Diumenge, 7 de agost de 2011 | 12:35
Vostè es troba a: Inici > Comunicació >

El Govern augmenta el seu control de la CCMA

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El Sindicat de Periodistes critica la reforma aprovada per CiU
El Govern augmenta el seu control de la CCMA
02/08/2011 10:47
Sessió de control de la CCMA
P. Alegre.- El Govern ha aprovat aquest dimarts una reforma de la Llei de la CCMA que redueix considerablement el nombre de membres del Consell de Govern, de 12 a 5, presentada per Mas com una eliminació de "greix", cosa que el Sindicat de periodistes de Catalunya veu com una governamentalització de l'ens.
El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) s'ha mostrat molt crític amb la reforma que el Govern pretén aprovar en entendre que tendeix a la governamentalització de la CCMA.

Així, el SPC lamenta que el partit que va posar com a condició per recolzar l'última reforma de la CCMA que el Consell de Govern comptés amb 12 membres en lloc dels 9 previstos, ara que és al Govern pretengui reduir el nombre a 5, sense que es pretengui "buscar professionals acreditats i independents, com diu el text de la Llei, sinó amb la voluntat de garantir un major control de la majoria parlamentària i del Govern".

En aquest sentit, el Sindicat de Periodistes afegeix que l'augment de poders del President del Consell tendeix en aquesta línia. Amb la reforma, aquest podrà nomenar i cessar als directors dels mitjans de la CCMA "si el Consell de Govern ho ratifica".

Per al sindicat es tracta d'una contrarreforma "disfressada d'austeritat" que pretén augmentar el control de l'ens per part del Govern.

Mas: "La reforma treu greix"

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat en la roda de premsa posterior al Consell de Govern d'aquest dimarts, que ha aprovat la reforma de la llei de la CCMA, que es tracta d'una mesura d'austeritat, que permet reduir de 12-5 el nombre de membres del Consell de la Corporació i que també redueix el nombre de membres del CAC de 10 a 5.

Al principi, la reforma s'integrava dins de la Llei Omnibus, però CiU va acceptar retirar-la i tramitar-la per separat davant les peticions dels partits de l'oposició.

Sense entrar a valorar la pèrdua de representativitat del Consell, Mas ha destacat que aquesta mesura permet "treure greix per quedar-nos amb la musculatura, amb el nervi".
Crítiques de l'oposició

El líder del PSC al Parlament, Joaquim Nadal, es reunirà al setembre amb Artur Mas per exigir explicacions sobre si la reforma de l'audiovisual de Catalunya trenca amb l'acord d'investidura PSC-CiU, i li ha demanat que ho rectifiqui "immediatament".

"Això que s'ha aprovat avui no és en el que quedem en el mes de desembre quan parlem de l'acord d'investidura", ha sentenciat el socialista en una roda de premsa al Parlament.

Nadal considera que el que el Govern ha aprovat aquest matí no millora gens el contingut que el PSC va rebutjar incloure dins de la Llei Òmnibus original, igual que havia demanat amb l'àmbit urbanístic i que l'Executiu va acceptar excloure del paquet de reformes.

Ha aclarit que està d'acord que es redueixi la despesa, i ha assenyalat que els consellers del PSC a la CCMA han donat suport "diverses mesures de contenció", com la posada en marxa d'un pla d'ajust pressupostari i la reducció del cinc per cent en els salaris dels treballadors.

La portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, ha demanat tant a PSC com a ERC que "no es deixin enredar" pel Govern en aquesta qüestió, i ha assegurat que ara el Govern "es creu amb més capacitat de controlar la CCMA .

Qui sí veu "amb bons ulls" l'avantprojecte és el PP perquè, segons ha explicat el seu portaveu parlamentari, Enric Millo, va en la línia de la racionalització que han reclamat des de l'inici de la legislatura, per la qual cosa ha descartat presentar una esmena a la totalitat.
Martín
03/08/2011
Bé que esperaven els sindicats de periodistes i tota la oposició, Tenir control fonamentalment a tv3 és la déria de tots els politics de Catalunya, o per si de cas s'obliden del que ja els adolescents polítics, com ERC van posar com a condició per a formar l'últim govern. No hem de ser inocents.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1