Diumenge, 7 de agost de 2011 | 12:20
Vostè es troba a: Inici > Cultura >

Ensenyament retalla un 50% l'ajuda a les escoles de música amb la matrícula ja tancada

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La 'consellera' Rigau provoca la indignació d'alguns alcaldes
Ensenyament retalla un 50% l'ajuda a les escoles de música amb la matrícula ja tancada
Cultura 06/08/2011 12:14
Europa Press.- La 'consellera' d'Ensenyament de la Generalitat, Irene Rigau, ha retallat un 50% la subvenció a les escoles municipals de música de Catalunya, decisió que va comunicar el passat 28 de juliol, data en què les escoles ja havien tancat la matrícula. La mesura ha estat durament criticada per alguns alcaldes, ja que les escoles havien acollit, sense ser conscients, més alumnes dels quals podran ara assumir.
irenerigau
En una carta als diferents ajuntaments --gestors de les escoles municipals--, la cap del servei econòmic de la Conselleria d'Ensenyament, Glòria Dalmau, ha comunicat a les diferents escoles municipals de música de Catalunya la decisió de Rigau que la subvenció per estudiant per al curs vençut 2010-2011 és de 300 euros anuals per alumne, en lloc dels 600 compromesos.

Aquesta nova ordre és retroactiva al passat curs, per la qual cosa a més de les matrícules de nous estudiants, ja realitzades, els consistoris hauran de retornar diners del passat curs.

Protestes dels alcaldes

En declaracions a Europa Press, l'alcalde de Navàs (Barcelona), Jaume Casals, ha explicat que si escau aquesta norma compromet una quantitat de 102.600 euros --de 51.300 per curs-- amb la qual el consistori no explicava: "Algú haurà de pagar això", ha protestat.

A més de la retallada, l'alcalde ha retret a la consellera haver-ho comunicat amb data 28 de juliol, quan els alumnes ja s'han matriculat sense deixar a les escoles el marge de maniobra suficient com per pujar els preus o reduir les places per, almenys, no perdre el mateix el proper curs, ha lamentat.

"És un dèficit que ara ens hem de menjar", ha manifestat l'alcalde de Navarcles (Barcelona), Llorenç Ferrer, que ha explicat que ara tenen un problema de 39.000 euros --dels 75.000 compromesos-- pel curs passat, ja que a l'escola del seu municipi estudien 170 alumnes, alguna cosa que en el cas de la localitat d'Artés aconsegueix els 68.000 euros -- dels 133.000 compromesos--.

"Això és deslleialtat institucional, entenc les retallades, però un tracte és un tracte", ha remarcat Llorenç, que ha retret a Rigau "no haver-ho comunicat fa dos mesos, perquè el 28 de juliol és impossible arreglar res ni reunir a ningú, ha protestat.

Els alcaldes consultats asseguren que la Conselleria d'Ensenyament esgrimeix que aquesta situació tornarà a la normalitat "depenent de la disponibilitat pressupostària", algo en el que no confien després de la retallada del 10% de l'aportació de la Generalitat als fons municipals.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1