS, TOTS a castella, allà us obriran els braços, aquí ja feu FASTIG I REPUGNANCIA....I DE MENTIDES DE CATALANITAT ENS ESTEM OFEGANT!!!!!!!...i VOS feste l´ànim de dir-los.--- SABEU QUE, SENSE GALTES SOBRES EN AQUESTA TERRA !!!APA BEN LLUNT!!!! SIIII, SIIII, Sr. MAS VOSTE EL PRIMER!!!!. LA GENT HONESTA VOTARA A FAVOR D´ELLA MATEIXA, PER LA LLIBERTAT I LA INDEPENDENCIA VISCA LES PERSONES DE BONA VOLUNTAT!!!
+22
-27
Catalunya i Espanya.
ARAGÓN ANTICATALANISTA, 30/07/2011 a les 12:06
.
Se aprecia y respeta la riqueza cultural de Cataluña, SIN TONTERÍAS catalanistas, hooligans de la opinión que no llegan más allá de ver el mundo como una película de indios y vaqueros donde sólo hay buenos y malos… Catalunya i Espanya.
.
"Si el catalanismo deviene en una ideologia mezquina y miope que sólo sabe contemplar sus heridas, incapaz de considerar la necesidad de hacer amigos y buscar aliados, acabará en el fuego de la frustración, cociéndose en su propia salsa"
Antoni Puigverd (escritor y poeta español en lengua catalana).
.
.

http://aragonanticatalanista.wordpress.com/

.
.
+9
-2
Segueix el pla previst.
Anònim, 30/07/2011 a les 11:59
L'anomenat "café para todos" va ser creat a que llarg termini ser inviable i així poder tornar a la "España una, grande y libre, unidad de destino en lo universal"
+8
-2
Segueix el pla previst.
Anònim, 30/07/2011 a les 11:57
L'anomenat "café para todos" va ser creat a que llarg termini ser inviable i així poder tornar a la "España una, grande y libre, unidad de destino en lo universal"
+33
-6
Castella contra Catalunya.
A. Nònim, 30/07/2011 a les 11:55
La nació castellana fa més de 300 anys que vol destruir la nació catalana.
Destruir nacions és un crim contra la humanitat.
Els catalans nadius i els catalans assimilats no permetrem que els castellans nadius i els castellans assimilats destrueixin la nació catalana.

GENOCIDI NACIONAL NO.

ELS CATALANS NO SOM CASTELLANS.

NO ENS RENDIREM MAI.

CATALÀ SEMPRE.

T'ENYOREM,XESCO BOIX.

LA VERITAT ÉS LA VERITAT.

EL FUTUR ÉS FRED.

DORMIR NO ÉS LA SOLUCIÓ.

EL PECAT NO FA VACANCES.

EL DOLOR FA MAL.

FERMESA CONTRA EL MAL.

CONFLICTE A FONS.

RESPECTE!

+24
-10
l'autonomia de Portugal
Xènius, 30/07/2011 a les 09:44
Un estat català, perquè els espanyols ens deixin en pau d'una vegada, que no ens despreciin constantment per ser com som. Portugal com que té estat propi a cap espanyol se li acut d'atacar-lo pel fet de que allà tot es faci en portuguès, com tampoc s'ataca a la comunitat de Castella-la Manxa perquè (vès tu si en són de nacionalistes) perquè allà tot s'hi faci en castellà.
Estats mitjans, de la mida de Catalunya com Dinamarca, Suècia, Holanda, Txèquia, Suïssa, Àustria... són els qui millor se n'esnurten enmig dels oceans.
"L'autonomia que ens cal és la de Portugal"
+27
-13
2011
Anònim, 30/07/2011 a les 09:03
Anem amb compte que podem prendre mal, la nacionalització per fallida d'algunes autonomies pot donar pas a una nacionalització general. De fet les sentències del TC, i el magma manipulat dels indignats, ja van en aquest sentit. Compte que dins el PPSOE el nacionalisme franquista cavalca de nou.
+20
-33
EL NACIONALISMO HA INVERTIDO LOS TÉRMINOS
ARAGÓN ANTICATALANISTA, 30/07/2011 a les 08:42
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+6
-30
!!!!!!!
Joan Carasóc Espanyol, 30/07/2011 a les 06:21
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+7
-36
retallar es poc
Anònim, 30/07/2011 a les 03:01
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+8
-38
normal
Anònim, 30/07/2011 a les 02:04
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: