Actualitzat el 31/07/2011 a les 00:02h

Núñez i Rosell: paisatge amb Laporta

La Junta de Sandro Rosell ha tingut moltes setmanes i mesos per exercir l’acció de responsabilitat en contra dels membres de la darrera directiva de Joan Laporta però, casualitats del destí, ha anat al jutjat a presentar-la al mateix dia que s’havia de publicar la sentència pel cas Hisenda i a dir-ho unes quantes hores després que se sabés que l’expresident Josep Lluís Núñez i el seu fill han estat condemnats a 6 anys de presó i dos milions d’euros de multa. Hi ha casualitats ben casuals en aquesta vida.

Els més malpensats poden concloure que la coincidència ha estat volguda, com per desviar l’atenció, però com que es tractaria d’una maniobra tan burda i inútil, de tan ridícula i absurda com fóra, jo més m’estimo pensar que ha estat una coincidència inevitable i també vull creure que si haguessin pogut se l’haurien estalviat i tot.

Rosell havia d’exercir l’acció de responsabilitat per mandat de l’assemblea de compromissaris. Si hi havia res a retreure és que feia tard. Una altra cosa ben diferent és estimar que més que d’un acte de responsabilitat es tracta d’una irresponsabilitat. Per tres raons, almenys. Si institucionalment convenia o no és ben dubtós, tant que el mateix president Rosell, alhora de votar-ho, se’n va rentar les mans. Després, hi ha dubtes més que raonables sobre si la demanda té prou fonament: els 47,6 milions d’euros de pèrdues reclamats surten de sumar els nou advertiments i incerteses apreciades pels auditors, que s’ha de veure si es poden considerar com a pèrdues reals o bé només són un canvi de criteri comptable. I, finalment, com que tot plegat s’origina en la decisió de carregar a l’expresident Joan Gaspart 60 milions de pèrdues per la devaluació de la plantilla heretada el 2003, i aquella operació comptable la va avalar el mateix Sandro Rosell amb un informe fet i signat amb Txiki Begiristain, costa d’imaginar que els únics responsables del forat, si hi és, sigui la darrera junta directiva de Laporta. Però, ja ho diran els jutges que hagin de dirimir l’esbatussada judicial.

Del cas d’Hisenda que implica l’expresident més expresident del tots, pels 22 anys que va ocupar el càrrec i pel silenci tan sorollós que emet des que ja no l’ocupa i el seu nom adjectiva el Museu del FC Barcelona, sense voler entrar en el moll de la sentència i l’afer, el que s’ha de lamentar és que la justícia hagi trigat tants anys a resoldre’l. Perquè quan la justícia és tan lenta deixa de ser justa. La comparació amb la sort de l’exministre José Borrell és flagrant. No ha estat condemnat, però era el responsable polític de la cúpula de la hisenda de Barcelona i, en conseqüència, el cas li va costar la carrera de manera immediata. En canvi, han hagut de passar dotze anys perquè els responsables del cas siguin condemnats. I encara hi haurà els recursos al Suprem.

Referències a Internet

Nuñez

COMENTARIS

+6
-1
Soci català
Esquirol, 01/08/2011 a les 13:14
Amb una Catalunya ocupada, espoliada i colonitzada el Sr. Laporta ha estat el president més catalanista que he conegut.No pot dir el mateix el Sr.Alexandre Rosell. "Sandro para los amigos"
+10
-6
Visca Joan Laporta //*//
Marc Sabatés, 31/07/2011 a les 23:35
Joan Laporta i Estruch , el millor president de tota la historia del Barça //*//.
+9
-1
Sense titol
Josep Maria Cardona., 31/07/2011 a les 23:19
.Tot aixó s´acabara cuan en Guardiola digui prou., llavors explotara tot i aixó sera a no tardar mes de un any., i tot per culpa de la actual directiva que considero una pandilla de resentits.
+22
-3
Satisfets
Anònim, 31/07/2011 a les 11:28
Suposo que els culers deuen estar ben contents: ja tenen un president digne successor dels Núñez, Soler, Pineyro, Vendrell...
+27
-3
Sibilí
Xavier, 31/07/2011 a les 11:22
En Sandro és un sibilí. Molta cara a mosqueta morta però les va fotent sense que es noti.

Presentar la demanda de responsabilitat el mateix dia que ha de sortir la sentència a Núñez no és casaulitat. És fet amb tota la mala intenció del món.

La pregunta és qui ha assessorat Sandro Rosell per fer-ho d'aquesta forma. Perquè si hi ha una cosa clara és que l'actual president del Barça no és prou llest per pensar-ho tot solet.
+22
-2
l'interregne entre MONTAL I LAPORTA.
Anònim, 31/07/2011 a les 11:20
Diuen que el temps tot ho posa al seu lloc, fa molt poc, pero ja es veu qui va ser el personatge que ha fet malbé Barcelona i tambe el nostre estimat BARÇA. El Napoleó de les cantonades, qui ha forjat un imperi immobiliari i que des de fa molts anys esta acusat en el mon judicial, va tenyir de gris el nostre club. Tot l'esforç que havia fet un AGUSTI MONTAL i les seves directives aquest individu ho va dilapidar. Per sort va apaeixer un JOAN LAPORTA, que també amb les seves directives va readreçar el club lligant-lo novament amb la epoca MONTAL, encara que actualitzant-lo. Ep!!!!, en LAPORTA, va coses que no estic gens d'acord, pero en el seu comput l'aprovat es ampli.
Perque dic tot aixó? Doncs nomes per dir de una vegada que es borri el nom de JOSEP LLUIS NUÑEZ del museu i de qualsevol relació amb el club. En aquest moment cosa dificil, doncs els actual directius: ROSELL i d'altres son del taranna ideologic-social-esportiu-identitari, d'en Nuñez-Gaspar-Reina, etc.
NO VOLEM EL NOM D'EN NUÑEZ AMB RES QUE S'IDENTIFIQUI AMB EL BARÇA !!!!!!!!!!!!!!!.
Respecto opinions contraries, des de la meva amplia optica, sempre que no siguin grulleres.
+22
-0
El miracle
Fart d'espanya, 31/07/2011 a les 11:16
En un país ocupat, contaminat durant segles per la picaresca i dictadura castellana, la corrupció i la mediocritat són inevitables degut a la degradació moral i ètica que comporta no poder exercir els propis valors nacionals en la llibertat que proporciona viure en un estat propi i no en un que sempre, sempre, sempre et va en contra.

Vist el panorama, és un miracle no només l’existència d’en Guardiola sinó també el fet que l’hagin deixat actuar en comptes de marginar-lo, menystenint i ridiculitzant les seves virtuts tant nostrades.

Si algun dia les escriu, serà molt interessant llegir les seves memòries.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Jordi Badia
Vaig néixer a Sabadell el 2 de febrer del 1963. La literatura i l’esport, com a practicant i espectador, són les meves passions de sempre. Em vaig fer periodista per poder escriure d’esports. També he estat director de comunicació del FC Barcelona, del 2003 al 2008, però aquesta és una anècdota en el meu currículum professional.
Altres articles d'aquest autor


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: