Actualitzat el 26/07/2011 a les 00:01h

Serveis socials, salut i Consell Comarcal, una oportunitat

La situació econòmica i social que el nostre país està vivint, amb les conseqüents repercussions a la societat i a les administracions, fa necessari reformular models d’actuació, per tal de mantenir els serveis i prestacions a les persones. Cada vegada s’ha de tendir més a compartir i mancomunar serveis en base a l’eficàcia, eficiència, equitat i sostenibilitat.

Majoritàriament estem d’acord que els propers anys, la priorització de l’atenció a les persones ha de marcar les polítiques locals i supramunicipals. Dos dels eixos basics són els serveis socials i els de salut. Treballar en xarxa amb els municipis i per als municipis, impulsant des del Consell Comarcal politiques dirigides a mancomunar, consorciar i coordinar aquests serveis, ha de permetre que tots els municipis, independentment de la seva dimensió, puguin prestar aquests serveis basics pel benestar de les seves poblacions. Evidentment, es fa necessari en certs casos comptar amb la implicació d’ens i entitats que depassen l’àmbit comarcal, però no hi haurà problema, ja que des del Consell i des d’Osona es podran teixir les complicitats i implicacions necessàries.

Benestar social i salut, a més, son dos serveis que cada vegada han d’anar més coordinats i que han de treballar més transversalment, per donar  continuïtat assistencial a la persona. Hi ha multitud de punts d’interacció i confluència que per fer-los més coherents, àgils i eficaços, i evitar serveis fragmentats, parcials o a vegades duplicats, han de treballar-se conjuntament .

En l’horitzó dels propers anys, i tenint present la realitat actual, i que aquesta no ha de ser pretext per deixar de donar serveis bàsics a les persones i als municipis, hem d’anar avançant cap a un model de Consorci Comarcal de Serveis Socials i  un model de Consorci Comarcal de Salut, com a fórmules facilitadores, entre d’altres avantatges, del manteniment i millor i equitativa prestació dels serveis a les persones i als municipis.

Des del Consell Comarcal, dins el marc de les seves competències, hi ha una oportunitat claríssima per avançar en aquesta línia de treballar conjuntament  amb tots i per a tots i que, de fet, va en la direcció, necessària i reclamada, de compartir i mancomunar els serveis i recursos.

COMENTARIS

+2
-0
Menys consells i més treballar.
Josep_7491, 27/07/2011 a les 10:11
Si voleu un Consell Comarcal anuleu els locals, i si voleu els locals -que si volen ja es poden coordinar entre ells- anuleu el comarcal. Menys gent a dirigir i més a treballar. Així potser, amb menys despeses hi haurà més diners.
Salutacions cordials.
+3
-0
al desapuntim
Anònim, 26/07/2011 a les 20:17
Suposo que és per ignorància però el consell comarcal no té res a veure amb que es tregui l'ambulància que de pas diré que és indignant que es faci i deixi als pobles desprotegits
+4
-3
desapuntim del consell comarcal, si us plau
Anònim, 26/07/2011 a les 17:39
El que vostè predica ja té els seus resultats:
No tenim CAP a les nits ni caps de setmana. I a més amb mentides, ens van dir que tindriem un metge de guàrdia i no és cert.
Ara no tenim ambulància.
L'atenció a la gent gran a casa han de venir de Vic, no poden ser treballadores del poble!

Quedis el Consell Comarcal i que ens donin més diners als Ajuntaments!

+5
-0
heu descobert la sopa d'all
Anònim, 26/07/2011 a les 17:35
En el món social fa molt de temps que es treballa en xarxa.No us penseu que és cosa d'ara. Els tècnics fa molt que estem dient que s'han de compartir serveis , cosa que els municipis grans ... no estan molt per la feina. A veure si ara canvia això. Només una cosa, escolteu a la gent que hi treballa.Segur que serà a fi de bé

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Xavier Farrés
Sóc  llicenciat en Medicina i Cirurgia per l'Universitat Central de Barcelona, diplomat en Gestió d'Atenció Primaria per l'Universitat de Barcelona i màster en Salut Mental per la mateixa Universitat i també diplomat en Medicina Psicosomàtica i psiquiatria d'enllaç.
Professionalment exerceixo com a Metge de Família al CAP El Remei a Vic. Formo part de la junta comarcal del Col.legi de Metges de Barcelona a Osona. Sóc president de l'AMPA del Col.legi Pare Coll de Vic. Responsable mèdic de l'Hospitalitat de la Mare de Deu de Lurdes d´Osona.
A nivell polític sóc president comarcal d'Osona d'UDC, i de la Sectorial de Sanitat, conseller nacional i vocal de l’Executiu de Barcelona Comarques. Membre de la Comissió de Sanitat de l'Associació Catalana de Municipis, membre de Consell Rector de l'Agencia de Salut Pública del Departament de Salut i de la Comissió interdepartamental de la Sida.
Freqüents col•laboracions en tertulies i debats de radio i televisions comarcals i col•laboracions en mitjans escrits.
Des dels diferents entorns i àmbits em que em moc, m'empeny la voluntat de servir i treballar per les persones, els valors, la ciutat i el país.


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: