Quico Sallés/Lloret de Mar | Actualitzat el 24/07/2010 a les 14:09h

«Montilla, escolanet d'en Zapatero»

CiU tanca files amb Mas aprovant les llistes que qualifiquen "d'exèrcit resistent que ens portarà a la victòria

Artur Mas en acabar la intervenció al Consell Nacional de CiU. Foto: QS/Nació Digital

"Som un exèrcit resistent que ens portarà la victòria". Així ha titllat el líder de CiU, Artur Mas, les llistes aprovades pel Consell Nacional de la federació aquest matí a Lloret. En un ambient, segons Mas, "magnífic",  - per evitar parlar d'eufòria continguda a la vista de les enquestes - el cap de cartell a la presidència de la Generalitat ha volgut ensenyar les cartes de cara la immediata campanya electoral.
 
Les cartes i les dents, i sense deixar de banda el lema de l'optimisme que ja fa mesos que marca l'agenda publicitària de CiU, ha dirigit munició carregada de la pólvora dels convulsos fets polítics dels darrers dies. Mas ha bastit un ferotge crítica al govern tripartit de final d'etapa que ha qualificat de "caos" i de "nàufrag". "Una ERC que proclama la independència cada dia pel 2011, ara tenen pressa i tot el dia demana eleccions" ha ironitzat. 

"Són un govern nàufrag que van a buscar a en Zapatero per salvar-se" ha clamat amb vehemència el candidat de CiU. I ha reblat amb duresa "i el més trist és que el President que representa Catalunya no vota el mateix al Parlament que a Madrid, i després fa d'escolanet d'un president espanyol que no se'l creu ningú". "Prometo solemnement que això s'acabarà" ha proclamat.

Per ERC, Mas també ha repartit estopa: "el partit del vicepresident demana eleccions i proclama la independència cada dia pel 2011, ara tenen pressa".

Després de la crítica, les propostes: "no farem un govern contra ningú, atiarem la flama del 10J, anirem a buscar gent de fora per servir la causa de Catalunya i dirigirem l'objectiu cap a l'Ítaca dels grans horitzons nacionals, o almenys deixar-los preparats perquè alguns hi arribin". Llistes aprovades tancant files amb un lema clar: "Som una nació. Nosaltres decidim".  

Per la seva banda el líder d'Unió Democràtica de Catalunya, Josep Antoni Duran i Lleida, ha demanat al President Montilla que "per responsabilitat institucional convoqui eleccions el més aviat possible". A criteri de Duran, la sentència del Constitucional "necessita d'un govern, sia un nou tripartit o sia de CiU, però necessita un canvi".

Les llistes

Les llistes no han patit cap sorpresa. Joana Ortega serà número 2 de Mas, tal i com s'havia avançat aquesta setmana, mentre que fa quatre anys va ser dissetena, i que un pes pesant de Convergència com Felip Puig repetirà com a número tres. També es manté com a quarta candidata la diputada Meritxell Borràs i es promociona Oriol Pujol, que passa de tretzè a sisè candidat, i l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, la incorporació més rellevant del món del municipalisme convergent com a vuitè candidat, després d'haver estat absent aquesta legislatura - sí que va ser diputat entre el 1999 i el 2006-.

L'altra seria la de l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, que es perfila com a número disset de la llista, en aquest cas proposat per Unió. Precisament, Unió Democràtica manté en els primers deu llocs de la llista Ramon Espadaler i Antoni Castellà, que serien al cinquè i setè lloc, respectivament.

L'exconsellera Irene Rigau se situarà en el novè lloc per Barcelona, mentre que la secretària de Política Institucional de la UGT de Catalunya, Neus Munté, que ja va ser diputada per CiU entre el 2001 i el 2003, anirà en el desè, i Lluís Corominas ocuparà l'onzè. Tot i que Núria de Gispert, dotzena, cedeix el lloc preeminent a Joana Ortega continuarà sent la candidata de la federació a la presidència del Parlament. La independent Crisitina Iniesta, anirà de quinzè.

Per Girona, Santi Vila encapçala la llista. Albert Batalla per Lleida i Josep Poblet per Tarragona.

Navega per les etiquetes

artur masciueleccions al parlament

COMENTARIS

+0
-0
No cal que us escarrasseu! A ningú l'importeu.
Vicenç Ramoneda i Ullar, 24/07/2010 a les 21:31
Ni CiU ni PSOE-psc no cal que us hi escarrasseu a fer veure que sols existiu vosaltres.

Els catalans ja hem pres la decisió. Catalunya esdevindrà un estat lliure puix així ho ha decidit el poble català! Val mes ser lliure que esclau a Espanya!

Els partits que no voleu ni la llibertat ni que Catalunya sigui un estat, ja no interessa a ningú!

Espanya es podria agermanar amb Sèrbia, Xina o Rússia, països tant democràtics com ells!

Visca la Democràcia!
Visca la Constitució Catalana!
Visca la Llibertat!
Visca Catalunya Estat!
+0
-0
Cal votar Reagrupament
Anònim, 24/07/2010 a les 20:20
Doncs això si volem que la política catalana deixi de fer-nos vergonya, que els polítics catalans de CiU, ERC, PSC, ICV, PP, C's (corrupció) i els espanyols (espoli) deixin de robar-nos els nostres diners i deixin de menysprear-nos com a poble. Si volem que Catalunya sigui independent cal votar la candidatura independentista, Reagrupament.
+0
-0
Fora Montilla INDEPENDÈNCIA
Anònim, 24/07/2010 a les 15:15
+0
-0
Mas ets un impresentable
Ivan.N, 24/07/2010 a les 14:33
Però de que ve aquest, tu ets encara pitjor que Montilla, perquè vols donar la imatge de Català i ets un espanyol que no t'interessa ni el dret a decidir, ni cap dret dels Catalans.
Ets un traïdor al teu poble, hauria de donar-te vergonya.
I a sobre intenta posar-se com heroi Herculi dels catalans, em fas fàstic.

PSOE = CyU = PSC = PP = C's = ERC
+0
-0
fora botiflers
regeneració, 24/07/2010 a les 14:24
CIU i ERC, proxonetas dels goberns de Madrid
+0
-0
fora botiflers
regeneració, 24/07/2010 a les 14:24
CIU i ERC, proxonetas dels goberns de Madrid

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: