Diumenge, 7 de agost de 2011 | 12:34
Vostè es troba a: Inici > Política >

Què hi ha darrere de l'anunci de rebaixa del 10% del sou anunciada per Esteve?

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Ingressarà com a President de la Diputació el doble del que guanyava a l'alcaldia
Què hi ha darrere de l'anunci de rebaixa del 10% del sou anunciada per Esteve?
27/07/2011 17:55
9salvador-esteve
CatalunyaPress.- El nou President de la Diputació, Salvador Esteve, anunciava aquest dimarts a bombo i plateret que s’abaixava el sou un 10%, en el marc d’un procés de reestructuració de la institució. En realitat, els ingressos d’Esteve es multiplicaran en aquesta nova etapa.
Segons que han informat a CatalunyaPress fonts de la Diputació, el sou del President es queda en 8.265,98 euros mensuals. Esteve, en la seva etapa anterior com a alcalde de Martorell –ara també ho és- no tenia sou fixe, i cobrava en funció de la seva assistència a plens, juntes de govern i altres reunions a les que acudeix un batlle mensualment.

Així, per posar un exemple, ingressava 470 euros per cada ple municipal, que se sol celebrar mensualment, 111 euros per cadascuna de les Juntes de Govern o 196 euros per les Juntes de Portaveu. En total, segons els càlculs d’aquest diari després de recollir informació de l’Ajuntament, i tenint en compte que es tracta d’una xifra que no és cada mes la mateixa, Esteve podia guanyar cada mes uns 1.900 euros.

Aquesta quantitat la complementava l’alcalde amb la pensió de jubilació que li va quedar de l’entitat financera on va treballar abans d’arribar a l’alcaldia. El cobrament d’aquesta pensió és, precisament, el que li impedia tenir sou d’alcalde.

Renuncia a la pensió

Amb la seva arribada a la presidència de la Diputació, Esteve ha hagut de renunciar a la pensió per poder ingressar els 8.266 euros al mes del nou càrrec, una xifra que és conseqüència de la retallada del 10% que ell mateix va anunciar.

Des de l’Ajuntament de Martorell no han pogut aclarir si continuarà ingressant les quantitats per assistir als seus compromisos com a alcalde. Encara que renunciés, el resultat de comparar els seus ingressos en l’etapa anterior i en l’actual permet concloure que, com a mínim, Esteve ha doblat el que guanya cada mes.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1