Divendres, 5 de agost de 2011 | 12:28
Vostè es troba a: Inici > Política >

Pajín replica a Mas que sí hi ha alternatives a les retallades sanitàries

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La ministra acusa al president català de no prioritzar en Sanitat
Pajín replica a Mas que sí hi ha alternatives a les retallades sanitàries
03/08/2011 12:18
9pajin
EP.- La ministra de Sanitat, Política Social i Igualtat, Leire Pajín, ha afirmat que hi ha alternatives a les retallades per mantenir la sostenibilitat del Sistema Nacional de Salut, després que el president de la Generalitat, Artur Mas, l'acusés de voler gastar més del que es pot.
"Si la nostra prioritat és la Sanitat, veurem que hi ha altres alternatives per mantenir la sostenibilitat del Sistema Nacional de Salut" ha afirmat aquest dimecres en una entrevista en Punto Radio recollida per Europa Press.

Així ha replicat a Mas, que aquest dimarts va afirmar que Pajín és un exponent de la situació en la qual està Espanya perquè defensa "gastar molt més del que es pot gastar".

Així, la ministra ha reiterat que el Govern espanyol seguirà treballant per garantir prestacions amb més estalvi i eficiència i "no fer marxa enrere": "Hi ha alternativa si injectem els diners que hem d'injectar en matèria de Sanitat", ha insistit.

Respecte al deute que acumula l'Estat enfront dels proveïdors, ha explicat que és un deute "reconegut, comptabilitzat i públic", que l'hi preocupa, per la qual cosa s'ha posat damunt de la taula una línia de finançament per poder pagar-los i garantir la prestació de drets als ciutadans.

No obstant això, ha negat que existeixin altres deutes, afirmant que no sap "en quins calaixos estan", i ha assegurat que s'està intentant generar un debat fals en relació a altres deutes.

La ministra ha assenyalat que confia en l'Estat de les autonomies com a forma d'organització política i de repartiment de competències en matèria de Sanitat, però ha criticat "quan les coses van bé, es vulguin totes les competències i, quan les coses són difícils, es vulguin retornar", opinant que això no és seriós.

Ha cridat a treballar coordinadament per garantir la millor Sanitat, i ha il·lustrat la seva "relació de col·laboració quotidiana" amb el conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1