Redacció | Actualitzat el 03/08/2011 a les 09:45h

La prima de risc bat un nou rècord històric

Zapatero enceta una ronda de contactes i convoca un segon consell de Ministres per aquest agost

La prima de risc continua disparada. Foto: ND

L'especulació financera continua situant l'economia de l'Estat espanyol a la corda fluixa. Per segon matí consecutiu, la prima de risc s'ha situat per sobre dels 400 punts bàsics. Aquest dimecres ha arribat al màxim històric de 407 punts tot i que després ha baixat lleugerament. Aquest dimarts la jornada va acabar amb un diferencial de 386 respecte el bo alemany.

Paral·lelament, la prima italiana continua batent rècords històrics i avui ha crescut en 13 punts fins arribar als 384.

Ronda de contactes

Zapatero es reunirà amb Elena Salgado i amb el ministre portaveu, José Blanco, per analitzar els últims moviments dels mercats financers. A més, aquest dimecres al matí té previst continuar amb la ronda de contactes que va començar ahir amb els portaveus dels grups parlamentaris després que ahir ja va parlar amb Mariano Rajoy i amb Josep Antoni Duran i Lleida, qui després de la conversa va declarar que la situació econòmica mundial "era gravíssima".

Segon Consell de Ministres en ple agost

El caràcter extraordinari d'aquest mes d'agost, marcat per les turbulències i l'alta volatilitat als mercats financers, també l'ha fet visible l'anunci del govern Zapatero, que celebrarà un segon Consell de Ministres aquest mes, a banda del ja anunciat pel dia 19. Serà el divendres 26 d'agost i estarà centrat en l'aprovació de mesures de caràcter econòmic, segons ha explicat en una entrevista amb Europa Press el ministre de la Presidència, Ramon Jáuregui, que no ha precisat més detalls.

Si bé el Consell de Ministres previst pel 19 d'agost tenia com a tema base la convocatòria d'eleccions anticipades, i també l'economia, Jáuregui ha recordat que "probablement" s'inclogui un decret llei que reculli la reforma del sistema de la despesa farmacèutica, així com una modificació de l'impost de societats.

Navega per les etiquetes

borsacrisi

Referències a Internet

prima risc

COMENTARIS

+1
-1
Una mica
Josep Fourier, 03/08/2011 a les 11:54
Tot i que no és la meva especialitat hi entenc una mica. El que evidentment no es pot fer és explicar-ho tot perquè no acabaríem mai. Si algú té un dubte, l'exposa i puc explicar-lo, molt gustosament ho faré. Si encetem conversa suposo que algú amb més preparació s'hi afegirà i podrem sortir-ne tots plegats amb les idees més clares.

(PS. Quina patxoca que fan avui els fòrums sense trolls :-)
+4
-0
Sapastres!
Anònim, 03/08/2011 a les 11:35
També és veritat que qui ens hi ha ficat són els "experts" en economia i els qui tenien alguna cosa a dir-hi. D'endeutament sempre h'hi ha hagut, i si es fa de forma assenyada et compensa, amb el retorn, la inversió.
+1
-0
"Els mercats"
Fart de la crisi, 03/08/2011 a les 11:14
Per tal de poder entendre el que està passant, seria molt útil i convenient explicar detalladament què és això "dels mercats" i qui són els "especuladors" (fons d’inversió, bancs, asseguradores...) de quins estats que provoquen aquests "atacs" i "volatilitats".

Aquests coneixements haurien d’estar en possessió de tothom i així les crisis no es tornarien a repetir ja que la gent no cauria en la trampa d’especulació ni d’endeutament.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: