Dijous, 4 de agost de 2011 | 14:21
Vostè es troba a: Inici > Esports >

Belmonte i Wildeboer es queden sense medalla a Xangai

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter

Els nedadors espanyols acaben quarts en les seves dues finals

Belmonte i Wildeboer es queden sense medalla a Xangai

Esports 31/07/2011 20:51

Salvant els èxits de la sincronitzada, la natació espanyola se'n va amb discreció del Mundial de Xangai. En les dues últimes opcions de medalla, Mireia Belmonte, en la seva primera final d'un Mundial en una piscina de 50 metres, ha acabat quarta, a set dècimes del bronze, en els 400 m. estils. Wildeboer, malgrat la seva bona carrera, també s'ha quedat a les portes del podi en els 50 metres esquena

belmonte

Mireia Belmonte ha donat la vida en la seva primera final en un Mundial en piscina llarga, però no ha estat suficient per enfilar al podi del Mundial. S'ha quedat a 71 centèsimes de la medalla de bronze, quarta, en els 400 m. estils. La nedadora espanyola ha marcat 4:34.94, a poc més de tres segons de la campiona, la nord-americana de 18 anys Elizabeth Beisel.

Només tres centèsimes han separat Belmonte del seu rècord nacional, aconseguit a l'abril durant els Campionats d'Espanya celebrats a Madrid, temps amb el que molt probablement no se li hagués escapat el podi. Després de fallar en els 200 m. estils, en els 200 m. papallona i renunciar als 800 m., Mireia es jugava la seva autoestima en la seva última actuació, els 400 m. estils. Amb 20 anys, ja se li exigeixen resultats, i avui ha sabut competir amb les millors del món en una gran cita. Ara el seu objectiu seran els JJOO de Londres.

"Volia una final i he fet una final en piscina de 50 metres en uns Mundials, i quedar quarta em recompensa tot el que he estat treballant aquest any", ha estimat Belmonte. "He acabat morta, però estic molt contenta. És una molt bona experiència, he gaudit molt nedant i ha estat el millor moment que he sentit en l'aigua. Crec que em va venir bé renunciar als 800 m. lliure perquè si m'hagués ficat a la final, avui ho hagués pagat. Són gairebé nou minuts nedant en proves molt diferents ".

Poc abans, Aschwin Wildeboer, bronze a Roma 2009 en els 100 m. esquena, ha acabat també quart a la final dels 50 m, amb 24.82, a 16 centèsimes de la medalla. L'esquenista espanyol ha realitzat una sortida gairebé perfecta i només un mal ajust en la braçada final li ha impedit pujar a un podi, a on el lloc més alt no ha estat per al francès Camille Lacourt, primer favorit, sinó per al britànic Liam Tancock, primer amb un temps de 24.50s.

Lacourt ha acabat segon, a set centèsimes, i el sud-africà Gerhard Zandbergen tercer a 16. Wildeboer ha cobert la distància en 24.82s, 34 centèsimes per sobre del seu rècord d'Espanya.

Sense Rafael Muñoz a la selecció, Espanya ha tancat el seu concurs a Xangai amb cinc finalistes (Erika Villaécija --setena en els 1.500 m.---, Merche Peris --vuitena en els 50 m. esquena--, Melanie Costa --vuitena en la final de 400 m. lliure--, Aschwin Wildeboer -- quart en els 50 m. esquena-- i Mireia Belmonte --quarta en els 400 m. estils--) i cinc plusmarques nacionals. Un balanç que ha despertat crítiques, però que situa fidelment el nivell actual de la natació espanyola, en clara progressió, però encara sense figures per estar en l'elit mundial.

Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1