Diumenge, 7 de agost de 2011 | 12:29
Vostè es troba a: Inici > Notícia del dia >

L'ONU alerta de la dramàtica situació de fam en la banya d'Àfrica

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La Unió Africana insta a una assistència urgent
L'ONU alerta de la dramàtica situació de fam en la banya d'Àfrica
Notícia del dia 07/08/2011 08:49
Àfrica sofreix la pitjor sequera de l'últim mig segle i les conseqüències estan sent dramàtiques, amb milers de desplaçats amb el risc de fam i epidèmies. L'ONU alerta que l'empitjorament de la situació "està portant a una greu crisi humanitària" en països com Somàlia, Etiòpia, Kenya i Djibouti, on se sofreixen greus manques d'aigua i aliments.
onusomalia3
En tota Somàlia uns 3,7 milions de persones necessiten ajuda urgentment, segons les Nacions Unides, una xifra que creix als 15 milions en tota la banya d'Àfrica, en la pitjor crisi que es recorda. Els donants internacionals només han aportat una petita part de l'ajuda necessària, adverteixen les organitzacions humanitàries.

El flux continu de gent fugint de la sequera és especialment apressant a les miserables zones rurals allunyades de les grans ciutats.

La Unió Africana (UA) ha instat a emprendre una "assistència humanitària urgent" en tota la banya d'Àfrica, però ha ajornat fins al 25 d'agost el cim que el bloc regional tenia previst celebrar sobre aquesta qüestió.

La UA ha lamentat que l'empitjorament de la situació "està portant a una greu crisi humanitària" en països com Somàlia, Etiòpia, Kenya i Djibouti". L'ONU ha decretat sota fam altres tres regions somalis, amb el que ja són cinc les àrees d'aquest empobrit país on se sofreixen greus manques d'aliments.

"L'assistència humanitària urgent és vital per alleujar l'impacte de la sequera, que ha privat a la població d'aigua, serveis sanitaris, salut, aliments bàsics i necessitats nutricionals", ha denunciat la Unió Africana.

El bloc ha demanat als seus països membre que incrementin els recursos per respondre "immediatament" a les necessitats de la banya d'Àfrica i "salvar vides". No obstant això, per raons no aclarides, el cim previst pel 9 d'agost a Addis Abeba i en la qual s'anava a discutir l'atenció als afectats ha estat ajornada al dia 25 d'aquest mes.

La trobada, al que també estan convidats empreses privades, ONG i aliats internacionals, ha de servir per "impulsar recursos", acordar una "resposta d'emergència" conjunta i "sensibilitzar" als líders africans i internacionals per emprendre estratègies d'actuació a mitjà i llarg termini a la zona oriental d'Àfrica.

Augmenten els refugiats a Somàlia

Uns 1.500 refugiats somalis, el 80% d'ells dones i nens, arriben diàriament als campaments keniatas de Dadaab, extenuats per la fam i la fugida.

Per tractar d'alleujar la seva situació, el Fons de Nacions Unides per a la Infància (UNICEF) ha augmentat la distribució de menjar, aigua i utensilis d'higiene en el campament.

Gairebé la meitat dels nens que arriben al campament estan desnutrits, per la qual cosa el Fons de Nacions Unides per a la Infància, UNICEF, els està alimentant, a més d'immunitzar-los contra el xarampió i la polio.

UNICEF també està intentant col·locar un centre d'auxili en Loboi, a la frontera entre Somàlia i Kenya, ja que quan els refugiats creuen la divisió encara han de caminar cent quilòmetres per arribar a Daadab.

L'Agència de l'ONU per als Refugiats (ACNUR) també participa en l'assistència als refugiats somalis a Kenya.

"Nacions Unides ha engegat un esforç humanitari enorme per rebre i alimentar a més de 400.000 refugiats que ja es troben aquí, però la situació dins de Somàlia és encara més difícil perquè dins de Somàlia és molt més difícil donar ajuda", ha explicat William Spinder, portaveu de l'ACNUR. Els tres campaments de Daadab alberguen a 400.000 persones i són el major centre de refugiats del món.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1