Diumenge, 7 de agost de 2011 | 12:40
Vostè es troba a: Inici > Política >

C's supedita la seva presència en el 20N a un pacte amb UPyD

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Rivera es reunirà els propers dies amb Rosa Díez
C's supedita la seva presència en el 20N a un pacte amb UPyD
02/08/2011 13:18
9Albert Rivera en campanya
EP.- C's no concorrerà a les eleccions generals del 20 de novembre tret que es produeixi un acord amb UPyD que permeti que es present als comicis "una tercera via constitucionalista" que impedeixi que siguin els partits nacionalistes els qui condicionin la política espanyola.
Així ho ha anunciat aquest dimarts en roda de premsa el president de C's, Albert Rivera, on ha avançat que en els propers dies iniciarà els contactes amb el partit que dirigeix Rosa Díez per intentar aconseguir un acord -que podria incorporar a altres partits o plataformes cíviques- abans que a l'octubre hagin d'oficialitzar-se les llistes.

El Comitè Executiu del partit va analitzar aquest dilluns les opcions de la formació després de l'anunci del president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, de convocar eleccions anticipades pel 20 de novembre, i va decidir no concórrer en solitari.

No obstant això, la formació que dirigeix Rivera aspira a aconseguir un acord amb UpyD i per això posarà totes les facilitats per aconseguir un pacte: "L'objectiu principal és que la tercera via constitucionalista creixi, ens és igual la fórmula", ha subratllat.

Malgrat el que suposa simbòlicament no presentar-se a unes eleccions, veus dins del partit havien qüestionat en les últimes setmanes la conveniència que C's es presentés en solitari a les generals tenint en compte el cost econòmic de la campanya i les dificultats d'obtenir representació a causa de la duresa de la Llei Orgànica de Règim Electoral General (Loreg).

Experiències anteriors

En les generals de 2008, sis mesos després d'aconseguir el major èxit del partit en irrompre per primera vegada en el Parlament, C's ja va tractar sense èxit de repetir sort al Congrés, encara que finalment no va obtenir representació.

Per això, aquesta vegada Rivera ha avisat que faran "tots els esforços" perquè fructifiqui el pacte amb UPyD i després de les eleccions generals sigui una aliança de partits constitucionalistes qui pugui oferir estabilitat al Govern.

Aquesta no és la primera vegada s'especula amb una possible aliança electoral entre C's i UPyD, encara que en el cas de les eleccions europees les negociacions no van arribar a bon port.

UPyD, que actualment compta amb un diputat al Congrés, està consolidada a Madrid i les enquestes apunten a un creixement en els propers comicis, però fins ara no ha aconseguit irrompre amb força a Catalunya, per la qual cosa la suma amb C's -més de 100.000 vots en les últimes autonòmiques- podria comportar una major representació a Les Corts.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1