Divendres, 5 de agost de 2011 | 12:46
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Acampades nocturnes per evitar el tancament d'urgències

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Veïns de Santa Perpètua i l'Esperança lluiten pels seus drets sanitaris
Acampades nocturnes per evitar el tancament d'urgències
02/08/2011 12:02
Protesta de Santa Perpètua
CatalunyaPress.- L'inici d'agost no només ha portat vacances a milers de catalans, també a diversos Centres d'Assistència Primària i a altres serveis sanitaris que han estat retallats, una situació que ha provocat la indignació de veïns, que intenten impedir el tancament de serveis amb acampades i protestes.
Quaranta persones es van concentrar aquest dilluns a la nit a l'hospital de l'Esperança per evitar el tancament del servei d'urgències durant la nit, objectiu que van aconseguir, temporalment. Els veïns, convocats per l'assemblea d'indignats del barri de Gràcia, encara que alguns d'ells no pertanyen al moviment i simplement lluiten pels seus drets, tornaran aquest dimarts al centre per tractar d'evitar el tancament.

Les protestes dels veïns d'aquest barri ja van aconseguir que les urgències romanin obertes durant el dia, doncs la primera intenció del Departament de Salut, que dirigeix Boi Ruiz, era el tacament total durant l'estiu.

Pitjor és la situació en Santa Perpètua de la Mogoda, on un dels dos centres sanitaris del municipi ha estat tancat durant l'estiu –igual que altres 40 en tota Catalunya-, mentre que l'altre tanca el servei d'urgències nocturnes –igual que altres 50, que també han vist retallats els serveis que ofereixen-. Això ha provocat la indignació dels veïns, alguns dels quals porten més d'una setmana acampats en la porta de l'ambulatori en senyal de protesta. Alguns fins i tot s'han instal·lat a l'interior del centre.

D'altra banda, treballadors del servei d'ambulàncies es van desplaçar aquest dilluns fins a l'aeroport d'El Prat per alertar els turistes que arribaven a terres catalanes que no emmalalteixin perquè les retallades poden impedir que rebin un bon servei.

Les acampades i protestes continuen, però també el tancament se serveis, una situació que deixa indefensos especialment als habitants de les zones rurals.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1