Europa press

Logo ep

El fill de Centelles no parlarà amb la Generalitat perquè els van mentir i van enganyar

12:4704.08.2011

BARCELONA, 4 (EUROPA PRESS)

Un dels fills del fotògraf Agustí Centelles, Sergi Centelles, ha assegurat que no està disposat a parlar amb la Generalitat sobre la ubicació de l'arxiu del seu pare fins que es reconegui l'"engany i les mentides" que van patir durant les converses bilaterals que van tenir el 2009.

En declaracions a Catalunya Ràdio recollides per Europa Press, Centelles ha culpat Ramon Alberch, mà dreta del llavors conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras, del fracàs de les negociacions i ha assegurat que "si no es reconeix l'engany" que es va intentar fer amb l'arxiu del seu pare, no acceptaran cap acord.

A més, ha assegurat que durant 36 anys l'arxiu del seu pare va estar a disposició de la Generalitat i de l'Ajuntament de Barcelona però que mai van demostrar el "més mínim interès" pel que ha reafirmat la seva posició de deixar l'arxiu en la seva ubicació actual: Salamanca.

Ha afegit que tant ell com el seu germà Oscar van fer un esforç per incorporar l'arxiu --format per negatius, còpies de l'època i cambres-- al patrimoni artístic català, però vist el poc interès que demostraven les institucions catalanes van decidir oferir-li el llegat al Ministeri de Cultura perquè estigués "a disposició de tothom, i també dels catalans".

Centelles ha lamentat que "ningú s'hagi preocupat" pel llegat del seu pare, durant anys, i que ara personalitats com Tresserras i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, advoquin perquè l'arxiu torni a Catalunya.

Ha assegurat que la negociació amb la Generalitat per traslladar el llegat del fotògraf a Catalunya no existeix, i ha assenyalat que donada la situació actual l'acord és gairebé impossible, tot i que ha admès que l'acord podria procedir per "altres vies", com la participació de l'Ajuntament de Barcelona, institució amb la qual se senten més afins.[FIN]

Cercador

Últimes notícies