Salvador Cot | Actualitzat el 02/08/2011 a les 23:59h

I jo, fora del partit, què faig?

No hi ha feina. I això, a més del drama que suposa per a moltes famílies, està impedint la renovació interna dels partits polítics que han de gestionar aquest país. És així i cal tenir-ho en compte a l'hora d'analitzar el que està passant dins de les estructures -i els aparells- que cal regenerar de forma urgent i amb unes eleccions importants a la cantonada. El fet és que, en el context actual, ben pocs càrrecs de partit tindrien una alternativa professional a qualsevol empresa. I les administracions ja no contracten ningú.

D'aquí l'oposició tenaç que està trobant Oriol Junqueras a l'hora d'aplicar ni que sigui una obertura mínima d'ERC cap als antics electors que han abandonat les sigles fugint del segon tripartit. Si es mantenen les famílies tradicionals, per quina raó Ridao hauria d'acceptar ser l'únic sacrificat? I si cau un cap de cartell, qui vindrà després?

Junqueras és una bona opció per a ERC. Però és que, a més, és l'última. L'alcalde de Sant Vicenç dels Horts té discurs, té estratègia i és un bon candidat per al 2014. Però, si l'obliguen a plegar, darrere seu només hi ha una guerra interna, sòrdida i grollera, per les engrunes laborals del partit que un dia va ser el de Macià i Companys.

COMENTARIS

+0
-0
Pot ser .
Jaume Castellet, 04/08/2011 a les 14:08
Em sembla que no va desencaminat, però no es de rebut ni correcte fer sempre llenya del mateix arbre. Perquè no es pregunta el Sr. Cot a quina empresa (que no fos pública) voldrien en Montilla, en Zaragoza, en Saura, la Ortega, en Baltasar, a la eminent ex-Consellera de Cultura Caterina Mieras o a tants d'altres paràsits que porten xuclant de la mamella dels pressupostos tota la seva vida?
+0
-0
Ditada....grossa
un, 04/08/2011 a les 00:06
Pel del Dit: Dita, es diu: dita...Dit és el que tenim a les mans. Normalent, de l'ordre de cinc per cadascuna.
+0
-0
Dit
Anònim, 03/08/2011 a les 23:35
Hi ha un dit (per els que creuen que ha Madrid no hi hem d'anar a fer res) que diu més o menys així...tan se val si tú no estàs interesat en el Govern, el Govern està interesat en tú.
+0
-0
Persones
Anònim, 03/08/2011 a les 23:29
Jo crec que les persones s'amagan rere els partits, crec que hem de votar i responsabilitzar les persones i no els partits.
+1
-0
pigcerço
Anònim, 03/08/2011 a les 23:23
dimisio sr puigcerço siguis bon catala , demostra que estimas catalunya dimiteix.
+5
-4
Responsabilitat
Anònim, 03/08/2011 a les 19:16
Aquesta gent d'esquerra heu fet com els anyzs 30 arruin ar el país, anar contra la majoria silenciosa. Quan penseu explicar el tancvament de Pirelli a Manresa?; el greu deficit que heu deixat a Benestar social de la Generalitat; el gripau de la Llei de la dependència?. No sigueu més cínics i assumiu responsabilitats que heu contribuït en aquests 8 anys a trinxar el país, sobre tot en els darrers 4. Ja està bé de demagogia fàcil.
+3
-8
BOTIFLERS
Anònim, 03/08/2011 a les 18:51
ERC son uns botiflers, col·laboracionistes amics del psc-psoe.

Si més no això es llegia per aquestes contrades... quan els indepes es pensaven que es menjarien el món amb SI i Rcat.

Ara toca tornar a ERC, i "donde dije digo digo Diego"... ara us toca menjar-vos les escupinades que llençàreu... encara que us feu l'orni.
+3
-3
Qui vol què
Reagrupat, 03/08/2011 a les 17:19
AMB LA NOTÍCIA DEL COSTAT ES MOSTRA UNA VEGADA MÉS LA VOLUNTAT DE CONSENS DE REAGRUPAMENT ENTORN LA INDEPENDÈNCIA. l la Regenració Democràtica la segona pota, tant de moda amb els indignats que nosaltres vam concretat amb un seguit de lleis a punt per presentar al Parlament, recordeu ? .... : incompabilitats, declaració bens, llei electoral i circumscripcions petites.... de circumscrpcions territorials, de finançament. la Constitució Catalana...No sé perquè tants es van enfadar per coses de necessitat evident. Potser enveja? .
+6
-0
Currar, collons
un, 03/08/2011 a les 16:06
Doncs, posar-te a treballar. El què, sinòs?? (o això, o buscar feina. Que és, en si mateix, una feina molt i molt dura). Molt més que apoltronar-te en una cadira d'un partit, i cobrar per xerrar, i prou. I sense dir res d'interès per a ningú, que no siguin els propis politcs)
+12
-2
Curiós
Fèlix The Cat, 03/08/2011 a les 14:13
L'altra dia em vaig crospir un iogurt d'aquests que en diuen "Activia" que es veu que van molt bé per a regular el trànsit intestinal, i al revers de la tapa hi venia el currículum acadèmic d'en Puigcercós, l'Huguet, en Benach, la Simó, en Portabella i en Ridao. La font era "Arial 24" i sobrava la meitat de l'espai de la tapa.

Ep!! I he sentit a dir que a les tapes d'un Pétit Suisse ara t'hi posen també els currículums d'en Montilla, en Zaragoza, en Saura, la Joana Ortega i la Mayol ... També hi sobra un munt d'espai, però es veu que confien en omplenar-lo si un dia la senyora Ortega es decidís a acabar els estudis de Psicologia i deixés de dir mentides.
+3
-4
Si aquest no pot trobar feina...
Anònim, 03/08/2011 a les 13:24
De la Viquipèdia:

"De procedència humil, descendent de classes populars i de la immigració que va arribar a Catalunya a primers i mitjans del segle XX va haver de treballar durant les nits per a pagar-se els estudis de la llicenciatura de Dret. Doctor en Ciències Polítiques i de l'Administració per la Universitat de Barcelona. Llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona. Diplomat en estudis avançats de tercer grau en Ciència Política per la Universitat de Barcelona. Doctorat amb la qualificació d'excel·lent cum laude amb la seva tesi doctoral Coalicions polítiques i governabilitat a Catalunya. Antecedents, formació i conseqüències del govern catalanista i d'esquerres. Un estudi de cas.[1] Professor del Departament de Dret Constitucional i Ciència Política de la Universitat de Barcelona (UB). Professor ad honorem de Dret Constitucional de la Universitat Rovira i Virgili. . Professor acreditat per l'Agència estatal d'Avaluació de la Qualitat i Acreditació."
+5
-4
Siguem objectius.
Eqùanim, 03/08/2011 a les 12:21
No trencaré una llança en favor dels Puigcercòs, Ridao, Simó i Vendrell, ni molt menys. Però es de justícia reconèixer una cosa. Si aquets haguessin estat en un partit de dretes, en acabar el seu cicle polític, els haguessin "recolocat" en algún Consell d'Administració, o de President d'alguna companyia important. Com que porten l'estigma d'haver estat en un partit d'esquerres i a més independentistes, a les hores que!... comdemnats a les calderes no?. Tant de bó els podessin recol·locar en algun lloc, pel bé del partit i sobre tot del país. Ens haguesin estalviat molt de temps i energies fa molt de temps a tots plegats. Però dissortadament tot això també forma part de l'estratègia per a posar "pals a les rodes" i no avançar mai en res i quedar estancats. A veure, si entre tots els hi busquem una feineta amb aquests quatre, i que marxin d'ERC, d'una vegada, coi!
+18
-3
Arrapapats
Anònim, 03/08/2011 a les 11:51
Salvador Cot en aquest article hi dius el que fa temps que penso, la resistència de Puigcercós, Simó, Vendrell, Ridao ha deixar el poder del partit malgrat els cada cop pitjors resultats, només s'entén pel guany monetari que fins ara n'han tret del partit. Tohom sap que a Esquerra li cal canviar de cares però els qui hi manen no volen anar a l'atur, malgrat que són els mateixos que sense pensar-s'ho gaire van enviar a en Carod-Rovira a l'atur.
+16
-2
Qui paga, mana
Anònim, 03/08/2011 a les 11:27
La vida real està en el món privat i no en la menjadora pública que viu del pressupost el qual existeix gràcies als impostos de l'activitat econòmica.

Qui val per la feina en el sector privat, valdrà i farà bé la seva tasca pública o política.

I qui no val per la vida real, no hi hauria de tenir l'accés a les feines proporcionades per la menjadora.

Total, tal com era fa 100 anys, la tasca pública cal restringir-la en exclusiva pels millors, amb l'experiència comprovada i l'èxit demostrable no pas per uns ineptes, incompetents, inútils i ganduls.
+1
-0
Los partits, rai...
Anònim, 03/08/2011 a les 11:23
Som indiferent als partits politics.
Cal derrogar la constitucion hispaniola & francesa.
+12
-7
Es collonut.
Anònim, 03/08/2011 a les 11:18
Sempre he votat ERC i crec que per sentiment sempre els votaré. Es collonut que només es parli d'ERC, de si s'ha de renovar, de tot el que s'ha fet malament, de la gent que ha de plegar.....Mai es parla de la política assamblearia i de tot el bo que han fet. Sembla que els altres partits no s'haguessin de renovar i que tot ho fassin bé. Tothom està content amb l'espanyolisme de CYU? Sabeu que han arruinat ajuntaments com el de Moià amb beneficis per les seves butxaques? Ningú veu com TV3 ha tractat aquest tema, o els debats que es fan des de que CYU és al poder?. Ja tinc ganes de veure comentaristes valents, capaços de dir les veritats dels partits "majoritaris" i no sempre intentar acabar d'enfonsar als que són patriotes de veritat.
+9
-2
las eleccions importantas eran lo 28 de nov. 2010
Anònim, 03/08/2011 a les 10:45
PPSOE = PP o PSOE, es egual.
Què espera lo Parlament de Barcelona per tombar la constitucion hispaniola?
+3
-2
partits obsolets
JosepZ, 03/08/2011 a les 10:43
No son els partits polítics els que tenen que gestionar aquest país, son les persones, els joves, els intel•lectuals; hi ha mes vida fora dels partits, persones que ni poden ni volen arribar a formar part d’un partit, hi ha molta gent vàlida fora dels partits, i els hi tenim que donar una oportunitat, joves que surten d’una carrera, joves i no tan joves que viuen fora de l’estructura dels partits, de les lluites internes, amb empenta, amb nous projectes, que s’oposen a formar part d’aquest sistema, que ha engreixat els partits. No hi ha cap partit que no estigui tacat per la corrupció. Donem pas a unes eleccions mes obertes obrim mires i avancem, si mes no en pobles i ciutats, permetrien un acostament del polític al poble, i una nova entrada d’idees, allunyant-se de les limitacions del vot imperatiu, i la submissió dels representants electes en front la cúpula dirigent, tot dinosaures, que l’únic que fan en el partit es cobrar i posar pals a les rodes a noves idees i noves perspectives. No ens cal renovar res dintre dels partits ,els partits son obsolets, s’han apoderat del poder i ens limiten, limiten la democràcia, cal renovar la forma de triar els nostres representants, Carots, Nadals, etcc, en tots els partits hi ha gent que viu de la política, que se’n tornin a la seva antiga feina, i donin pas al futur, els catalans tenim fama de moderns, d’emprenedors, acabem d’una vegada amb la transició del 78.
+4
-3
ERC
Rural, 03/08/2011 a les 09:33
Semblaque si no parlem d'Esqurerra dia si hi dia tambe ,no podem dormi tranquils.
Estic cansat de senti que si Ridao si ho no.
Tota la cupula han de ser canviats,hi els tiburons tipus Vendrells ,que callin hi no presionin ha dingu.
La majoria de militans donen soport an JUnqueres,degeulo fer,es pot aquivocar,pero ant tot cas noseria pitjo com l'acual directive.
Per desgracia hian mols parats, per tres ho cuatremes, no passara res.
No se si aquests comentaris sels llegeigen la cupula del partit , de totes maneres ja estic cansat de fer comentaris,aquest es l'ultim rafarent ha ERC.
Es renova tota la cupula hi els candidats, de lo contrari estripo el carnet.
P.D. Ja se que soc un insignificant militant,qui ha lo millor (segur) que tan os fa un mes ho menys.Pero ha mi no menganyereo mes.
+11
-3
Ridao, Gracies!!!
Anònim, 03/08/2011 a les 09:00
Ridao ha arrivat la teva hora. Pot ser pensis que no t'ho mereixes pero les dades del partit aixi ho justifiquen.
Sigues un bon militant i un bon advodcat, n' estic segur, però es l' ultim tren que queda als de ERC. Si ERC desapareix perdra sense dubte la oportunitat de sobreviure. Fes pedagogia de allo tan mal que fa el govern intervingut per Europa, AVE a Loja, Toledo, Ciudad Real, Almendralejo, autopistes gratuites a qui no els calen i aqui a Catalunya patint les retallades per las miseras engrunes que ens deixen. Segur que ho faras molt be.
+13
-3
+ERC
Joan Palau, 03/08/2011 a les 08:57
Ànims Salvador. Nació Digital és la salvació del periodisme comprom,ès i nacionalment descomplecat del nostre país. ERC és més que Ridao i Junqueras. ERC va néixer el 1931, amb això ja no cal dir res més. Visca ERC!
+9
-9
Riado
Anònim, 03/08/2011 a les 08:32
D’altre potser si, però no crec que en Ridao passés moltes dificultats laborals. Amb el coneixement de Dret que té, algunes lleis o fins i tot alguns articles de l’estatut els ha parit ell mateix. Podria exercici d’advocat amb molta tranquil•litat, fins i tot amb més coneixement que algun que ja estan exercint.
Per cert, també és doctor.
+3
-35
Elemental
Anònim, 03/08/2011 a les 02:22
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+50
-3
Curriculum adornat
La màquina de la veritat, 03/08/2011 a les 01:31
Això de "professor universitari" del Ridao és una d'aquelles mitges veritats amb les que molts polítics nostrats adornen els seus curriculums perquè sembli que, al marge de la política, tenen alguna trajectòria professional.

El cert és que Ridao és només un professor "associat". O sigui, contractat per fer unes quantes hores de classes (normalment no de crèdits troncals, sinó de matèries optatives), a canvi d'una retribució minsa (no dóna per viure de cap manera) i sense cap mena d'estabilitat.

Per ser "professor universitari" s'han d'haver superat unes oposicions que aquest senyor no ha fet mai.

El cert és que Ridao havia començat a exercir d'advocat quan era jovenet. Però que ho va deixar poc després de ser elegit diputat per primera vegada l'any 1995, a la tendra edat de 28 anys. O sigui, que si ara es quedés al carrer, hauria de buscar feina sense pràcticament cap experiència laboral prèvia. O sigui, un polític professional de cap a peus.
+14
-21
O no...
Josep Brâut, 03/08/2011 a les 00:53
Segons el seu currículum, en Joan Ridao és, entre d'altres coses, professor del Departament de Dret Constitucional i Ciència Política de la Universitat de Barcelona.
La vida del professor universitari és molt més tranquil·la que la del diputat: els alumnes et necessiten, com a mínim fins que els aproves l'assignatura.
En aquest cas concret, no és pas la nòmina el que el mou.
+30
-3
Foc nou
Anònim, 03/08/2011 a les 00:49
La veritat és que conec un munt de gent que ha abandonat el partit de Macià i Companys en aquests darrers mesos. Sempre ha estat la meva primera opció electoral, però a les darreres ja no els vaig votar. Crec que cal una renovació a fons de les persones que han estat al capdavant en l'etapa dels tripartits i això inclou a Puigcercós. Mentre continuï manant des de l'ombra poca renovació real hi haurà.
+28
-3
Aquesta es la crua realitat
Anònim, 03/08/2011 a les 00:27
L'has clavat, com sempre. Qué es pot fer davant d'això. Si anteposan els seus interessos als interessos del país, i del partit?. Regeneració democràtica. I quan han acabat el seu cicle polític com es el cas, a buscar-se la vida en el mon laboral i professional. Hi ha gent molt vàlida i amb títol, que no tenen feina, i s'han d'espavilar com poden. Perqué aquests han de mantenir uns privilegis a contracorrent del partit, del país,i de molts votants?. Un ERE i al carrer. I si no que entrin els afiliats al carrer Calàbria, i que els facin fora "a gorrazos".
+39
-6
clau ardent
Anònim, 03/08/2011 a les 00:21
Si fan fora en Junqueres a "E" nomes tindran el que es mereixen, es a dir un partit marginal i per a marginats com els Siutadanos

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: