Q.S./Redacció | Actualitzat el 05/08/2011 a les 23:59h

Els càrrecs de la Diputació cobraran entre quatre i vuit mil euros al mes

El BOPB publica les retribucions dels trenta polítics amb dedicació exclusiva a la institució provincial

Diputació de Barcelona Foto: Jordi Play/El Temps

La Diputació de Barcelona ja ha aprovat el cartipàs i les funcions dels diputats, i aquesta setmana les retribucions. El Butlletí Oficial de la Província de Barcelona ja ha publicat la llista de càrrecs polítics amb dedicació exclusiva en aquesta administració que ofereix serveis als ajuntaments de la demarcació barcelonia, així com les retribucions corresponents, en concepte de sou, a raó de catorze mensualitats per any, que van ser aprovades pel ple de la corporació.

Els trenta membres electes de la corporació exerciran el càrrec amb dedicació exclusiva i cobraran un mínim de 3.795,85 euros bruts mensuals i un màxim de 8.265,98. En total, l´import de la nòmina serà de 185.634,49 euros bruts cada mes, a partir de l'1 d'aquest mes d'agost.

El càrrec més ben remunerat és el de president, Salvador Esteve, amb 8.265,98 euros bruts. El segueixen els cinc vicepresidents de l'entitat : Alberto Fernández Díaz, Ferran Civil Arnabat –alcalde de Cercs–, Josep Llobet Navarro, Mercè Conesa Pagès i Antoni Fogué Moya que rebran 6.921,17 euros bruts; el mateix sou que que els sis presidents de grup: Joan Carles Garcia Cañizares, Pere Navarro Morera, Xavier Garcia Albiol, Arnau Funes Romero i Pere Prat Boix, igual que el president delegat d´àrea, Carles Rossinyol Vidal.

El diputat adjunt a la presidència, Joaquim Ferrer Tamayo, cobrarà 6.301,69 euros bruts i els portaveus dels grups, els diputats delegats i els diputats adjunts: Josep Mayol Antigas, Alberto Vilagrasa Gil, Álex Mañas Ballesté, Ramon Riera Macia, Mònica Querol Querol, Jordi Subirana Ortells, Josep Salom Ges, Marc Castells Berzosa, alcalde d´Igualada, Andreu Carreras Puigdelliura, Mercè Rius Serra, Josep Oliva Santiveri regidor de Navàs, Mireia Solsona Garriga, Rafael Roig Milà, Ignasi Giménez Renom, cobraran 5.967,60 euros bruts. Els darrers de la llista són els portaveus adjunts als diferents grups polítics, Santiago-Óscar Cayuela Tomás, Ramon Castellano Espinosa i Ramon Serra Millat, que percebran una retribució de 3.795,85 euros bruts.

COMENTARIS

+1
-0
el colmo
josep m garriga, 08/08/2011 a les 07:54
hòstia, un oblit, al mateix reportatge d'el periodico del 14-5-2010, esmenta que aquest sous "paupèrrims" que cobran alguns d'aquests politics (que dedican la seva vida a servir al poble): AMB PROU FEINES TRIBUTEN
+1
-0
aixó no quadra
josep mª garriga, 08/08/2011 a les 07:47
o s'han retallat molt els seus sous o aixó no quadra, i si no, busqueu la pag 7 d'El Periódico de 15 maig 2010. sr Antoni Fogué president diputació de bcn 151270 euros/any, àltres sous (pobrets) sr. José Bono president congres diputats: 219534/any i per acabar amb aquesta vergonya sr. Montilla president de Generalitat: 169446 e/any. en sé d'un que si aixequés el cap.........
+1
-0
Comentari retirat
Anònim, 07/08/2011 a les 16:34
Titular corregit, comentari retirat. Moltes gràcies per la correcció.
+5
-0
Mes merda
Anònim, 07/08/2011 a les 15:09
Soc l'unic a qui aquests sous semblen mes un PREMI (per fer no-res) que un pagament per fer un gran servei? Al final del seu contracte, podran aquests carrecs presentar un informe amb tot el que han aconseguit? Podran justificar els diners cobrats? Jo crec que no.
+10
-0
Diputació i millors
Jordi Garriga, 07/08/2011 a les 14:57
No puc afirmar que l'exemple que posaré serà l'excepció que confirma la regla en quan a que Diputació acull els millors; en tot cas serà la meva versió i serà la meva opinió.
Poso sobre la taula el cas d'un dels nous diputats què per proximitat considero conec prou bé: senyor Josep Oliva 6.000€/mes (+/-).
Oliva va arribar a alcalde de Navàs sense haver-se presentat com a cap a cap llista (estem parlant de pobles petits on se suposa que a municipals es valora amb més sentiment la persona que el partit. Va entrar a alcaldia a mitja legislatura per renúncia del seu antecessor i company en el càrrec; arriba a alcalde per la via directa.
Un cop alcalde (només 2 anys) es va dedicar en cos i ànima a promocionar-se; no hi havia foto, acte, decisió per mínima que fos al poble, on no hi estès present presentat i representat.
-L'ajuntament era ell-
Molt bé. En aquestes que arriben les eleccions i llavors sí es presenta com a cap de llista (CiU) convençut d'haver-ho fet pistonudament i convençut de treure un èxit espatarrant.
Va aconseguir aglutinar la davallada de vots més gran de tota la historia de CiU a Navàs. Va perdre l'alcaldia i va perdre el govern; ara CiU ha d'estar arraconada a l'oposició.
Al poble som molts els que ens preguntem si aquest home que com a professional ha demostrat ser un fracàs: un polític ineficaç, algú que no ha sabut guanyar-se la confiança de cap votant nou, algú que fins i tot ha decepcionat a 800 votants dels que ja tenien fets quan va entrar (?) com és que se'l premia pujant-lo de categoria?
Més greu, com és que se'l premia a demés pujant-li el sou?
I si no ho fos poc de greu, encara més, com és que aquest sou ens el fan pagar a tots nosaltres?
Oliva (?) potser la nineta dels ulls de CiU (??) vés a saber, considero que haurien de ser ells (CiU) qui se'n fessin càrrec del seu manteniment (!!) i no endossar-nos-el a nosaltres.
Per comparació: una persona amb aquest currículum de fracassos a l'empresa privada ja estaria despatxat; no obstant es veu que a Diputació de Barcelona tot li va bé.
No poso pas en dubte que la resta de diputats no comparteixen aquest perfil; no dubto pas que no puguin ser i ho hagin demostrat de ser uns polítics i uns gestors públics de primera, etc, però...

+6
-0
I el Sr. Oliva de Navàs... bufa!
Anònim, 07/08/2011 a les 14:41
l'exalcalde de Navàs, que cobrava més de 4000 euros per fer d'alcalde (i el que hi ha ara poc més de 1.700), ara encara cobra més, un quilet!!! al mes... bufa!

Això de la diputació s'hauria d'eliminar. Qui escull els diputats? els ciutadans no ho fem pas!

Que eliminin les diputacions i que els calers vagin a la generalitat i directament als ajuntaments!

Quina barra!!!
+2
-0
Quina barra
Anònim, 07/08/2011 a les 13:30
Algú em pot informar d'on m'haig d'apuntar per formar part d'aquesta llista de privilegiats? Tinc moltes hores lliures i puc fer la feina millor que molts d'ells, ja que ténen altres càrrecs. Jo només cobro 520 € mensuals de pensió i vaig una mica justeta per arribar a final de mes.

Es inmoral que amb la precarietat en la que molts hem de viure, existeixin aquesta mena de "xollos".

Cal fer neteja de tant d'enxufat.
+0
-0
vegueries
vOltOr, 07/08/2011 a les 10:31
sr Rural de les 9,56. No sé si volen o no vegueries però et recordo que diputacions son quatre i vegueries serán set.- Gairebé duplicarem els càrrecs.- Millor o pitjor?
+0
-0
Diputacions
Rural, 07/08/2011 a les 09:56
Ni CyU ni PSOE,volen les Vagaries ¿perque sera?
+6
-0
fora els organismes que dupliquen competencies
Anònim, 07/08/2011 a les 09:35
Ja esta be, fora els organismes que dupliquen competencies i augmenten els costos de l'administracio. Les diputacions, els consells comarcals, nomes serveixen per que els satelits dels princpals politics tinguin una cadira i un bon sou. PROU DE TIRAR ELS DINERS, SI HI HA CRISIS, ELS RETALLS S'HAN DE FER COMENÇANT PER AQUESTS ORGANISMES i no en la sanitat. No estalviariem mes retallant fent desapareixe aquest organisme, en contes de retallar en sanitat?????? prou vividors!!!!
+2
-0
Alcalde de Tremp
Anònim, 07/08/2011 a les 09:24
En Víctor Orrit Ambrosio és l'alcalde de Tremp i és del PSC-PSOE, i el posen com assessor a la Diputació de Barcelona. Qui ho enten?
+7
-0
En teoria
Anònim, 06/08/2011 a les 17:03
Només es pot cobrar un sòl sou public,peró amb l´opacitat que hi ha aquí a Espanya,vés a saber.Als polítics ja els hi està bé i com ningú protesta...Per això estan interessats en que no es debateixi a fons.A ells ja els hi està bé que es debateixi sobre independència,sobre Diputacions si són convenients o no,si el dilema clau és PSC o PSOE,o Ridao o Brunet.Tant s´en dona.L´important és que no es toquin els seus sous irreals.I això només es pot atacar desde les llistes desbloquejades i districtes uninominals.O en altres paraules,Que els polítics treballin per als seus votants.S´han de fer moltes altres coses,però el comença ment va per aquí.Rompre la indolència en la que s´han posat i en la que se senten tant bé.Manifestar-se devant dels Parlaments és la única solució,exigint democràcia.Si algú
té un remei millor que´l digui
+11
-0
Un aclariment si us plau
Fèlix The Cat, 06/08/2011 a les 14:20
Demano a algun lector del Nació Digital amb coneixement de causa que m'aclareixi, si us plau, un dubte que em sorgeix com a badaloní que sóc: Algú sap si la retribució mensual que el senyor García Albiol rep en funció de "president de no-sé-què" de la Diputació (6.921 euros bruts mensuals segons l'article) s'acumula amb la seva retribució d'alcalde de Badalona??? Si fos així, em semblaria vergonyós, indecent i immoral que ens estiguin retallant serveis sanitaris i ens apugin matrícules universitàries mentre hi ha paios que cobren més d'un salari públic i que "trinquen" del pressupost públic nòmines que paguem amb els nostres impostos que molt fàcilment s'enfilen a 15.000 euros mensuals conjuntament. Ens prenen el pèl, se'ns en foten de nosaltres a la cara, són uns lladres. Són uns putos lladres. Com podem acabar amb tot això??? Responeu-me, si us plau. És moralment devastador que això passi a casa nostra en la situació actual.
+8
-0
Un aclariment si us plau
Fèlix The Cat, 06/08/2011 a les 14:17
Demano a algun lector del Nació Digital amb coneixement de causa que m'aclareixi, si us plau, un dubte que em sorgeix com a badaloní que sóc: Algú sap si la retribució mensual que el senyor García Albiol rep en funció de "president de no-sé-què" de la Diputació (6.921 euros bruts mensuals segons l'article) s'acumula amb la seva retribució d'alcalde de Badalona??? Si fos així, em semblaria vergonyós, indecent i immoral que ens estiguin retallant serveis sanitaris i ens apugin matrícules universitàries mentre hi ha paios que cobren més d'un salari públic i que "trinquen" del pressupost públic nòmines que paguem amb els nostres impostos que molt fàcilment s'enfilen a 15.000 euros mensuals conjuntament. Ens prenen el pèl, se'ns en foten de nosaltres a la cara, són uns lladres. Són uns putos lladres. Com podem acabar amb tot això??? Responeu-me, si us plau. És moralment devastador que això passi a casa nostra en la situació actual.
+12
-0
Les diputacions són administracions obsoletes, establertes durant el franquisme.
Jaume Figueres, 06/08/2011 a les 14:06
Ni les diputacions són necessàries, ni aquests càrrecs són necessaris. La única justificació que tenen les diputacions avui en dia és que són la perfecta excusa administrativa per a retribuïr econòmicament als polítics i a llur entorn d´amistats influents. La feina que fan aquests organismes ja la pot fet la Generalitat.
+4
-9
Titular d'engany!
Joan-Francesc Vich, 06/08/2011 a les 12:35
La carrera de Periodisme per posar un titular a la notícia tant poc encertat?
+8
-0
Hi ha mes carrecs
Anònim, 06/08/2011 a les 12:19
Quan cobra i que fa el coordinador general. ??????
+23
-0
CAU DE LLADRES
Anònim, 06/08/2011 a les 11:50
La Diputació sempre ha estat un refugi d'elefants.Elefants de rang alt. Fora Diputacions, reunificació d'estaments.
+9
-13
I aquest titular?
Anònim, 06/08/2011 a les 11:21
Aquest titular és trampós i enganyós. Feu el favor de ser més acurats, sisplau, perquè ja en porteu unes quantes. Se suposa que sou periodistes.
+29
-1
Horrorós
Anònim, 06/08/2011 a les 10:38
Es vergonyós que haguem d´estar governats per tants i tants polítics que tan sols hi són per cobrar. Com es posible que en un país petit com es Catalunya hi hagi d´haver tanta gent endollada cobrant aquests sous i alhora tanta gent que hagin d´anar cada día a Càrites per a poder menjar?. Realment aixó clama justícia!
+27
-0
És més, sumen 315.000€ al mes x 14 pagues
Anònim, 06/08/2011 a les 10:36
Sumant els sous dels càrrecs amb dedicació "exclusiva" que apareixen a:
http://www.ara.cat/politica/Sous-Diputacio-Barcelona-BOP_ARAFIL20110804_0003.pdf
surten uns:
185.620 euros mensuals
sumem-hi també els sous dels 35 càrrecs eventuals amb retribució N6 (3505 mensuals x 33) + els dos sous especials dels eventuals Josep Ma. Matas Babon i Mònica Fulquet Tenas que trobareu a :

https://bop.diba.cat/scripts/ftpisa.asp?fnew?bop2011&08/022011020399.pdf&1

i ens surt la bonica xifre d'uns 315.000 euros al mes.

Aquests sous són durant 14 pagues anuals, per tant, els sous d'aquests enxufats a la diputació ens costen cada any:
4,400.000 € !!!
+10
-0
Productivitat
Anònim, 06/08/2011 a les 10:35
Aquests sous, també estan lligats a la "productivitat"? Quina feina fan per a justificar aquests diners? Quina jornada laboral tenen? És en dedicació exclusiva o cobren altres molts sous per feines en les que no s'han ni de presentar?

Espero alguna resposta. De qualsevol partit, eh? Que jo no tinc preferències.
+15
-0
pocavergonyes
isard, 06/08/2011 a les 10:19
Deixeran el meu poble sense urgencies durant les nits, haurem de deplaçar-nos uns 35 minuts i aquesta colla amb aquets sous?
Aquí s'ha de fer una neteja dl sistema
Revolució!!!!!!
+10
-0
Despistat
Rural, 06/08/2011 a les 09:27
JO creia que el tripartit habia perdut les eleccions hi hara manaben els de CyU.
Per lo que estic veien fan igual ho pitjo.
De totes manereras si an guanyat les eleccions tenen dret ha fer lo que vulguin.
Qui mana mana ancara que sigui malament
+22
-0
DE MADRE SEGUEIX COBRANT.
Anònim, 06/08/2011 a les 09:18
el marit de la DE MADRE, Antonio FOGUÉ MOYA, segueix cobrant, cada mes 6921.17 €. Quants anys fa que els dos cobran de nosaltres?. A mes ella també deu cobrar quantitat de pagues. Si sumem el que ens ha costat aquesta familia al erari públic català, es d'escandol. AIXO SI SON CAPITALISTES DURS I NO AQUELLS AMERICANS DE LA BANCA ESCOMBRARIA.
+27
-0
Vergonya!
Anònim, 06/08/2011 a les 05:20
Peró, esclar, algú ha vist mai un polític condemnat? No serà perqué no hi hagin motius... Què està passant? roba tu quelcom...
+20
-0
Vergonya!
Anònim, 06/08/2011 a les 05:18
Tota la població, ciutadà a ciutadana diu no a la MAT, doncs bé, aviat l'estrenaran i els polítics, ajuntaments i diputacions, amb qui van? amb el poble que diu no? NO senyors i senyores, s'en pixen de qui representen i aquí està, mira-la.... Gràcies CIU-PSOE(abans psC)
+15
-0
Governs
Anònim, 06/08/2011 a les 05:00
Els Governs no produeixan res tan sols prenen i redistribueixan.
+21
-0
Indignat
Anònim, 06/08/2011 a les 03:25
Quan llegeixo noticies aixi es quan entenc als indignats i jo tambe m'indigno (perdoneu pels accents, estic fora de Catalunya i el teclat es diferent).
Estic en contra de l'anarquia pero... uffff!!!
+21
-1
Indignat
Anònim, 06/08/2011 a les 03:23
Quan llegeixo noticies aixi es quan entenc als indignats i jo tambe m'indigno (perdoneu pels accents, estic fora de Catalunya i el teclat es diferent).
Estic en contra de l'anarquia pero... uffff!!!
+30
-1
UNA VERGONYA
OSONENCO, 06/08/2011 a les 01:55
TOTS ELS DIPUTATS SON UNA COLLA DE PARASITS.

BORRAR LES DIPUTACIONS DEL MAPA JA, AQUI ES PARLA MOLT DE CRISI I ES PAGUEN 6.000 EUROS A GENT PER NO FOTRE RES.

MANTENIR LES DIPUTACIÓNS ES UN LUXE QUE NO ENS PODEM PERMETRE
+32
-0
un dubte.
Anònim, 06/08/2011 a les 01:19
Algú hem pot explicar el que fa el de 8000 euros per demostrar que mereix cobrar-los.

Els cobra perque cada més sap fer coses que ens beneficien en més de 8000 euros?.

Els cobra perque ell sense ell perdríem més de 8000 cada mes?.

Els cobra perque hi ha 12 categories funcionarials entre el de 800 euros i ell, i entre cada esglaó hi ha un augment del 20%?.

O els cobra perque després de ser funcionari, "he venido a la política para forrarme i reirme de los trabajadores"?.

Si el de 8000 euros no hi fos, que passaria?, que ningú no treballaria? que ningú sabria trobar feina?, o que si en cobrés 2500 ell no tindria ganes de treballar per la seva societat que tant diu estimar?.

Algú li ha preguntat al de 800 euros/mes si té alguna idea per millorar?, i al de 1000? i al de 1500? i al de 2500? i al de 5000? De vegades, són més lúcids que els de 8000 que sovint es dediquen a transitar els seus interessos i visitar els seus endolls.

+11
-0
Els nostres impostos a pagar sous
Anònim, 06/08/2011 a les 00:13
+46
-0
Lladregots
Anònim, 06/08/2011 a les 00:09
Les Diputacions han de desaparèixer. Les seves funcions ja les poden fer els consells comarcals, quan no estan duplicades amb les de la Generalitat o Ajuntaments.
Les Diputacions són un retir ben galdós per a excàrrecs dels partits i enxufats. Un forat negre a les finances públiques i que bona part es desvia als mateixos partits que ja els va bé no canviar res. Els partits s'estalvien sous col·locant gent que tota la vida han estat en política i que difícilment entrarien en el mercat laboral del sector privat i a sobre cobreixen fons amb la part d'aquests sous que es queden els partits. No haurien de cobrar un duro, però com a mínim que es retallin un 10 o 20 % el sou, igual com retallen els pressupostos.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: